صفحه اصلی > اخبار 


نسخه چاپي      ارسال به دوست



 در گفت وگو با غلات نیوز مطرح شد؛

  ضرورت احداث و راه اندازی دانشگاه تخصصی نان

  اختصاصی/ در سالهای اخیر که نرخ نان ثابت بوده است شاهد افت کیفیتی نان هم بوده ایم که نانوایان دلیل این مساله را عدم انگیزه برای پخت نان کیفی عنوان نموده اند اما در کنار انگیزه هایی مانند درامد و مواد اولیه در تولید یک نان مرغوب عوامل دیگری نیز از جمله نیروی انسانی هم در تولید نان باکیفیت دخیل هستند.

            

 متاسفانه در چند اخیر مقوله مهم آموزش نانوا در کشور مغفول مانده و صرفا در برخی از نقاط کشور به این مساله پرداخته اند.
حال سوال اینجاست که چند درصد از علل بی کیفیتی نان ها به عدم آموزش و مهارت نانوا بر می گردد؟!
محمد رضا خواجه متخصص نان های سنتی کشور در گفت وگو با غلات نیوز پیرامون این مساله توضیح داد : در کیفیت نان و جلوگیری از ایجاد ضایعات 50 درصد مواد اولیه، 30 درصد مهارت نانوا و 20 درصد تجهیزات و ادوات پخت نقش دارد.
وی افزود: متاسفانه در حال حاضر حدودا 50 درصد از نانوایان کشورمان از مهارت های فنی برخوردارند و 50 درصد فاقد این مهارتند.
خواجه با تاکید بر اهمیت آموزش در صنف نانوایان ادامه داد: در کنار اهمیت آموزش برای نانوایان، مهم است که اساتید آموزشی بسیار خبره و کاردان باشند، درواقع صرف داشتن یک لیسانس تغذیه یک مربی را برای آموزش مهارت های پخت نان واجد شرایط نمی کند.
متخصص نان های سنتی کشور با اشاره به نقش 30 درصدی نانوایان در بی کیفیتی نان ها تصریح کرد: متاسفانه در بسیاری از نقاط کشور به مقوله مهم آموزش برای نانوایان توجه نمی شود و برای این مساله وقت صرف نمی کنند
وی در خاتمه بر اجباری شدن آموزش نانوایان در سراسر کشور تاکید کرد.

*** نانوایان فنی از خبازی فراری شده اند!
در ادامه یزدانی رئیس انجمن صنفی کارگران نانوایی در گفت وگو با خبرنگار ما گفت: یکی از دلایل کاهش کیفیت نان طبیعا کاهش انگیزه نانوایان برای پخت نان کیفی است در شرایطی که نرخ نان در طی سالهای متمادی و در مقابل افزایش نرخ تورم ثابت مانده مسلما در قدم اول کارفرما به منظور کاهش هزینه اقدام به تعدیل نیروی انسانی واحد خود خواهد کرد
وی افزود: در چنین شرایطی دستگاه جایگزین مهارت دست در نانوایی خواهد شد اگرچه دستگاه کمبود نیروی انسانی را جبران می کند اما تضمین کننده کیفیت نان نخواهد بود.
رئیس انجمن صنفی کارگران نانوایی در ادامه با بیان اینکهمتاسفانه در سالهای اخیر مهارت آموزی در صنف نانوایان چندان مورد توجه قرار نگرفته و هم اکنون این صنف بامعضل کاهش نانوایان فنی روبرو است، گفت: بی توجهی دولت به نانوایان در این سالها و عدم احقاق حق و حقوق کارگران و شاطران نانوایی موجب شده نانوایان پیشکسوت فنی و باتجربه فراری شوند و  افرادی جای آنها را بگیرند که از تخصص کافی برخوردار نبوده و حاضر به فعالیت در این حرفه با دستمزدهای پایین تر باشند.
یزدانی در بخش دیگری از اظهاراتش با اشاره به ضرورت احداث و راه اندازی دانشگاه تخصصی  نان تصریح کرد:  نان در کشورمان از رتبه اول مواد غذایی برخوردار است و این موضوع می طلبد یک رشته تخصصی برای نان در دانشگاه ها پیش بینی شود. اما متاسفانه در حال حاضر آموزشکده ای منحصر به فرد حرفه خبازی در کشور نداریم درحالیکه خبازی جزو شغل های بسیار تخصصی است و مهارت آموزی نیروی انسانی در این حرفه از سایر حرفه ها اهمیت بیشتری دارد. ( باتوجه به اینکه نانوایان تولیدکنندگان اصلی ترین غذای جامعه هستند و مستقیما با سلامت جامعه درارتباطند)
وی افزود: البته سازمان فنی و حرفه ای دوره های آموزشی مخصوص نانوایان برگزار می کند که آن هم صرفا در حد آموزش های تئوری است درحالیکه آموزش مهارت های پخت نان الزاما باید به صورت عملی باشد.
 یزدانی در خاتمه خاطرنشان کرد: در مجموع باید گفت زمانی کیفیت زنجیره نان اصلاح خواهد شد ک یک متولی معتبر تعیین گردد و به طور کامل زنجیره تولید نان را از ابتدا تا انتها مدیریت و کنترل کند.

 

                                     تاریخ:      سه شنبه ٩ مهر ١٣٩٨        ساعت:     ١١:١٧

 


خروج




تقدیر از برگزیدگان دومین جشنواره ملی زنجیره گندم، آرد و نان

اختصاصی/ دومین جشنواره ملی برگزیدگان زنجیره گندم، آرد و نان به همت شرکت بازرگانی دولتی ایران و کانون هماهنگی دانش، صنعت و بازار زنجیره گندم، آرد و نان در مرکز دائمی نمایشگاه‌های بین‌المللی تهران به کار خود پایان داد.

نرخ ارز

نرخ ارز    ۱۳۹۸/۱۱/۳۰
usd دلار آمريکا ۴۲,۰۰۰ eq
gbp پوند انگليس ۵۴,۶۰۴ up
chf فرانک سويس ۴۲,۷۱۲ down
sek کرون سوئد ۴,۲۹۶ down
nok کرون نروژ ۴,۵۱۰ down
dkk کرون دانمارک ۶,۰۷۲ down
inr روپيه هند ۵۸۸ down
aed درهم امارات ۱۱,۴۳۷ eq
kwd دينار کويت ۱۳۷,۳۹۹ down
pkr100 يکصد روپيه پاکستان ۲۷,۲۲۸ up
jpy100 یکصد ين ژاپن ۳۸,۱۷۳ down
hkd دلار هنگ کنگ ۵,۴۰۶ down
omr ريال عمان ۱۰۹,۲۳۲ down
cad دلار کانادا ۳۱,۷۱۱ up
nzd دلار نيوزيلند ۲۶,۸۵۷ down
zar راند ۲,۸۰۵ up
try لير ترکيه ۶,۹۲۰ down
rub روبل روسيه ۶۵۸ down
qar ريال قطر ۱۱,۵۳۹ eq
iqd100 يکصد دينار عراق ۳,۵۲۳ down
syp لير سوريه ۸۲ eq
aud دلار استراليا ۲۸,۱۲۷ up
sar ريال سعودی ۱۱,۲۰۰ down
bhd دينار بحرين ۱۱۱,۷۰۲ down
sgd دلار سنگاپور ۳۰,۱۸۴ down
bdt100 يکصد تاکای بنگلادش ۴۹,۴۱۰ down
lkr10 ده روپيه سريلانکا ۲,۳۱۲ down
mmk کيات ميانمار (برمه) ۳۰ eq
npr100 يکصد روپيه نپال ۳۶,۵۱۷ down
amd100 يکصد درام ارمنستان ۸,۷۷۷ down
lyd دينار ليبی ۲۹,۸۷۷ up
cny یوان چين ۵,۹۹۶ down
thb100 يکصد بات تايلند ۱۳۴,۶۹۵ up
myr رينگيت مالزی ۱۰,۰۹۸ down
krw1000 يک هزار وون کره جنوبی ۳۵,۲۷۷ down
jod دينار اردن ۵۹,۲۳۹ down
eur یورو ۴۵,۳۵۴ down
kzt100 يکصد تنگه قزاقستان ۱۱,۱۰۸ down
gel لاری گرجستان ۱۴,۷۱۱ up
idr1000 يک هزار روپیه اندونزی ۳,۰۶۳ down
afn افغانی افغانستان ۵۴۶ down
byn روبل جديد بلاروس ۱۹,۰۵۶ down
azn منات آذربايجان ۲۴,۷۵۷ down
php100 يکصد پزوی فيليپين ۸۳,۰۷۹ up
tjs سومونی تاجيکستان ۴,۳۳۳ eq
vef بوليوار جديد ونزوئلا ۴,۲۰۶ eq
tmt منات جدید ترکمنستان ۱۱,۹۶۸ down
منبع : بانک مرکزی جمهوری اسلامی ایران

گفتگو

رنگ آرد ملاک سبوس دار بودن آرد نیست مدیرکل غله و خدمات بازرگانی زنجان:
تلاش برای حفظ کیفیت در زنجیره گندم، آرد و نان مدیرکل غله و خدمات بازرگانی استان سمنان مطرح کرد؛
اشاعه فرهنگ نان کامل تنها به حرف نیست، باید عملیاتی شود نایب رئیس انجمن علوم و فنون غلات اصفهان:
واسطه‌ها، دردسرساز تولید در گفت‌وگو با غلات نیوز مطرح شد:
کیفیت آرد در تبریز متوسط است مدیرکل غله آذربایجان شرقی:
سنگ‌اندازی‌های اداره دارایی شهرستان، دغدغه‌ای بزرگ برای ما مدیرعامل کارخانه آرد وحدت سراوان مطرح کرد:
ترکیب کامل پرمیکس احتمال هرگونه حساسیتی را منتفی می‌کند رئیس کانون انجمن‌های صنفی صنایع آرد ایران:
ضرورت تشکیل اتحادیه کشوری نانوایان در گفت‌وگو با غلات نیوز مطرح شد؛

نظرسنجی

دلیل استقبال مردم از نان سفید چیست؟

عدم آگاهی مردم
عدم تمایل نانوا به استفاده ار آرد تیره
صرفا زیبا بودن نان

 

صوتی

تابان
فخر زنجان
آردیا
مرشدی
پویان
 نان سحر
صنایع پخت مشهد
مریانج کار
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.