غلات نیوز گزارش میکند:
آسیابانان در قبال گندم یارانهای چه مسئولیتی دارند؟!
اختصاصی/ در حال حاضر گندم تمام یارانهای به نرخ ۶۶۵ تومان در اختیار کارخانههای آرد قرار میگیرد و با در نظر گرفتن اینکه قیمت خرید تضمینی برای دولت با احتساب هزینههای جانبی ۲۷۰۰ تومان تمام شود پس دولت بابت هرکیلوگرم گندم مبلغ ۲۰ هزار ریال یارانه میپردازد که اگر این رقم را در تناژ بالا در نظر بگیریم، بسیار قابل توجه خواهد بود.
گاهی در برخی استانهای کشور نانوایان از کیفیت آرد یارانهای به شدت گلهمندند این در حالی است که بسیاری از کارخانههای آرد کشور از دانش و فناوری روز آسیابانی برخوردار بوده و حتی با کشورهای اروپایی قابل مقایسهاند.
یکی از مسائلی که میتواند تولید آرد باکیفیت را تحقق بخشد، مبحث رتبهبندی کارخانههای آرد است. در برخی از استانهای کشور، ملاک رتبهبندی کارخانههای آرد، نظرسنجی از مشتری است و بر این اساس بر مبنای رضایت مشتری از کیفیت آرد، گندم به کارخانههای آرد تخصیص داده میشود.
در این راستا طرح سهمیه شناور نیز در تعدادی از استانها از جمله خوزستان و اردبیل اجرایی شده که مبنای اصلی آن در تخصیص گندم، رضایتمندی مشتری است.
محسن ضیایی، مدیرکل غله و خدمات بازرگانی استان اصفهان در گفتوگو با غلات نیوز در این خصوص مطرح کرد: دولت به ازای هر کیلوگرم گندم، 2 هزار تومان یارانه پرداخت میکند. به همین دلیل نظارت بر تولید آرد یارانهای به شدت بالا است و کارخانهها هم از سوی اداره کل غله هم از سوی اداره غذا و دارو و سازمان صمت و همچنین از سوی انجمن صنفی کارخانهها تحت رصد و کنترل قرار میگیرند.
مدیرکل غله و خدمات بازرگانی استان اصفهان افزود: کارشناسان ما ماهیانه دو بار آرد کارخانهها را نمونهبرداری و آنالیز میکنند و در صورتی که خارج از استاندارد باشد، تذکرات لازم را به کارخانهها خواهیم داد.
ضیایی ادامه داد: همه سعی و تلاش ما این است که وقتی دولت حجم سنگینی یارانه برای تخصیص گندم به کارخانهها میدهد، آردی باکیفیت مناسب و مرغوب تحویل نانوایان داده شود تا نهایتا مردم به نانی باکیفیت دسترسی داشته باشند.
مدیرکل غله و خدمات بازرگانی استان اصفهان در خصوص دلایل نارضایتی برخی نانوایان از کیفیت آرد گفت: نمیتوان همه کیفیت آرد را به کارخانهها نسبت داد یا مشکل کیفیت نان را صد درصد به گردن نانوایان انداخت. بخشی از کیفیت نان به تخمیر و تلاش نانوا برای کیفیسازی نان برمیگردد البته به شرط آنکه کارخانهها آردی باکیفیت معقول تحویل نانوایان دهند.
وی با اشاره به اهمیت نقش آموزش نانوایان در ارتقاء کیفیت نان تصریح کرد: از نگاه ما، بهترین راه برای ارتقاء کیفیت نان، آموزش است و در این راستا در حال تعامل با اداره کل فنی و حرفهای استان اصفهان هستیم تا دورههای آموزشی را برای نانوایان برگزار کنیم.
تاریخ: شنبه ١٥ شهريور ١٣٩٩ ساعت: ٠٩:٢٧
پربازدیدترین
گزارش
آخرین اخبار
نرخ ارز
گفتگو
نظرسنجی
|