صفحه اصلی > اخبار 


نسخه چاپي      ارسال به دوست



 غلات نیوز بررسی می‌کند؛

  دلایل حذف ارزش‌های غذایی نان سنگک چیست؟!

  طبق تعریف استاندارد، نان سنگک باید با آرد ۷ تا ۱۲ درصد سبوس‌گیری شده تولید شود اما در گذر زمان بر حسب مدیریت‌های ناکارآمد، رفته رفته آرد سفید جایگزین آرد سبوس‌دار در واحدهای سنگک‌پز شده به طوری که امروز نان سنگک به لحاظ ارزش غذایی، عملا فرقی با لواش ‌یا تافتون ندارد!

            

اگرچه در برخی از استان‌ها افرادی به صورت داوطلبانه با هدف احیای نان سنگک واقعی، واحدهایی را به جهت تولید نان سنگک با آرد سبوس‌دار استاندارد یا آرد کامل راه‌اندازی کرده‌اند و ‌البته شاهد بهبود و افزایش آگاهی جامعه در این زمینه نسبت به قبل هستیم اما همچنان خلأ الگوی صحیح مصرف نان در کشور به صورت مشهود احساس می‌شود!

در این گزارش با تعدادی از نانوایان سنگک تهران در خصوص پخت نان با آرد سبوس‌دار یا آرد کامل به گفت‌وگو پرداختیم که در ادامه خواهید خواند؛
یکی از نانوایان با بیان اینکه از آرد ۷ یا۱۰ درصد سبوس‌گیری شده استقبال نمی‌کند زیرا آرد سبوس‌دار کیفیت ندارد، گفت: اگر درصد سبوس‌گیری آرد از ۱۸ درصد پایین‌تر باشد، خمیر نان خوب به عمل نمی‌آید، در واقع هرچه آرد سفیدتر باشد، نان بهتر و باکیفیت‌تر می‌شود.
وی افزود: بسیاری از نانوایان سنگک، آرد بربری را با آرد سنگک سبوس‌دار مخلوط می‌کنند تا بتوانند نان تولید کنند! درست است که به لحاظ ارزش غذایی، آرد سبوس‌دار غنی‌تر است اما پخت نان با آرد سفید برای نانوایان راحت‌تر است!
به گفته اکثر نانوایان، نان سفید، مشتری‌پسند‌تر است. در واقع مشتری تقاضای نان سفید می‌کند و اگر رنگ نان تیره باشد، به بهانه اینکه بی‌کیفیت است، اعتراض می‌کند! در این میان برخی نانوایان برای جلب رضایت اندک مشتریان خواهان نان سبوس‌دار، سبوس را به صورت جداگانه به آرد سفید اضافه می‌کنند تا با خمیر به اصلاح ور بیایید و نان سبوس‌دار تحویل مشتری داده شود!
یکی از نانوایان سنگک تهران با بیان اینکه کیفیت آرد سبوس‌دار پایین است، اظهار کرد: آرد سبوس‌داری که کارخانه‌ها تحویل می‌دهند، کیفیت ندارد و اگر قرار است پخت سنگک با آرد سبوس‌دار یا کامل اجباری شود، اول فکری به حال کیفیت آردها کنند تا نانوایان بتوانند نان به عمل آورند!
یکی دیگر از نانوایان سنگک تهران که البته طبق اظهاراتش مدرس نانوایی هم هست، بیان کرد: پخت نان سنگک با آرد ۷ تا ۱۰ درصد سبوس‌گیری شده، اصلا امکان‌پذیر نیست.
این نانوا مدعی شد که اگر ۱۰۰ کیلو آرد را برای پخت نان در نظر بگیریم، نانوا در مقابل ۴۰ کیلو آرد کامل،۶۰ کیلو آرد معمولی باید استفاده کند و پخت نان صرفا با آرد کامل، امکان‌پذیر نیست!
از سوی دیگر متاسفانه در گفت‌وگو با اکثر نانوایان متوجه شدیم که سطح آگاهی نانوایان سنگک در خصوص نان سبوس‌دار استاندارد، پایین است. بسیاری از آنان مطرح کردند که در صورت تقاضای مشتری برای سنگک سبوس‌دار، سبوس را جداگانه روی سطح خمیر اضافه کرده و نان سبوس‌مال تحویل مشتری می‌دهند نه نان سبوس‌دار! البته اینکه وقتی در خصوص مضرات و خطرات این کار هم با آن‌ها صحبت شد، اظهار بی‌اطلاعی کردند!
این اظهارات از سوی تعدادی از نانوایان سنگک تهران در حالی مطرح می‌شود که استان اصفهان سال‌ها است تبدیل به مهد‌ تولید نان کامل در کشور شده و‌ در واقع به نوعی به عنوان الگوی تولید نان کامل در کشور به شمار می‌آید.
آنچه در گفت‌وگو با تعدادی از نانوایان سنگک تهران مشخص گردید، خلأ آموزش و بی‌توجهی دستگاه‌هایی بود که متولی بهداشتی نان هستند (وزارت بهداشت) و متاسفانه به موضوع اصلاح الگوی تولید و مصرف نان بالاخص نان سنگک، هیچ‌گونه توجهی نمی‌شود و این مسأله منجر به حذف ارزش‌های غذایی نان سنگک شده است. اتفاق تلخی که هم‌اکنون برای نان سنگکمان افتاده، ممکن است سال‌ها زمان ببرد تا دوباره جبران شده و سنگک سبوس‌دار احیا شود و الگوی تولید و مصرف نان سنگک در کشور اصلاح گردد.

 

                                     تاریخ:      يکشنبه ٩ خرداد ١٤٠٠        ساعت:     ١٠:٣٠

 


خروج




دستورالعمل خرید توافقی گندم در سال۱۴۰۳ ابلاغ شد

دستورالعمل خرید گندم داخلی توسط بخش غیر دولتی (خرید توافقی) در سال ۱۴۰۳، برای اجرا در مراکز خرید ۳۱ استان کشور، توسط معاون وزیر جهاد کشاورزی و مدیرعامل شرکت بازرگانی دولتی ایران ابلاغ شد.

نرخ ارز

نرخ ارز    ۱۴۰۲/۰۹/۱۸
usd دلار آمريکا ۴۲,۰۰۰ eq
gbp پوند انگليس ۵۲,۶۵۵ down
chf فرانک سويس ۴۷,۶۶۸ down
sek کرون سوئد ۴,۰۰۴ down
nok کرون نروژ ۳,۸۴۸ up
dkk کرون دانمارک ۶,۰۵۳ down
inr روپيه هند ۵۰۴ eq
aed درهم امارات ۱۱,۴۳۷ eq
kwd دينار کويت ۱۳۶,۱۷۲ up
pkr100 يکصد روپيه پاکستان ۱۴,۷۸۲ up
jpy100 یکصد ين ژاپن ۲۸,۹۸۷ up
hkd دلار هنگ کنگ ۵,۳۷۸ up
omr ريال عمان ۱۰۹,۰۹۲ up
cad دلار کانادا ۳۰,۸۸۸ down
nzd دلار نيوزيلند ۲۵,۶۹۰ down
zar راند ۲,۲۱۳ down
try لير ترکيه ۱,۴۵۰ down
rub روبل روسيه ۴۵۷ up
qar ريال قطر ۱۱,۵۳۹ eq
iqd100 يکصد دينار عراق ۳,۲۱۱ up
syp لير سوريه ۰۴ eq
aud دلار استراليا ۲۷,۵۸۵ up
sar ريال سعودی ۱۱,۲۰۰ down
bhd دينار بحرين ۱۱۱,۷۰۳ down
sgd دلار سنگاپور ۳۱,۲۹۸ down
bdt100 يکصد تاکای بنگلادش ۳۸,۱۸۰ up
lkr10 ده روپيه سريلانکا ۱,۲۸۴ down
mmk کيات ميانمار (برمه) ۲۰ eq
npr100 يکصد روپيه نپال ۳۱,۴۴۰ down
amd100 يکصد درام ارمنستان ۱۰,۴۶۰ down
lyd دينار ليبی ۸,۷۱۴ down
cny یوان چين ۵,۸۶۲ down
thb100 يکصد بات تايلند ۱۱۸,۲۱۹ down
myr رينگيت مالزی ۸,۹۹۹ up
krw1000 يک هزار وون کره جنوبی ۳۱,۸۳۷ down
jod دينار اردن ۵۹,۲۳۹ down
eur یورو ۴۵,۱۳۰ down
kzt100 يکصد تنگه قزاقستان ۹,۱۵۳ up
gel لاری گرجستان ۱۵,۷۶۱ up
idr1000 يک هزار روپیه اندونزی ۲,۶۹۹ down
afn افغانی افغانستان ۶۰۷ up
byn روبل جديد بلاروس ۱۲,۷۴۷ eq
azn منات آذربايجان ۲۴,۷۰۷ up
php100 يکصد پزوی فيليپين ۷۵,۶۴۸ down
tjs سومونی تاجيکستان ۳,۸۴۵ up
tmt منات جدید ترکمنستان ۱۱,۹۸۸ down
منبع : بانک مرکزی جمهوری اسلامی ایران

گفتگو

کیفیت آرد ونان در استان مطلوب است مدیرکل غله و خدمات بازرگانی استان هرمزگان:
از سال ۸۸ تا کنون حتی یک ریال هم بابت طرح اجباری غنی‌سازی آرد با آهن دریافت نکردیم مدیرعامل کارخانه آرد فجر سنندج در گفت‌وگو با غلات نیوز:
ترویج فرهنگ نان کامل در جشنواره نان مدیرکل غله و خدمات بازرگانی استان کرمان مطرح کرد:
اجرای طرح غنی‌سازی آرد و نان در سطح خراسان جنوبی معاون غذا و دارو دانشگاه علوم پزشکی بیرجند خبر داد:
نگران نانوایی های سوپر آزاد هستیم! مدیرعامل اتحادیه خبازان استان گلستان:
با اصلاح قیمت نان موافق هستیم استاندار همدان خبر داد:

نظرسنجی

دلیل استقبال مردم از نان سفید چیست؟

عدم آگاهی مردم
عدم تمایل نانوا به استفاده ار آرد تیره
صرفا زیبا بودن نان

.
.

 

صوتی

مرشد گوهر
اینستا
کارخانه آرد سپیدان
آرد سفید ارمغان
آرد جوانه
آرد جیرفت
طراوت میاندوآب
آرد بیژن بجنورد
شرکت توان الکترونیک
ماشین سازی لک
بهمنی
خوشه ذهاب
آرد سرچشمه شاهرود
سرو
بهنان
آرد گرگان
میلاد آذربایجان
شمس آذر
مرشدی
رفیعیان

گالری ویدئو آرشیو ...