صفحه اصلی > اخبار 


نسخه چاپي      ارسال به دوست



 

  ملاک سنجش اتحادیه‌ها برای تامین سهمیه واقعی نانوایان آزادپز چیست؟

  اختصاصی/ در سامانه فروش آرد سایر مصارف، وظیفه تعیین سهمیه واحدهای صنفی آزادپز بر عهده اتحادیه‌های نانوایان هر استان گذاشته شده که بر مبنای آن، اتحادیه‌ها باید لیستی متشکل از سهمیه‌های واقعی مورد نیاز هر واحد صنفی را به شرکت‌های غله ارائه کنند تا بر اساس آن، سهمیه هر واحد در سامانه ثبت و ضبط گردد.

            

اما سوال اینجاست که ملاک اتحادیه‌ها برای سنجش سهمیه واقعی واحدهای صنفی چیست؟! برای یافتن پاسخ این پرسش، به سراغ چند تن از رؤسای اتحادیه‌های نانوایان سراسر کشور رفتیم که در ادامه گزارش خواهید خواند؛
ملاک سنجش سهمیه واقعی واحدهای صنفی آزادپز در استان‌ها متفاوت است. برخی استان‌ها صرفا فاکتور خروجی حمل آرد از کارخانه آرد به محل نانوایی را برای تعیین سهمیه در نظر می‌گیرند. برخی رؤسای اتحادیه‌های استان‌ها هم می‌گویند ما سهمیه مصرفی چهار ماه گذشته نانوایی‌ها را در نظر می‌گیریم و بر اساس شناختی که از نانوا داریم، سهمیه را برایش تعریف می‌کنیم (البته شایان ذکر است که این‌ها نمی‌تواند به عنوان یک معیار منطقی برای تعیین میزان سهمیه واقعی به شمار آید)!
برخی دیگر می‌گویند سهمیه‌ها برحسب مناطق جغرافیایی، میزان و نوع پخت و ساعت کار واحد نانوایی تعیین می‌شود.
به گفته عده‌ای دیگر هم میزان مصرف نانوا، صرفا بر حسب مبنای خرید و مصرف در سنوات گذشته است!
اما در برخی از استان‌های کشور از جمله استان‌هایی که با روی کار آمدن قانون صدور بی‌رویه مجوز نانوایی، واحدهای صنفی‌شان چندین برابر حد مجاز شده، تعیین سهمیه نانوایان با جدیت بیشتری مورد بررسی قرار گرفته است.
در این استان‌ها، بازرسان و کارشناسان اتحادیه، واحدهای نانوایی را مورد بازدید قرار داده، معیارهای مد نظر را بررسی کرده و بر حسب آن سهمیه هر واحد صنفی را تعیین می‌کنند. در این بازرسی‌ها، واحدهایی که میزان سهمیه دریافتی‌شان تاکنون مازاد بر نیاز بوده، مشخص شده و از سهمیه اضافی‌شان کسر و میزان نیاز واقعی آن‌ها در سامانه ثبت خواهد شد. اگر هم واحدی نسبت به سهمیه دریافتی خود معترض باشد، میزان مصرف و پختش در طول یک ماه از سوی بازرسان کنترل می‌شود و در صورتی که کسری سهمیه به تایید کارشناسان برسد، نسبت به افزایش آن تصمیم‌گیری خواهد شد.
ضمن اینکه پس از تعیین سهمیه به منظور جلوگیری از قاچاق آرد، بازرسان اتحادیه برای بررسی اینکه سهمیه دریافت شده الزاما در همان واحد صنفی مصرف گردیده یا خیر، از واحدهای نانوایی به طور مستمر بازدید خواهند کرد.
البته ملاک اول برای تعیین سهمیه در برخی از استان‌ها نیز سطح کیفیت نان آن واحد صنفی است (این مساله می‌تواند در ایجاد فضای رقابتی تشویقی میان نانوایان به منظور ارتقای کیفیت نان موثر باشد).
اما با توجه به اینکه ممکن است عدم ثبت سهمیه واقعی یک واحد صنفی منجر به ایجاد تخلف توزیع خارج از شبکه و به اصطلاح قاچاق آرد شود که البته یکی از اهداف اصلی سامانه فروش آرد سایر مصارف هم مبارزه با این معضل است، انتظار می‌رود اتحادیه‌های صنف در بررسی سهمیه واقعی هر واحد خبازی اهرم قانون و عدالت را بیش از هر چیز دیگری در اولویت قرار دهند...

خبرنگار: مریم ترکمنی

 

                                     تاریخ:      چهارشنبه ٢٢ اسفند ١٣٩٧        ساعت:     ٠٩:٥٧

 


خروج




تأکید بر حمل به موقع گندم کشور برای حفظ تعادل موجودی استان‌ها

مدیرعامل شرکت بازرگانی دولتی ایران در نشست شورای راهبری زنجیره تأمین گندم بر حمل به موقع گندم در کشور برای تأمین نیاز مصرفی استان‌ها تأکید کرد.

نرخ ارز

نرخ ارز    ۱۳۹۸/۰۴/۲۷
usd دلار آمريکا ۴۲,۰۰۰ eq
gbp پوند انگليس ۵۲,۲۴۵ up
chf فرانک سويس ۴۲,۶۲۹ up
sek کرون سوئد ۴,۴۸۹ up
nok کرون نروژ ۴,۸۹۵ up
dkk کرون دانمارک ۶,۳۲۳ up
inr روپيه هند ۶۱۱ eq
aed درهم امارات ۱۱,۴۳۷ eq
kwd دينار کويت ۱۳۷,۹۱۱ down
pkr100 يکصد روپيه پاکستان ۲۶,۳۶۰ up
jpy100 یکصد ين ژاپن ۳۸,۹۹۰ up
hkd دلار هنگ کنگ ۵,۳۷۶ eq
omr ريال عمان ۱۰۹,۲۳۲ down
cad دلار کانادا ۳۲,۲۰۲ up
nzd دلار نيوزيلند ۲۸,۳۱۲ up
zar راند ۳,۰۰۱ down
try لير ترکيه ۷,۳۸۸ up
rub روبل روسيه ۶۶۷ eq
qar ريال قطر ۱۱,۵۳۹ eq
iqd100 يکصد دينار عراق ۳,۵۲۴ up
syp لير سوريه ۸۲ eq
aud دلار استراليا ۲۹,۵۳۰ up
sar ريال سعودی ۱۱,۲۰۰ down
bhd دينار بحرين ۱۱۱,۷۰۳ eq
sgd دلار سنگاپور ۳۰,۹۰۲ up
bdt100 يکصد تاکای بنگلادش ۴۹,۷۱۲ down
lkr10 ده روپيه سريلانکا ۲,۳۹۱ down
mmk کيات ميانمار (برمه) ۲۸ eq
npr100 يکصد روپيه نپال ۳۷,۹۹۸ up
amd100 يکصد درام ارمنستان ۸,۸۳۰ up
lyd دينار ليبی ۳۰,۰۷۱ down
cny یوان چين ۶,۱۰۷ up
thb100 يکصد بات تايلند ۱۳۶,۱۱۴ up
myr رينگيت مالزی ۱۰,۲۱۵ up
krw1000 يک هزار وون کره جنوبی ۳۵,۶۹۲ up
jod دينار اردن ۵۹,۲۳۹ down
eur یورو ۴۷,۲۱۱ up
kzt100 يکصد تنگه قزاقستان ۱۰,۹۵۱ up
gel لاری گرجستان ۱۴,۶۸۴ down
idr1000 يک هزار روپیه اندونزی ۳,۰۱۲ up
afn افغانی افغانستان ۵۲۰ up
byn روبل جديد بلاروس ۲۰,۶۷۲ up
azn منات آذربايجان ۲۴,۷۵۶ down
php100 يکصد پزوی فيليپين ۸۲,۳۱۶ down
tjs سومونی تاجيکستان ۴,۴۵۰ eq
vef بوليوار جديد ونزوئلا ۴,۲۰۶ eq
tmt منات جدید ترکمنستان ۱۲,۰۰۰ down
منبع : بانک مرکزی جمهوری اسلامی ایران

گفتگو

کتاب صنعت نان در گذر زمان به همت مرشدگوهر منتشر می‌شود؛
مقررات سخت بانکی پیش روی تولیدکنندگان رئیس هیأت مدیره شرکت نوفن تحکیم مطرح کرد:

نظرسنجی

دلیل استقبال مردم از نان سفید چیست؟

عدم آگاهی مردم
عدم تمایل نانوا به استفاده ار آرد تیره
صرفا زیبا بودن نان

 

صوتی

.
.
.
مرشدی
.
 .
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.