صفحه اصلی > اخبار 


نسخه چاپي      ارسال به دوست



 

  ملاک سنجش اتحادیه‌ها برای تامین سهمیه واقعی نانوایان آزادپز چیست؟

  اختصاصی/ در سامانه فروش آرد سایر مصارف، وظیفه تعیین سهمیه واحدهای صنفی آزادپز بر عهده اتحادیه‌های نانوایان هر استان گذاشته شده که بر مبنای آن، اتحادیه‌ها باید لیستی متشکل از سهمیه‌های واقعی مورد نیاز هر واحد صنفی را به شرکت‌های غله ارائه کنند تا بر اساس آن، سهمیه هر واحد در سامانه ثبت و ضبط گردد.

            

اما سوال اینجاست که ملاک اتحادیه‌ها برای سنجش سهمیه واقعی واحدهای صنفی چیست؟! برای یافتن پاسخ این پرسش، به سراغ چند تن از رؤسای اتحادیه‌های نانوایان سراسر کشور رفتیم که در ادامه گزارش خواهید خواند؛
ملاک سنجش سهمیه واقعی واحدهای صنفی آزادپز در استان‌ها متفاوت است. برخی استان‌ها صرفا فاکتور خروجی حمل آرد از کارخانه آرد به محل نانوایی را برای تعیین سهمیه در نظر می‌گیرند. برخی رؤسای اتحادیه‌های استان‌ها هم می‌گویند ما سهمیه مصرفی چهار ماه گذشته نانوایی‌ها را در نظر می‌گیریم و بر اساس شناختی که از نانوا داریم، سهمیه را برایش تعریف می‌کنیم (البته شایان ذکر است که این‌ها نمی‌تواند به عنوان یک معیار منطقی برای تعیین میزان سهمیه واقعی به شمار آید)!
برخی دیگر می‌گویند سهمیه‌ها برحسب مناطق جغرافیایی، میزان و نوع پخت و ساعت کار واحد نانوایی تعیین می‌شود.
به گفته عده‌ای دیگر هم میزان مصرف نانوا، صرفا بر حسب مبنای خرید و مصرف در سنوات گذشته است!
اما در برخی از استان‌های کشور از جمله استان‌هایی که با روی کار آمدن قانون صدور بی‌رویه مجوز نانوایی، واحدهای صنفی‌شان چندین برابر حد مجاز شده، تعیین سهمیه نانوایان با جدیت بیشتری مورد بررسی قرار گرفته است.
در این استان‌ها، بازرسان و کارشناسان اتحادیه، واحدهای نانوایی را مورد بازدید قرار داده، معیارهای مد نظر را بررسی کرده و بر حسب آن سهمیه هر واحد صنفی را تعیین می‌کنند. در این بازرسی‌ها، واحدهایی که میزان سهمیه دریافتی‌شان تاکنون مازاد بر نیاز بوده، مشخص شده و از سهمیه اضافی‌شان کسر و میزان نیاز واقعی آن‌ها در سامانه ثبت خواهد شد. اگر هم واحدی نسبت به سهمیه دریافتی خود معترض باشد، میزان مصرف و پختش در طول یک ماه از سوی بازرسان کنترل می‌شود و در صورتی که کسری سهمیه به تایید کارشناسان برسد، نسبت به افزایش آن تصمیم‌گیری خواهد شد.
ضمن اینکه پس از تعیین سهمیه به منظور جلوگیری از قاچاق آرد، بازرسان اتحادیه برای بررسی اینکه سهمیه دریافت شده الزاما در همان واحد صنفی مصرف گردیده یا خیر، از واحدهای نانوایی به طور مستمر بازدید خواهند کرد.
البته ملاک اول برای تعیین سهمیه در برخی از استان‌ها نیز سطح کیفیت نان آن واحد صنفی است (این مساله می‌تواند در ایجاد فضای رقابتی تشویقی میان نانوایان به منظور ارتقای کیفیت نان موثر باشد).
اما با توجه به اینکه ممکن است عدم ثبت سهمیه واقعی یک واحد صنفی منجر به ایجاد تخلف توزیع خارج از شبکه و به اصطلاح قاچاق آرد شود که البته یکی از اهداف اصلی سامانه فروش آرد سایر مصارف هم مبارزه با این معضل است، انتظار می‌رود اتحادیه‌های صنف در بررسی سهمیه واقعی هر واحد خبازی اهرم قانون و عدالت را بیش از هر چیز دیگری در اولویت قرار دهند...

خبرنگار: مریم ترکمنی

 

                                     تاریخ:      چهارشنبه ٢٢ اسفند ١٣٩٧        ساعت:     ٠٩:٥٧

 


خروج




پربازدیدترین

سهم صنعت آرد از صادرات 800 میلیون دلاری سال گذشته چقدر است؟

اختصاصی/ چندی پیش مدرس خیابانی، قائم مقام وزیرصمت در اموربازرگانی، در جشنواره ملی برگزیدگان گندم، آرد ونان شرکت بازرگانی دولتی ایران اظهار کرد که محصولات این زنجیره در ایران، به بیش از 66 کشور دنیا صادر می‌شود. به گفته وی در سال گذشته، صادرات محصولات گندم، آرد ونان و مشتقات آرد800 میلیون دلار برای کشور ارزآوری داشته است...

نرخ ارز

نرخ ارز    ۱۳۹۸/۱۲/۰۸
usd دلار آمريکا ۴۲,۰۰۰ eq
gbp پوند انگليس ۵۴,۳۲۸ down
chf فرانک سويس ۴۳,۱۴۴ up
sek کرون سوئد ۴,۳۲۲ up
nok کرون نروژ ۴,۴۶۹ down
dkk کرون دانمارک ۶,۱۳۴ up
inr روپيه هند ۵۸۶ eq
aed درهم امارات ۱۱,۴۳۷ eq
kwd دينار کويت ۱۳۷,۱۱۲ up
pkr100 يکصد روپيه پاکستان ۲۷,۲۳۵ eq
jpy100 یکصد ين ژاپن ۳۸,۱۵۴ up
hkd دلار هنگ کنگ ۵,۳۸۷ down
omr ريال عمان ۱۰۹,۲۳۴ up
cad دلار کانادا ۳۱,۴۸۲ down
nzd دلار نيوزيلند ۲۶,۴۴۰ down
zar راند ۲,۷۴۳ down
try لير ترکيه ۶,۸۱۸ down
rub روبل روسيه ۶۴۱ down
qar ريال قطر ۱۱,۵۳۹ eq
iqd100 يکصد دينار عراق ۳,۵۲۵ down
syp لير سوريه ۸۲ eq
aud دلار استراليا ۲۷,۵۴۰ down
sar ريال سعودی ۱۱,۲۰۰ eq
bhd دينار بحرين ۱۱۱,۷۰۲ down
sgd دلار سنگاپور ۳۰,۰۶۰ up
bdt100 يکصد تاکای بنگلادش ۴۹,۵۳۱ down
lkr10 ده روپيه سريلانکا ۲,۳۱۱ down
mmk کيات ميانمار (برمه) ۳۰ eq
npr100 يکصد روپيه نپال ۳۶,۴۵۱ up
amd100 يکصد درام ارمنستان ۸,۷۹۶ down
lyd دينار ليبی ۲۹,۷۴۳ up
cny یوان چين ۵,۹۷۴ up
thb100 يکصد بات تايلند ۱۳۱,۹۴۷ up
myr رينگيت مالزی ۹,۹۵۵ up
krw1000 يک هزار وون کره جنوبی ۳۴,۴۹۱ down
jod دينار اردن ۵۹,۲۳۸ down
eur یورو ۴۵,۸۳۱ up
kzt100 يکصد تنگه قزاقستان ۱۱,۰۹۹ down
gel لاری گرجستان ۱۵,۰۵۴ down
idr1000 يک هزار روپیه اندونزی ۲,۹۹۷ down
afn افغانی افغانستان ۵۴۶ eq
byn روبل جديد بلاروس ۱۸,۸۰۱ down
azn منات آذربايجان ۲۴,۷۵۷ down
php100 يکصد پزوی فيليپين ۸۲,۳۲۰ down
tjs سومونی تاجيکستان ۴,۳۳۳ eq
vef بوليوار جديد ونزوئلا ۴,۲۰۶ eq
tmt منات جدید ترکمنستان ۱۱,۹۶۶ down
منبع : بانک مرکزی جمهوری اسلامی ایران

گفتگو

رنگ آرد ملاک سبوس دار بودن آرد نیست مدیرکل غله و خدمات بازرگانی زنجان:
تلاش برای حفظ کیفیت در زنجیره گندم، آرد و نان مدیرکل غله و خدمات بازرگانی استان سمنان مطرح کرد؛
اشاعه فرهنگ نان کامل تنها به حرف نیست، باید عملیاتی شود نایب رئیس انجمن علوم و فنون غلات اصفهان:
واسطه‌ها، دردسرساز تولید در گفت‌وگو با غلات نیوز مطرح شد:
کیفیت آرد در تبریز متوسط است مدیرکل غله آذربایجان شرقی:
سنگ‌اندازی‌های اداره دارایی شهرستان، دغدغه‌ای بزرگ برای ما مدیرعامل کارخانه آرد وحدت سراوان مطرح کرد:
ترکیب کامل پرمیکس احتمال هرگونه حساسیتی را منتفی می‌کند رئیس کانون انجمن‌های صنفی صنایع آرد ایران:
ضرورت تشکیل اتحادیه کشوری نانوایان در گفت‌وگو با غلات نیوز مطرح شد؛

نظرسنجی

دلیل استقبال مردم از نان سفید چیست؟

عدم آگاهی مردم
عدم تمایل نانوا به استفاده ار آرد تیره
صرفا زیبا بودن نان

 

صوتی

تابان
فخر زنجان
آردیا
مرشدی
پویان
 نان سحر
صنایع پخت مشهد
مریانج کار
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.