گزارش غلات نیوز از برنامههای عملیاتی شرکتهای غله در تعیین سهمیه واقعی واحدهای صنفی آزادپز
اختصاصی/ میزان سهمیه تعریف شده از سوی برخی اتحادیهها برای تعدادی از واحدهای صنفی، بالاتر از حد متعارف بود که این موضوع منجر به افزایش حجم تقاضای آرد در سامانه فروش آرد سایر مصارف نسبت به ماههای گذشته شد.
اما خبرنگار ما در خصوص بررسی اجرای مصوبه کارگروه ملی گندم، آرد و نان به سراغ چند تن از مدیران عامل شرکتهای غله و خدمات بازرگانی که از اعضای این اکیپهای بازرسی هستند، رفت که در ادامه خواهید خواند؛
*راستیآزمایی لیست ارائه شده از سوی اتحادیه در استان البرز
ولی گودرزوند چگینی، مدیرکل شرکت غله و خدمات بازرگانی استان البرز در این باره گفت: بر اساس لیستی که اتحادیه خبازان به ما تحویل داده، گروهی متشکل از استانداری، سازمان صنعت، معدن و تجارت و نمایندهای از آزمایشگاه شرکت غله تشکیل دادیم و بازرسی از واحدهای صنفی طبق همان لیست صورت میگیرد تا یک راستیآزمایی انجام شده و میزان سهمیه واقعی هر واحد نانوایی مشخص شود.
*واحدهای صنفی آزادپز در سیستان و بلوچستان به شدت تحت کنترل هستند
غلامعلی گنجعلی، مدیرعامل شرکت غله و خدمات بازرگانی منطقه 11 در این باره با بیان اینکه میزان سهمیه واحدهای آزادپز در سیستان و بلوچستان بر حسب آمار سرانه جمعیتی استان آنالیز شده است، گفت: واحدهای صنفی آزادپز به صورت کامل از سوی گروه بازرسی متشکل از اداره بهداشت، استاندارد، اداره تعزیرات حکومتی و سازمان صنعت، معدن و تجارت در بازدیدهای دورهای رصد و کنترل میشوند.
وی با اشاره به اینکه بررسی میزان سهمیه واقعی واحدهای صنفی آزادپز در استان سیستان و بلوچستان به شدت کنترل میشود، افزود: البته علاوه بر آن، یک کارگروه بازرسی هم اختصاصاً از سوی شرکت غله طراحی گردیده که بازدید از واحدها را به صورت سرزده و در ساعات غیراداری انجام خواهند داد.
گنجعلی ادامه داد: بازرسان شرکت غله در بازدیدهای سرزده خود از واحدهای صنفی میزان سهمیه دریافت شده و میزان مصرف نانوا را بررسی کرده و مطابقت میدهند و در صورتی که میزان مصرف نانوا با میزان دریافتیاش ناهماهنگ باشد، تخلف کسری آرد و توزیع خارج از شبکه ثبت خواهد شد و نهایتا در مواردی که میزان تخلف سنگینتر بوده و یا نانوا در مراحل بعدی نیز مرتکب این تخلف شود، سهمیهاش به طور کامل قطع خواهد شد.
* ارائه یک فرم خوداظهاری به نانوایان یزد برای تعیین سهمیه واقعی
در ادامه، حمیدپایدار اردکانی، مدیرکل شرکت غله و خدمات بازرگانی استان یزد بیان کرد: بازرسان و کارشناسان ما، میزان مصرف و پخت نانوا در سامانه طی سه ماه گذشته، خوداظهاری نانوا (در این خصوص فرمهایی تعبیه شده که در اختیار واحدهای نانوایی قرار میگیرد تا خودشان میزان سهمیه واقعیشان را اظهار نمایند)، کارشناسی مشترک شرکت غله و اتحادیه در بازدید نانوایی و مصرف چهارماه گذشته نانوایان طبق تأیید کارخانههای آرد (ارائه برگه خرید آرد نانوا از کارخانه) را در بازدید از واحدهای صنفی استان جهت بررسی میزان سهمیه واقعی هر واحد در نظر میگیرند.
پایدار اردکانی با بیان اینکه در بازرسیها مواردی مشاهده گردیده که متاسفانه سهمیه دریافتی از سوی برخی واحدها بیش از حد مجاز و نامتعارف بوده و کارشناسان برخوردهای لازم را ترتیب داده و میزان واقعی مصرف نانوا را ثبت نمودهاند، خاطرنشان کرد: البته باید گفت سختگیری بیش از حد در مصرف آرد 9 هزار ریالی در طولانیمدت جوابگو نخواهد بود اگرچه هدف از این امر، شفافسازی بوده و واحدهای صنفی آزادپز باید سهمیه واقعی خود را دریافت کنند اما وقتی از ابتدا به این صنف اعلام شده بود که آزادپز هستند و در خرید آرد محدودیتی ندارند پس با سهمیهبندی عملا دیگر بحث آزادپزی معنایی پیدا نمیکند.
البته با اجرای این امر، پیشبینی میشد مصرف آرد یارانهای افزایش یابد که در استان یزد این اتفاق افتاد.
* در نظر گرفتن ملاکهایی برای تعیین سهمیه در استان مرکزی که رقابت ایجاد میکند
اما ملکی، معاون بازرگانی شرکت غله و خدمات بازرگانی استان مرکزی نیز در این باره به غلات نیوز توضیح داد: ملاک ما در تعیین سهمیه واقعی نانوایان، در نظر گرفتن تجربه نانوایان، سوابقی که از نانوا در دست داریم، نظر کارشناسی اتحادیه و اتاق اصناف، رعایت موارد بهداشت فردی و محیطی، میزان رضایتمندی مشتری، نصب تابلوی مشخصات نانوایی در محل نانواخانه، برخورداری از کارت بهداشت، ترازوی دیجیتال و دستگاه کارتخوان خواهد بود. درواقع بررسی این مسائل و لحاظ آن در تعیین میزان سهمیه میتواند باعث ایجاد رقابت شود و در نهایت اینکه خبازیها به اصلاح وضعیتشان اهمیت میدهند که این مساله ارتقای کیفیت نان را در پی خواهد داشت.
وی افزود: بازدیدها به صورت مشترک با سازمانهای ذیربط انجام میشود و سهمیههای دریافتی به صورت دورهای در واحدهای نانوایی چک خواهند شد. البته گاهی مواقع بازدیدها منجر به کاهش سهمیه نیز میشود. نانوایانی که سهمیه واقعی خود را دریافت نمیکردند، از سوی بازرسان شناسایی و از سهمیهشان کسر میگردد.
البته در برخی موارد خاص، گزارشی از یک واحد نانوایی به ما انعکاس داده میشود که بازرسان ما سریعا مراجعه و واحد مذکور را مورد بررسی قرار خواهند داد.
* تشکیل یک کمیته پایش متشکل از کارشناسان خبره دستگاههای ذیربط برای تعیین سهمیه واقعی نانوایان
مجید نژاد بیگلری، مدیرکل شرکت غله و خدمات بازرگانی استان کرمان هم در این باره به غلات نیوز گفت: ما بر اساس دستورالعمل شرکت بازرگانی دولتی ایران یک کمیته پایش متشکل از کارشناسان خبره دستگاههای ذیربط تشکیل دادیم که به صورت نامحسوس نظارت بر واحدهای صنفی آزادپز را انجام خواهند داد.
به گفته نژاد بیگلری، نوع پخت، میزان فروش، کیفیت نان، محله قرارگیری واحدهای نانوایی، ساعات کار و کوچک یا بزرگ بودن واحد نانوایی، ملاک اندازهگیری سهمیه واقعی نانوایان آزادپز استان کرمان است.
وی افزود: در بازرسیها به ندرت مشاهده شده که واحدی سهمیه واقعی خود را دریافت نکرده باشد که البته به سرعت با این مساله برخورد و سهمیه واحد مذکور اصلاح گردیده است.
تاریخ: شنبه ٢٥ اسفند ١٣٩٧ ساعت: ١٢:٠٥
پربازدیدترین
گزارش
آخرین اخبار
نرخ ارز
گفتگو
نظرسنجی
|