در همایش «نان کامل، نان سالم» مطرح شد؛
نباید بگذاریم به بهانه نان سالم، قیمت نان بالا برود/ به هیچ عنوان مسأله افزایش نرخ نان برای وزارت کشور قابل قبول نیست/ نان کامل باید به مطالبه مردمی تبدیل شود
اختصاصی/ به گزارش غلات نیوز، در ادامه همایش «نان کامل، نان سالم» که امروز ۲۸ آبانماه در موسسه تحقیقات اصلاح و تهیه بذر و نهال استان البرز با حضور مسئولین و فعالان حوزه آرد و نان استان البرز و سطح کشور برگزار شد، دکتر دُر، نماینده وزارت کشور در شورای عالی سلامت و امنیت غذایی کشور تصریح کرد: ما این دیدگاه را در وزارت کشور ایجاد کردهایم که همه دستگاههای کشور علاوه بر وزارت بهداشت باید حس مسئولیت را در حوزه سلامت کشور داشته باشند.
وی با بیان اینکه به همه استانهای کشور دستور دادهایم تا گروههای کاری سلامت فعال شوند، گفت: متأسفانه سالیان زیادی است که هزینه زیادی برای درمان میپردازیم در حالی که متأسفانه امر مهم پیشگیری را رها کردهایم. دکتر در با بیان اینکه یکی از مباحث مهم مطرح شده در شورای عالی سلامت، بحث نان سالم است، گفت: نباید بگذاریم به اسم نان کامل، قیمت نان بالا برود. وی در ادامه تأکید کرد: به هیچ عنوان مسأله افزایش قیمت نان برای وزارت کشور قابل قبول نیست و به این بهانه که نان سالم تحویل مردم دهیم، نباید قیمت نان افزایش یابد و دولت با تخصیص یارانه، از بالا رفتن قیمت نان جلوگیری کند. نماینده وزارت کشور در شورای عالی سلامت و امنیت غذایی کشور خاطرنشان کرد: به همه استانداران و فرمانداران سراسر کشور دستور دادهایم که قیمت نان کنترل شود و نان سالم با قیمت مناسب برای همه مردم قابل دسترس باشد. در ادامه، افضلی، معاون هماهنگی امور اقتصادی استانداری البرز با بیان اینکه دولت برنامههای مدون در حوزه سلامت نان در دستور کار دارد، تصریح کرد: علیرغم اینکه طی دو دهه، دولتها برنامههای مختلف برای نان داشتهاند اما متأسفانه آنطور که باید به این مسأله توجه نشده و موضوع نان ابتر مانده است. افضلی در ادامه با بیان اینکه در حوزه فرهنگ استفاده از نان کامل، هنوز مسیر طولانی پیش رو داریم، ابراز کرد: کشورهای آلمان و ترکیه بیش از ۱۲۰ نوع نان کامل تولید میکنند اما در ایران علیرغم اینکه علم بالایی داریم و تحقیقاتی گسترده صورت گرفته، تاکنون کار چندانی در حوزه تولید نان انجام نگرفته است. وی با اشاره به عدم هماهنگی دستگاهها و نهادها برای ترویح فرهنگ تولید آرد و نان کامل افزود: باید این فرهنگ نهادینه شود تا نان کامل تبدیل به یک مطالبه مردمی شود. معاون هماهنگی امور اقتصادی استانداری البرز در ادامه تصریح کرد: استان البرز بعد از قم و مرکزی به عنوان استان سوم به طرح تولید آرد و نان کامل با جدیت ورود کرده است، امیدواریم با شرایطی که وزارت کشور مسئولیت این امر را بر عهده گرفته، این طرح با جدیت بیشتری اجرایی شود و بتوانیم در آینده نه چندان دور از مزایای استفاده از نان کامل برخوردار شویم. وی گفت: بخش زیادی از سلامت جامعه از مصرف نان تأمین میشود اما متأسفانه به نان توجه ویژه نمیشود و بعضاً نانهایی تولید میشوند که صرفاً خمیر خشک هستند و بخش زیادی از سرطانهای مربوط به دستگاه گوارش، ناشی از مصرف نان ناسالم است. افضلی در خاتمه اظهاراتش بیان کرد: ما در استانداری البرز از اجرای طرح نان کامل پشتیبانی میکنیم و همه بخشها باید مسئولیتهای مربوط به خود را در حوزه ترویج فرهنگ تولید و مصرف نان کامل به خوبی انجام دهند و نان سالم در سفره مردم نهادینه شود.
تاریخ: يکشنبه ٢٨ آبان ١٤٠٢ ساعت: ١١:٤٨
پربازدیدترین
گزارش
آخرین اخبار
نرخ ارز
گفتگو
نظرسنجی
|