صفحه اصلی > اخبار 


نسخه چاپي      ارسال به دوست



 

  با خوردن نان سوخته به استقبال سرطان می روید!

  اختصاصی/ در بیشتر مواقع وقتی نان سنتی بالاخص نان تافتون خریداری میکنم لکه هایی سیاه رنگ ( سوختگی) پشت نان وجود دارد. برایم سوال پیش آمد که دلیل ایجاد این لکه ها چیست؟

            


قاسم زراعتکار رئیس اتحادیه نانوایان تهران درباره علل ایجاد این لکه ها میگوید: سوختگی های پشت نان تافتون در زمستان بیشتر است به دلیل پایین بودن گلوتن آردها نانوا مجبور می شود در فواصل سرد سال از آب سرد استفاده کند که با توجه به اینکه پخت نان تافتون به شیوه تنوری است خمیر سرد به تنور داغ  می چسبد و این سوختگی ها را در دیواره تنور ایجاد میکند و وقتی نانوا خمیر بعدی را داخل تنور می گذارد به آن می چسبد.
اما حبیب فرزانه نانوای پیشکسوت نان سنتی درباره سوختگی های نان تافتون معتقد است اگر حرارت تنور زیاد باشد در قسمت هایی از تنور که به اصطلاح ما نانوایان رگه دارد و  میزان آتش آن بیشتر است سوختگی هایی روی نان ایجاد میکند. نانی که در تنور از خمیر قبلی چسبیده ذغال می شود و به پشت نان بعدی که  شاطر در تنور می اندازد میچسبد. آردی که ضعیف باشد به تنور میچسبد.
البته در مواقعی که نمک خمیر هم زیاد باشد منجر به سوختگی نان خواهد شد.

اما این سوختگی ها و لکه های سیاه چه خطراتی را در پی دارد؟ درلکه های سیاه و سوختگی های پشت نان به دلیل ترکیباتی که در آرد وجود دارد ماده ای به نام آکریل آمید وجود دارد که در واقع یک سم اسیدی سرطان زاست.
در واقع آکریل آمید در نان زمانی خود را نمایان میکند که نان بر اثر حرارت زیاد و مستقیم تغییر حالت داده و به صورت دانه های سیاه پشت سطح نان نمایان می شود مصرف قسمت های سوخته نان می تواند به میزان زیادی سم خطرناک آکریل آمید را وارد بدن انسان کند.
به گفته کارشناسان استاندارد این مساله باید از سوی ادارات بهداشت در واحدهای نانوایی مورد بررسی و ارزیابی قرار گیرد.ضمن اینکه مردم باید نسبت به این مساله آگاه شوند و نان سوخته از نانوا تحویل نگیرند.

مهندس سید رضا غلامی رئیس اداره بهداشت مواد غذایی و بهسازی اماکن عمومی وزارت بهداشت در گفت وگو با غلات نیوز  در این رابطه عنوان کرد: بازرسین بهداشت محیط وزارت بهداشت نظارت شان در سراسر کشور بر بهداشت فردی و تجهیزات واحدهای خبازی است بر مبنای آخرین مصوباتی که شورای عالی سلامت ابلاغ کرده کیفیت نان، میزان استاندارد شعله تنور و عدم استفاده از افزودنی های غیرمجاز  هم نیز توسط بازرسین ما به طور مستمر کنترل می شود.

مهندس غلامی ادامه داد: عمدتا در واحدهای خبازی مواردی در این خصوص مشاهده می شود که نانوا برای پخت سریع تر نان شعله تنور را از حد مجاز زیادتر می کند.  مورد بعدی عمل آوری صحیح خمیر است که در واحدهای خبازی باید مدت زمان عمل آوری خمیر به طور استاندارد رعایت شود اما متاسفانه بعضا این مرحله در واحدهای نانوایی رعایت نمی شود. در واقع عدم عمل آوری صحیح خمیر هم می تواند یکی از دلایل به وجود آمدن سوختگی در نقاط مختلف نان شود.
وی افزود: دلایل دیگری هم برای ایجاد سوختگی های پشت نان وجود دارد از جمله استفاده از بهبود دهنده های غیرمجاز و نوع تنورهای واحدهای نانوایی تافتون. در اغلب واحدهای نان سنتی تنور به صورت گلی و سنتی است و تنورهای صنعتی در واحدهای تافتون پز کمتر مشاهده می شود. درواقع تنورهای سنتی تافتون فضای کمتری دارند و به واسطه اینکه شعله در فاصله بسیار کم روی خمیر قرار می گیرد این سوختگی ها را روی سطح نان ایجاد می کند. اما در مجموع کلیه این موارد باید توسط اتحادیه های مربوطه و واحدهای صنفی پیگیری و رسیدگی شود.
مهندس غلامی افزود: اصل این موضوع در چندین سال قبل بین دستگاه ها در بلاتکلیفی بود و سالها نظارت های متفاوت از سوی دستگاه های مختلف سازمان استاندارد، سازمان صنعت معدن و تجارت، شرکت غله، اتحادیه صنفی  و همکاران ما در بهداشت محیط انجام می شد البته در سالیان قبل همکاران ما در بخش بهداشت محل و بهداشت فردی بر اساس آنچه که برایشان تعریف شده بود  واحدهای نانوایی را رصد می کردند اما صحبت هایی در جلسات متفاوت کشوری مطرح شد مبنی بر اینکه اگر چندین دستگاه این مساله را مورد بازدید و بررسی قرار دهند بلاتکلیفی در حوزه کنترل به وجود خواهد آمد در نهایت قرار شد کارگروه آرد ونان شورای سلامت رسیدگی به این مساله را به بازرسین بهداشت سراسر کشور واگذار کنند و درحال حاضر این اقدام در حال انجام است و امیدواریم بتوانیم با همکاری صنف و اتحادیه مربوطه این معضل را به مرور زمان برطرف کنیم.
  


 

                                     تاریخ:      يکشنبه ٢٠ خرداد ١٣٩٧        ساعت:     ٠٩:١٠

 


خروج




آسیابانان ایرانی درباره دغدغه‌های صادراتی‌شان چه می‌گویند؟

در گزارش قبلی که درباره صادرات در صنعت آسیابانی بود، گفتیم که کلید باز شدن درهای بسته صادرات در صنعت آسیابانی، در دستان دولت است اما در این گزارش با تعدادی از آسیابانانی که در گذشته فعالیتی چشمگیر در این حوزه داشته‌اند و در حال حاضر مشکلات و موانع، انگیزه را برای ادامه راه از آن‌ها گرفته و فعالیتشان محدود و یا متوقف شده است، به گفت‌وگو پرداختیم که در ادامه خواهید خواند؛ سیدرحیم فاضلی، مدیرعامل کارخانه آرد اندیمشک در گفت‌و‌گو با غلات نیوز گفت: تنها اقدام برای هموار کردن راه بسته صادرات آسیابانان ایرانی، تامین بدون دغدغه گندم است به این صورت که یا دولت از محل منابع داخلی در اختیارمان بگذارد یا اینکه راه واردات گندم خارجی را برایمان آزاد کند.

نرخ ارز

نرخ ارز    ۱۳۹۸/۰۳/۲۷
usd دلار آمريکا ۴۲,۰۰۰ eq
gbp پوند انگليس ۵۲,۹۰۸ up
chf فرانک سويس ۴۲,۰۲۹ down
sek کرون سوئد ۴,۴۳۰ up
nok کرون نروژ ۴,۸۲۴ up
dkk کرون دانمارک ۶,۳۱۱ up
inr روپيه هند ۶۰۲ eq
aed درهم امارات ۱۱,۴۳۷ eq
kwd دينار کويت ۱۳۸,۰۹۴ down
pkr100 يکصد روپيه پاکستان ۲۷,۰۰۷ up
jpy100 یکصد ين ژاپن ۳۸,۶۷۹ down
hkd دلار هنگ کنگ ۵,۳۶۵ down
omr ريال عمان ۱۰۹,۲۳۵ up
cad دلار کانادا ۳۱,۳۲۹ up
nzd دلار نيوزيلند ۲۷,۳۳۵ up
zar راند ۲,۸۳۹ up
try لير ترکيه ۷,۰۹۲ down
rub روبل روسيه ۶۵۳ eq
qar ريال قطر ۱۱,۵۳۹ eq
iqd100 يکصد دينار عراق ۳,۵۱۵ down
syp لير سوريه ۸۲ eq
aud دلار استراليا ۲۸,۸۹۵ up
sar ريال سعودی ۱۱,۲۰۱ eq
bhd دينار بحرين ۱۱۱,۷۰۵ up
sgd دلار سنگاپور ۳۰,۶۵۰ up
bdt100 يکصد تاکای بنگلادش ۴۹,۵۷۷ down
lkr10 ده روپيه سريلانکا ۲,۳۶۶ down
mmk کيات ميانمار (برمه) ۲۸ eq
npr100 يکصد روپيه نپال ۳۷,۴۳۳ up
amd100 يکصد درام ارمنستان ۸,۷۶۰ down
lyd دينار ليبی ۳۰,۰۵۵ up
cny یوان چين ۶,۰۶۶ up
thb100 يکصد بات تايلند ۱۳۴,۴۳۱ down
myr رينگيت مالزی ۱۰,۰۵۹ down
krw1000 يک هزار وون کره جنوبی ۳۵,۳۹۵ down
jod دينار اردن ۵۹,۲۴۰ up
eur یورو ۴۷,۱۲۷ up
kzt100 يکصد تنگه قزاقستان ۱۰,۸۹۷ down
gel لاری گرجستان ۱۵,۳۲۹ eq
idr1000 يک هزار روپیه اندونزی ۲,۹۲۷ down
afn افغانی افغانستان ۵۲۵ down
byn روبل جديد بلاروس ۲۰,۳۵۰ up
azn منات آذربايجان ۲۴,۷۵۸ up
php100 يکصد پزوی فيليپين ۸۰,۶۰۲ down
tjs سومونی تاجيکستان ۴,۴۵۰ eq
vef بوليوار جديد ونزوئلا ۴,۲۰۶ eq
tmt منات جدید ترکمنستان ۱۱,۹۸۸ up
منبع : بانک مرکزی جمهوری اسلامی ایران

گفتگو

مقررات سخت بانکی پیش روی تولیدکنندگان رئیس هیأت مدیره شرکت نوفن تحکیم مطرح کرد:
بهبود کیفیت آرد در کارخانه‌های نان صنعتی به کمک بهبوددهنده رئیس اتحادیه تولیدکنندگان نان‌های صنعتی کشور مطرح کرد:
رفع تحریم ها مساوی با افزایش توان صادراتی ایران مدیرعامل کارخانه آرد داران مطرح کرد :
تحولي بزرگ در حوزه گندم ، آرد و نان با ورود دولت الكترونيك رئيس انجمن صنفي كارخانجات آرد استان اصفهان مطرح كرد :
اجرای دقیق برنامه حمل و تخصیص گندم متناسب با میزان مصرف هر استان مدیر آزمایشگاه شرکت غله و خدمات بازرگانی منطقه یک کشور تأکید کرد:

نظرسنجی

دلیل استقبال مردم از نان سفید چیست؟

عدم آگاهی مردم
عدم تمایل نانوا به استفاده ار آرد تیره
صرفا زیبا بودن نان

 

صوتی

مرشدی
کارخانه آرد هرندی
 صنایع پخت مشهد
 سنبل ماهدشت
سرچشمه شاهرود
کنگان
دره شهر
اطمینان
کیسه نان
شهاب کیا آرمان
مریانجکار
جوانه شوشتر
پویان صنعت
گل آرد زاگرس