صفحه اصلی > اخبار 


نسخه چاپي      ارسال به دوست



 

  قصه پرغصه صنعت ماکارونی در کشور...

  اختصاصی/ صنعت ماکارونی بدون کوچک‌ترین وابستگی و حمایت از سوی بخش دولتی، جزو صنایع پویا و به‌روز کشور به شمار می‌آید. در دهه 70، 90 درصد از ماکارونی‌هایی که در بازار ایران عرضه می‌شد، برند آنکارا و محصول کشور ترکیه بود و تنها 10 الی 15 درصد از محل تولیدات نیمه‌صنعتی و سنتی داخل تأمین می‌شد اما در همین دهه، یک دگردیسی در صنعت ماکارونی اتفاق افتاد و ورود ماشین‌آلات مدرن به ایران، تولید ماکارونی را از حالت نیمه‌صنعتی و سنتی به تولید صنعتی تبدیل کرد و زنگ خطر را برای برند‌های خارجی جهت خروج از بازار ایران، به صدا درآورد.

            

به مرور، برندهای جدید ماکارونی در کشور تأسیس و در جهت توسعه و افزایش ظرفیت تولید ماکارونی در کشور سرمایه‌گذاری شد. خوشبختانه امروز تولید ماکارونی در ایران مشابه تولیداتی است که در کشورهای اروپایی و آمریکا انجام می‌شود.
در زمان جنگ تحمیلی ایران و عراق و حتی پس از جنگ، ماکارونی به عنوان یک غذای ارزان مورد حمایت دولت برای اقشار مستضعف جامعه بوده و همیشه با تخصیص آرد یارانه‌ای از سوی دولت حمایت می‌شده است.

بر اساس آخرین اطلاعات و آمار وزارت صمت، کشور بیش از یک میلیون و 200 هزار تن ظرفیت نصب شده در صنعت ماکارونی دارد که اکنون حداکثر ظرفیت عملیاتی در تولید ماکارونی، 600 الی 700 هزار تن است.
رسول مژده شفق، سخنگوی انجمن صنفی کارفرمایان کارخانه‌های ماکارونی در گفت‌وگو با غلات نیوز اظهار کرد: از آنجا که دولت به منظور حمایت از مصرف‌کننده، همواره قیمت ماکارونی را کنترل نموده است، امروز بر مبنای قیمت دستوری، عملاً رقابت در صنعت معنایی ندارد.
وی با بیان اینکه سهم عمده تولیدات صنعتی ماکارونی در کشور بالغ بر 80 درصد و تولید نیمه‌صنعتی و سنتی حدود 15 الی 20 درصد است، خاطرنشان کرد: متأسفانه برای افزایش سرانه مصرف ماکارونی در کشور، تاکنون اقدام فرهنگی جدی صورت نگرفته و امروز در بالاترین حد، سرانه مصرف ماکارونی در کشور 6 الی 7 کیلوگرم است در صورتی که با حمایت‌های دولت و سیاست‌گذاری‌های اصلاحی از سوی بخش دولتی، اگر سرانه مصرف ماکارونی را در کشور به 10 کیلوگرم برسانیم و نیز سالیانه به طور میانگین 200 الی 300 هزار تن صادرات داشته باشیم، می‌توانیم ظرفیت‌های خالی موجود در کشور را جبران کنیم.

مژده شفق در ادامه با بیان اینکه 15 الی 20 درصد از تولیدات ماکارونی در ایران قابل صادرات به سایر کشورهای دنیا است، خاطرنشان کرد: تلاش‌های زیادی برای موفقیت در حوزه صادرات ماکارونی شده و تولیدکنندگان ایران توانسته‌اند  علی‌رغم وجود رقبای سخت مانند ترکیه، عربستان، الجزایر و برخی کشورهای اروپایی، در آفریقا، آسیای میانه، کشورهای حاشیه خلیج فارس، عراق و افغانستان، حضوری بسیار جدی داشته باشند به طوری که سال 1400، ایران از سهم صادرات 242 هزار تن ماکارونی برخوردار شد که این اتفاق، نشان‌دهنده پتانسیل‌ها و ظرفیت‌های بالای صنعت ماکارونی در ایران است.
سخنگوی انجمن صنفی کارفرمایان کارخانه‌های ماکارونی در بخش دیگری از اظهاراتش تصریح کرد: کشور از امکان تولید گندم دوروم برخوردار است اما به دلیل اینکه در سال‌های گذشته از کشاورزان دوروم‌کار حمایت نشده، با کاهش کشت این نوع گندم مواجه شده‌ایم. البته طی سه سال گذشته، با همکاری وزارت جهاد کشاورزی، کارخانه‌های ماکارونی در طرح کشت قراردادی مشارکت کردند و علی‌رغم اینکه طی ابلاغیه دولت، گندم خریداری شده در قالب کشت قراردادی مشمول نرخ‌گذاری نبود، برخی کارخانه‌های ماکارونی به دلیل عدم اجرای قیمت دستوری، متأسفانه مشمول پرداخت جریمه‌های سنگین شدند!
وی در ادامه با تأکید بر اینکه صنعت ماکارونی از حذف یارانه گندم تخصیصی به این بخش کاملاً استقبال می‌کند، تصریح کرد: ما بارها کتباً به سازمان‌های مسئول و مقامات دولتی اعلام کرده‌ایم که صنعت ماکارونی نیاز به گندم یارانه‌ای ندارد. علی‌رغم اینکه طبق مصوبه مجلس تخصیص گندم صنف و صنعت باید با نرخ تمام شده باشد، متأسفانه کماکان اصرار دولت تخصیص یارانه به این بخش و اجرای قیمت دستوری است. در شرایط فعلی که دولت قیمت گندم صنف و صنعت را آزاد نمی‌کند، ما پیگیر اصلاح نرخ ماکارونی خواهیم بود.
مژده شفق با بیان اینکه سهم اثربخشی گندم در قیمت تمام شده ماکارونی در حال حاضر 60 درصد بوده و 40 درصد مابقی مشمول دیگر هزینه‌های جانبی است که بیش از 100 درصد گران شده است، گفت: در صورتی که دولت، صنعت ماکارونی را از نظام یارانه‌ای خارج و آزاد کند، ما این تعهد را می‌دهیم که هیچ کمبودی در کشور از بابت تأمین ماکارونی ایجاد نشود.

وی با اشاره به مشکلاتی که کارخانه‌های ماکارونی کشور در بخش تولید داخلی، صادرات، تأمین مواد اولیه و قیمت‌گذاری با آن مواجه هستند، اظهار کرد: محاسبه ارزش افزوده 9 درصدی از سوی دولت، ارتقای سرانه مصرف ماکارونی، تسهیل شرایط برای تأمین مواد اولیه باکیفیت (گندم)، اصلاح قوانین سخت و غیرکارشناسانه صادراتی و کنترل بازار ارز و نوسانات آن، مهم‌ترین مطالباتی است که امروز تولیدکنندگان ماکارونی در کشور از بخش دولتی دارند و در صورتی ‌که دولت «نظارت» را جایگزین «دخالت» کند، بسیاری از چالش‌های صنعت برطرف خواهد شد.

 

                                     تاریخ:      چهارشنبه ١٢ مهر ١٤٠٢        ساعت:     ١٠:٥٣

 


خروج




اجازه فروش گندم یارانه‌ای صرفاً برای مصارف خبازی

نمایندگان مجلس شورای اسلامی با فروش گندم یارانه‌ای صرفاً برای مصارف خبازی مجاز موافقت کردند

نرخ ارز

نرخ ارز    ۱۴۰۲/۰۹/۱۸
usd دلار آمريکا ۴۲,۰۰۰ eq
gbp پوند انگليس ۵۲,۶۵۵ down
chf فرانک سويس ۴۷,۶۶۸ down
sek کرون سوئد ۴,۰۰۴ down
nok کرون نروژ ۳,۸۴۸ up
dkk کرون دانمارک ۶,۰۵۳ down
inr روپيه هند ۵۰۴ eq
aed درهم امارات ۱۱,۴۳۷ eq
kwd دينار کويت ۱۳۶,۱۷۲ up
pkr100 يکصد روپيه پاکستان ۱۴,۷۸۲ up
jpy100 یکصد ين ژاپن ۲۸,۹۸۷ up
hkd دلار هنگ کنگ ۵,۳۷۸ up
omr ريال عمان ۱۰۹,۰۹۲ up
cad دلار کانادا ۳۰,۸۸۸ down
nzd دلار نيوزيلند ۲۵,۶۹۰ down
zar راند ۲,۲۱۳ down
try لير ترکيه ۱,۴۵۰ down
rub روبل روسيه ۴۵۷ up
qar ريال قطر ۱۱,۵۳۹ eq
iqd100 يکصد دينار عراق ۳,۲۱۱ up
syp لير سوريه ۰۴ eq
aud دلار استراليا ۲۷,۵۸۵ up
sar ريال سعودی ۱۱,۲۰۰ down
bhd دينار بحرين ۱۱۱,۷۰۳ down
sgd دلار سنگاپور ۳۱,۲۹۸ down
bdt100 يکصد تاکای بنگلادش ۳۸,۱۸۰ up
lkr10 ده روپيه سريلانکا ۱,۲۸۴ down
mmk کيات ميانمار (برمه) ۲۰ eq
npr100 يکصد روپيه نپال ۳۱,۴۴۰ down
amd100 يکصد درام ارمنستان ۱۰,۴۶۰ down
lyd دينار ليبی ۸,۷۱۴ down
cny یوان چين ۵,۸۶۲ down
thb100 يکصد بات تايلند ۱۱۸,۲۱۹ down
myr رينگيت مالزی ۸,۹۹۹ up
krw1000 يک هزار وون کره جنوبی ۳۱,۸۳۷ down
jod دينار اردن ۵۹,۲۳۹ down
eur یورو ۴۵,۱۳۰ down
kzt100 يکصد تنگه قزاقستان ۹,۱۵۳ up
gel لاری گرجستان ۱۵,۷۶۱ up
idr1000 يک هزار روپیه اندونزی ۲,۶۹۹ down
afn افغانی افغانستان ۶۰۷ up
byn روبل جديد بلاروس ۱۲,۷۴۷ eq
azn منات آذربايجان ۲۴,۷۰۷ up
php100 يکصد پزوی فيليپين ۷۵,۶۴۸ down
tjs سومونی تاجيکستان ۳,۸۴۵ up
tmt منات جدید ترکمنستان ۱۱,۹۸۸ down
منبع : بانک مرکزی جمهوری اسلامی ایران

گفتگو

تامین گندم کیفی مهم‌ترین دغدغه ماست/ عدم همکاری برخی استان‌ها در ارسال گندم! مدیرکل غله و خدمات بازرگانی استان چهارمحال و بختیاری:
کرایه حمل جدید رسما ابلاغ نشده / آرد را با ضرر حمل می کنیم مدیرعامل شرکت حمل و نقل بین المللی خلیج فارس در گفت وگو با غلات نیوز:
کیفیت آرد ونان در استان مطلوب است مدیرکل غله و خدمات بازرگانی استان هرمزگان:
از سال ۸۸ تا کنون حتی یک ریال هم بابت طرح اجباری غنی‌سازی آرد با آهن دریافت نکردیم مدیرعامل کارخانه آرد فجر سنندج در گفت‌وگو با غلات نیوز:
ترویج فرهنگ نان کامل در جشنواره نان مدیرکل غله و خدمات بازرگانی استان کرمان مطرح کرد:

نظرسنجی

دلیل استقبال مردم از نان سفید چیست؟

عدم آگاهی مردم
عدم تمایل نانوا به استفاده ار آرد تیره
صرفا زیبا بودن نان

.
.

 

صوتی

مرشد گوهر
اینستا
کارخانه آرد سپیدان
آرد سفید ارمغان
آرد جوانه
آرد جیرفت
طراوت میاندوآب
آرد بیژن بجنورد
شرکت توان الکترونیک
ماشین سازی لک
بهمنی
خوشه ذهاب
آرد سرچشمه شاهرود
سرو
بهنان
آرد گرگان
میلاد آذربایجان
شمس آذر
مرشدی
رفیعیان

گالری ویدئو آرشیو ...