صفحه اصلی > یادداشت 


نسخه چاپي      ارسال به دوست



 

  راه های غنی سازی نانوایان چیست؟!

  اختصاصی/ به گزارش غلات نیوز، وقتی صبحت از کیفیت نان و راه های رسیدن به آن به میان می آید غنی سازی در هر مرحله از زنجیره گندم آرد و نان به روش های گوناگون مطرح می شود اما در این میان آنچه که عموما نادیده انگاشته شده و از دید مسئولین و متولیان امر جا می ماند غنی سازی نانوایان به عنوان مهره اصلی چرخه از مزرعه تا سفره است.

            

 قطعا نانوایان به عنوان تولیدکنندگان نان نقش مهمی در ایجاد کیفیت و یا کاهش آن خواهند داشت. اما سوال اینجاست که برای غنی سازی نانوایان چه باید کرد و تاکنون چه اقداماتی در این راستا انجام شده است؟!
* ایجاد توانایی ( آموزش، کارورزی و کارآموزی)

  در کشورهای پیشرفته جهان تربیت نیروی انسانی یکی از مولفه های موفقیت و پیشرفت در هر صنعت است چه بسا اینکه در صنعت استراتژیک نان این مساله اهمیت بیشتری دارد. اگرچه در سنوات اخیر کشور ما هم آموزش و ایجاد توانایی در میان نانوایان را با ایجاد آموزشگاه ها دانشگاه و راه اندازی آکادمی ملی نان مورد توجه قرار داده اما باتوجه به مشاهده افت کیفی  نان در سالهای اخیر به نظر می رسد آنچه تاکنون صورت گرفته کافی نبوده و لذا باید بیشتر به آن پرداخته شود. در مجموع باید گفت آموزش های علمی و عملی نانوایان به عنوان مکمل یکدیگر در ارتقای کیفیت نان از مولفه های اصلی بوده و متولیان امر نباید از آن غافل شوند. 

*ایجاد تمایل( تنظیم نرخ نان بر اساس قیمت تمام شده)

مساله نرخ نان یکی از موضوعاتی است که پنج سال گذشته تاکنون به دغدغه اصلی صنف نانوا در سراسر کشور تبدیل شده و بارها به آن پرداخته شده است البته در سال جاری برخی از استان ها افزایش 10 درصدی نرخ نان را دریافت نمودند اما این مساله به صورت کشوری اجرایی نشد اما باتوجه به ثابت ماندن متمادی نرخ نان و افزایش چند برابری تورم در طی این سالها طبیعی است که افزایش 10 درصدی چندان نانوایان را خوشحال و راضی نکند و نارضایی از وضعیت اقتصادی در این صنف همچنان جریان داشته باشد. بدون شک تصویب یک نرخ منطقی و عادلانه برای نان می تواند موتور محرکه افزایش انگیزه نانوا برای تولید یک نان خوب باشد و از نانوایی که فشارهای اقتصادی بر او تحمیل شده نمی توان توقع تولید نان  خوب و صرف هزینه برای کیفیت را داشت. لذا باید از فاکتور نرخ هم به عنوان یکی از دلایل اصلی موثر بر کیفیت نان نام برد.
* تجلیل از نانوایان شاخص و نمونه

از سوی برخی از سازمان هایی که وظیفه نظارت و ارزشیابی واحدهای صنفی نان را بر عهده دارند برنامه های تشویقی و البته تنبیهی را برای نانوایان برگزار می کنند به فرض مثال نانوایانی که معیارهای استاندارد را رعایت کرده باشند به منظور تشویق و ایجاد انگیزه سهمیه شان اضافه خواهد شد و بر عکس. نانوایانی که دچار تخلف شده باشند از سهمیه شان کسر می شود. تجلیل از نانوایان شاخص و نمونه می تواند با ایجاد یک فضای رقابتی سالم و برابر ارتقا کیفیت و سلامت نان را در پی داشته باشد. لذا مسئولین امر باید با به کارگیری ابزارهای تشویقی در صنف نانوایان برنامه ریزی کنند.

* برگزاری کارگاه ها، کنفرانس، کنگره، جشنواره ها و مراسم هایی اختصاصی مختص نان

 گذشته از کلاس های آموزشی برگزاری کارگاه ها، کنفرانس ها کنگره ها جشنواره ها و مراسم هایی تخصصی برای نانوایان علاوه بر اینکه می تواند یک پل ارتباطی میان مسئولین و نانوایان باشد و به رفع دغدغه ها و نگرانی هایشان کمک ‌کند می تواند به بار علمی نانوایان بیافزاید. اگرچه در سال های اخیر برخی از شرکت های خصوصی در راستای برگزاری همایش ها و سمینارهای تخصصی نانوایان اقدام نمودند اما کافی نبوده و دولتمردان باید به طور مستمر به فکر آن باشند.
   در مجموع همه عواملی که در این مطلب به آن ها پرداخته شد می توانند نقش موثری بر ارتقای کیفیت نان داشته باشند، در صنعت نان تحقق کیفیت مهمترین مطالبه جامعه است و انتظار می رود دولت مردان کشورمان  در کنار همه عواملی که منجر به غنی سازی گندم آرد ونان می شود کمی هم به فکر غنی سازی نانوایان به عنوان تامین کننده قوت غالب مردم باشند. 
 

 

                                     تاریخ:      يکشنبه ٥ اسفند ١٣٩٧        ساعت:     ١٠:٠٤

 


خروج




روشن شدن تکلیف حمل آرد، در انتظار اجرای یکی از سه سناریوی تدوین شده

اختصاصی/ در پی مشکلات و چالش‌های پیش آمده در حوزه حمل آرد و نارضایتی از عملکرد شرکت حمل و نقل خلیج فارس، محمود یوسفی مدیرعامل شرکت غله و خدمات بازرگانی منطقه یک در جلسه خود با مدیران کارخانه‌های آرد استان تهران و البرز که همزمان با ۲۰ فروردین ماه ۹۸ برگزار شد، بر اهتمام شرکت غله در رفع مشکلات حمل آرد تاکید نمود و مطرح کرد: شرکت غله منطقه یک به این مساله ورود نموده و برنامه‌هایی را در آینده نزدیک جهت رفع این مشکل اجرا خواهد نمود.

نرخ ارز

نرخ ارز    ۱۳۹۸/۰۵/۳۱
usd دلار آمريکا ۴۲,۰۰۰ eq
gbp پوند انگليس ۵۰,۹۲۱ down
chf فرانک سويس ۴۲,۷۳۹ down
sek کرون سوئد ۴,۳۶۲ up
nok کرون نروژ ۴,۶۹۲ up
dkk کرون دانمارک ۶,۲۴۵ down
inr روپيه هند ۵۸۷ down
aed درهم امارات ۱۱,۴۳۷ eq
kwd دينار کويت ۱۳۷,۹۶۴ down
pkr100 يکصد روپيه پاکستان ۲۶,۲۶۸ up
jpy100 یکصد ين ژاپن ۳۹,۴۵۱ up
hkd دلار هنگ کنگ ۵,۳۵۶ eq
omr ريال عمان ۱۰۹,۲۳۲ down
cad دلار کانادا ۳۱,۵۵۷ down
nzd دلار نيوزيلند ۲۶,۷۹۴ down
zar راند ۲,۷۵۶ up
try لير ترکيه ۷,۳۲۳ down
rub روبل روسيه ۶۳۸ up
qar ريال قطر ۱۱,۵۳۹ eq
iqd100 يکصد دينار عراق ۳,۵۲۱ down
syp لير سوريه ۸۲ eq
aud دلار استراليا ۲۸,۴۱۳ down
sar ريال سعودی ۱۱,۲۰۰ eq
bhd دينار بحرين ۱۱۱,۷۰۱ down
sgd دلار سنگاپور ۳۰,۳۱۱ down
bdt100 يکصد تاکای بنگلادش ۴۹,۶۹۴ down
lkr10 ده روپيه سريلانکا ۲,۳۴۸ down
mmk کيات ميانمار (برمه) ۲۸ eq
npr100 يکصد روپيه نپال ۳۶,۴۵۷ down
amd100 يکصد درام ارمنستان ۸,۸۱۳ down
lyd دينار ليبی ۲۹,۸۵۹ down
cny یوان چين ۵,۹۳۷ down
thb100 يکصد بات تايلند ۱۳۶,۴۲۷ down
myr رينگيت مالزی ۱۰,۰۴۴ down
krw1000 يک هزار وون کره جنوبی ۳۴,۸۳۵ down
jod دينار اردن ۵۹,۲۳۹ up
eur یورو ۴۶,۵۶۰ down
kzt100 يکصد تنگه قزاقستان ۱۰,۸۷۵ up
gel لاری گرجستان ۱۴,۳۱۱ eq
idr1000 يک هزار روپیه اندونزی ۲,۹۴۹ down
afn افغانی افغانستان ۵۳۵ down
byn روبل جديد بلاروس ۲۰,۴۶۵ up
azn منات آذربايجان ۲۴,۷۵۶ down
php100 يکصد پزوی فيليپين ۸۰,۳۴۳ up
tjs سومونی تاجيکستان ۴,۳۳۸ up
vef بوليوار جديد ونزوئلا ۴,۲۰۶ eq
tmt منات جدید ترکمنستان ۱۲,۰۰۰ eq
منبع : بانک مرکزی جمهوری اسلامی ایران

گفتگو

iran Grain الگویی از یک کنفرانس بین‌المللی غلات در ایران دکتر یزدجردی در گفت‌وگو با غلات نیوز:
کتاب صنعت نان در گذر زمان به همت مرشدگوهر منتشر می‌شود؛

نظرسنجی

دلیل استقبال مردم از نان سفید چیست؟

عدم آگاهی مردم
عدم تمایل نانوا به استفاده ار آرد تیره
صرفا زیبا بودن نان

 

صوتی

.
.
.
مرشدی
.
 .
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.