صفحه اصلی > یادداشت 


نسخه چاپي      ارسال به دوست



 

  نان لواش اصلاح‌پذیر است

  اختصاصی/ چند سالی است که برخی از مراکز دانشگاهی کشور بر حذف نان لواش از سفره جامعه تأکید می‌کنند. در واقع باتوجه به فرایند غیراستانداردی که این نوع نان در حین پخت طی می‌کند، آردی که در تولید این نان‌ها مورد استفاده قرار می‌گیرد و متاسفانه افزودنی‌های غیرمجازی که استفاده از آن‌ها در نان لواش رایج است البته صرفا در تعدادی از استان‌های کشور، ضروری است که متولیان امر برای اصلاح فرایند پخت این نوع نان، تمهیداتی بیندیشند.

            

طبق آخرین آمار ارائه شده از سوی پژوهشکده غلات، از میان نان‌های سنتی چهارگانه در کشور، نان لواش ۴۰ درصد از میزان تولید و مصرف را به خود اختصاص داده اما در این میان بیشترین ضایعات را هم در بر دارد به طوری‌ که آمار دریافتی ضایعات ۳۰ تا ۵۰ درصدی را در رسته نان لواش نشان می‌دهد.
محمدرضا خواجه، مدیر باشگاه هواداران نان کامل در گفت‌وگو با غلات نیوز خاطرنشان کرد: غالبا نان‌های لواش در کشور با آرد ۱۸ درصد سبوس‌گیری شده یا همان آرد ستاره تولید می‌شوند که بالاترین درصد سبوس از آن استخراج شده و بدون مواد مغذی است. البته طی چند سال اخیر به ندرت برخی از استان‌های کشور در راستای اصلاح نان لواش گام برداشته‌اند، به عنوان مثال برخی از استان‌ها زمان پخت لواش را از 15 ثانیه به یک دقیقه و زمان تخمیر را از 20 دقیقه به یک الی دو ساعت رسانده‌اند‌ و نیز شعله پخت این نان را نیمه‌مستقیم کرده‌اند ضمن اینکه در برخی از استان‌ها شاهد تغییر آرد مصرفی نان لواش از 18 درصد به 12 و یا 7 درصد سبوس‌گیری شده هستیم که این موفقیتی بزرگ در این حوزه محسوب شده و این نانوایان باید مورد تشویق و تقدیر فرمانداران شهرشان قرار گیرند.
وی افزود: مساله بعدی که ضرورت اصلاح نان لواش را می‌رساند، وجود افزودنی مضر جوش شیرین در این نوع نان است، آخرین آمارها نشان می‌دهد در تهران بالغ بر ۸۰ درصد نانوایان لواش‌پز، جوش شیرین مصرف می‌کنند و مصرف این افزودنی در شهرستان‌های کشور به ۲۰ درصد ‌می‌رسد.
خواجه ادامه داد: استفاده از جوش شیرین در تولید نان به این صورت مشخص می‌شود که رنگ سطح نان پس از پخت متمایل به زرد شده و متأسفانه ظاهری جذاب و فریبنده به نان می‌دهد، نان بوی نامطبوع می‌گیرد و در معده واکنش منفی نشان می‌دهد که از جمله عوارض مهم و شایع آن ریفلاکس معده است.
مدیر باشگاه هواداران نان کامل با اشاره به اینکه نانوایان لواش‌پز برای نازک‌سازی بیش از حد نان مجبورند از خمیر تازه استفاده کنند و برای ایجاد جذابیت با آرد سفید نان بپزند، ادامه داد: با توجه به اینکه گلوتن آرد سفید خیلی بیشتر از آرد سبوس‌دار است، استفاده از آرد سفید منجر به لب‌دار شدن نان‌های لواش می‌شود به صورتی که کناره‌های نان حالت خمیری پیدا می‌کند و نانوا برای ایجاد کشش‌پذیری خمیر به ویژه در فصل زمستان به افزودنی غیرمجاز  بلانکیت یا همان جوهرقند متوصل می‌شود.
به گفته خواجه، بر خلاف اظهارات برخی افراد در سخنرانی‌ها و مصاحبه‌ها، بلانکیت به منظور سفیدتر کردن آرد در صنعت نانوایی استفاده نمی‌شود و نانوایان برای تضعیف شبکه گلوتنی خمیر به این افزودنی خطرناک روی می‌آورند.


 

                                     تاریخ:      سه شنبه ٤ تير ١٣٩٨        ساعت:     ١٠:٤٠

 


خروج




پربازدیدترین

سیاست‌گذاری ثابت در یک بازه زمانی مشخص اما نه کوتاه و حذف قانون بازگشت ارزی، دو نیاز مهم برای بازگشایی مسیر صادرات آرد پیش روی آسیابانان ایرانی

اختصاصی/ مهرزاد جمشیدی گفت: نیازمند برنامه‌ریزی جامع در حوزه صادرات آرد هستیم و اولین گام در این راستا، اجتناب از نرخ‌گذاری دستوری در حوزه خرید گندم و فروش آرد با درصد استحصال آن است.

نرخ ارز

نرخ ارز    ۱۴۰۲/۰۹/۱۸
usd دلار آمريکا ۴۲,۰۰۰ eq
gbp پوند انگليس ۵۲,۶۵۵ down
chf فرانک سويس ۴۷,۶۶۸ down
sek کرون سوئد ۴,۰۰۴ down
nok کرون نروژ ۳,۸۴۸ up
dkk کرون دانمارک ۶,۰۵۳ down
inr روپيه هند ۵۰۴ eq
aed درهم امارات ۱۱,۴۳۷ eq
kwd دينار کويت ۱۳۶,۱۷۲ up
pkr100 يکصد روپيه پاکستان ۱۴,۷۸۲ up
jpy100 یکصد ين ژاپن ۲۸,۹۸۷ up
hkd دلار هنگ کنگ ۵,۳۷۸ up
omr ريال عمان ۱۰۹,۰۹۲ up
cad دلار کانادا ۳۰,۸۸۸ down
nzd دلار نيوزيلند ۲۵,۶۹۰ down
zar راند ۲,۲۱۳ down
try لير ترکيه ۱,۴۵۰ down
rub روبل روسيه ۴۵۷ up
qar ريال قطر ۱۱,۵۳۹ eq
iqd100 يکصد دينار عراق ۳,۲۱۱ up
syp لير سوريه ۰۴ eq
aud دلار استراليا ۲۷,۵۸۵ up
sar ريال سعودی ۱۱,۲۰۰ down
bhd دينار بحرين ۱۱۱,۷۰۳ down
sgd دلار سنگاپور ۳۱,۲۹۸ down
bdt100 يکصد تاکای بنگلادش ۳۸,۱۸۰ up
lkr10 ده روپيه سريلانکا ۱,۲۸۴ down
mmk کيات ميانمار (برمه) ۲۰ eq
npr100 يکصد روپيه نپال ۳۱,۴۴۰ down
amd100 يکصد درام ارمنستان ۱۰,۴۶۰ down
lyd دينار ليبی ۸,۷۱۴ down
cny یوان چين ۵,۸۶۲ down
thb100 يکصد بات تايلند ۱۱۸,۲۱۹ down
myr رينگيت مالزی ۸,۹۹۹ up
krw1000 يک هزار وون کره جنوبی ۳۱,۸۳۷ down
jod دينار اردن ۵۹,۲۳۹ down
eur یورو ۴۵,۱۳۰ down
kzt100 يکصد تنگه قزاقستان ۹,۱۵۳ up
gel لاری گرجستان ۱۵,۷۶۱ up
idr1000 يک هزار روپیه اندونزی ۲,۶۹۹ down
afn افغانی افغانستان ۶۰۷ up
byn روبل جديد بلاروس ۱۲,۷۴۷ eq
azn منات آذربايجان ۲۴,۷۰۷ up
php100 يکصد پزوی فيليپين ۷۵,۶۴۸ down
tjs سومونی تاجيکستان ۳,۸۴۵ up
tmt منات جدید ترکمنستان ۱۱,۹۸۸ down
منبع : بانک مرکزی جمهوری اسلامی ایران

گفتگو

کیفیت آرد ونان در استان مطلوب است مدیرکل غله و خدمات بازرگانی استان هرمزگان:
از سال ۸۸ تا کنون حتی یک ریال هم بابت طرح اجباری غنی‌سازی آرد با آهن دریافت نکردیم مدیرعامل کارخانه آرد فجر سنندج در گفت‌وگو با غلات نیوز:
ترویج فرهنگ نان کامل در جشنواره نان مدیرکل غله و خدمات بازرگانی استان کرمان مطرح کرد:
اجرای طرح غنی‌سازی آرد و نان در سطح خراسان جنوبی معاون غذا و دارو دانشگاه علوم پزشکی بیرجند خبر داد:
نگران نانوایی های سوپر آزاد هستیم! مدیرعامل اتحادیه خبازان استان گلستان:
با اصلاح قیمت نان موافق هستیم استاندار همدان خبر داد:

نظرسنجی

دلیل استقبال مردم از نان سفید چیست؟

عدم آگاهی مردم
عدم تمایل نانوا به استفاده ار آرد تیره
صرفا زیبا بودن نان

.
.

 

صوتی

مرشد گوهر
اینستا
کارخانه آرد سپیدان
آرد سفید ارمغان
آرد جوانه
آرد جیرفت
طراوت میاندوآب
آرد بیژن بجنورد
شرکت توان الکترونیک
ماشین سازی لک
بهمنی
خوشه ذهاب
آرد سرچشمه شاهرود
سرو
بهنان
آرد گرگان
میلاد آذربایجان
شمس آذر
مرشدی
رفیعیان

گالری ویدئو آرشیو ...