صنعت نان نیازمند تحول/ نوآوری در صنعت نان با ورود استارتآپها
اختصاصی/ در سالهای اخیر در صنایع نان کشورمان پیشرفتهایی قابل توجه به وقوع پیوسته ولیکن صرفاً در صنعت نانهای حجیم و نیمهحجیم بوده و نان صنعتی کشورمان چندان با نوآوری همراه نشده است.
اما تکنولوژی یا فناوری چه کاربردی میتواند در صنعت نان داشته باشد؟ نوآوری در صنعت نان قطعاً میتواند با ورود استارتآپها همراه باشد، چنانکه مدیرعامل شرکت بازرگانی دولتی ایران سال گذشته یک جلسه حمایتی تشویقی با دست اندرکاران شرکتهای دانشبنیان برگزار نمود و وعده حمایت از ایدههای خلاقانه در زنجیره تولید نان را داد. مسلماً در صورت حمایت و تعامل بخش دولتی، شرکتهای دانشبنیان با تشکیل استارتآپهایی خواهند توانست در توسعه نان اثرگذار باشند.
استارتآپها محل تولید ایدههای بکر و خلاقانه هستند و اگر از جانب نهادهای دولتی حمایت شوند، خواهند توانست به صنعت نان شکوفایی ببخشند.
متأسفانه در چند سال اخیر، سیاستهای نادرست دولت در راستای ثبات نرخ نان، تبعاتی منفی در حوزه کیفیت نان و سلامت جامعه به دنبال داشته و ضروری است جهت ارتقاء کیفیت و سلامت نان، هرچه سریعتر اقدام شود.
اگرچه اصلاح نرخ در سال جاری اتفاق افتاد که میتواند محرکهای برای اصلاح کیفیت و سلامت نان به شمار آید اما متأسفانه در این سالها کارفرمایان واحدهای خبازی به منظور صرفهجویی در هزینههای تولید به سراغ به اصطلاح شاطرانی رفتند که فاقد هرگونه علم نانوایی بودهاند و این مسأله کیفیت و البته سلامت نان را به شدت تحت تأثیر قرار داده است. برخورداری از علم در میان تولیدکنندگان نان، از ضروریات است منتها لازم است علم و فناوری در راستای پیشرفت صنعت نان در کشور با یکدیگر تلفیق شود.
امروزه صنایع مختلف دنیا از خلاقیت شرکتهای دانشبنیان و استارتآپها بهره میگیرند و ضروری است که با حمایت دولت به صنعت گندم، آرد و نان نیز ورود کرده و تحولآفرینی کنند.
تاریخ: يکشنبه ٢٢ دی ١٣٩٨ ساعت: ١٠:٣٤
پربازدیدترین
گزارش
آخرین اخبار
نرخ ارز
گفتگو
نظرسنجی
|