راه های غنی سازی نانوایان چیست؟!
اختصاصی/ به گزارش غلات نیوز، وقتی صبحت از کیفیت نان و راه های رسیدن به آن به میان می آید غنی سازی در هر مرحله از زنجیره گندم آرد و نان به روش های گوناگون مطرح می شود اما در این میان آنچه که عموما نادیده انگاشته شده و از دید مسئولین و متولیان امر جا می ماند غنی سازی نانوایان به عنوان مهره اصلی چرخه از مزرعه تا سفره است.
* ایجاد توانایی ( آموزش، کارورزی و کارآموزی)
در کشورهای پیشرفته جهان تربیت نیروی انسانی یکی از مولفه های موفقیت و پیشرفت در هر صنعت است چه بسا اینکه در صنعت استراتژیک نان این مساله اهمیت بیشتری دارد. اگرچه در سنوات اخیر کشور ما هم آموزش و ایجاد توانایی در میان نانوایان را با ایجاد آموزشگاه ها دانشگاه و راه اندازی آکادمی ملی نان مورد توجه قرار داده اما باتوجه به مشاهده افت کیفی نان در سالهای اخیر به نظر می رسد آنچه تاکنون صورت گرفته کافی نبوده و لذا باید بیشتر به آن پرداخته شود. در مجموع باید گفت آموزش های علمی و عملی نانوایان به عنوان مکمل یکدیگر در ارتقای کیفیت نان از مولفه های اصلی بوده و متولیان امر نباید از آن غافل شوند.
*ایجاد تمایل( تنظیم نرخ نان بر اساس قیمت تمام شده)
مساله نرخ نان یکی از موضوعاتی است که پنج سال گذشته تاکنون به دغدغه اصلی صنف نانوا در سراسر کشور تبدیل شده و بارها به آن پرداخته شده است البته در سال جاری برخی از استان ها افزایش 10 درصدی نرخ نان را دریافت نمودند اما این مساله به صورت کشوری اجرایی نشد اما باتوجه به ثابت ماندن متمادی نرخ نان و افزایش چند برابری تورم در طی این سالها طبیعی است که افزایش 10 درصدی چندان نانوایان را خوشحال و راضی نکند و نارضایی از وضعیت اقتصادی در این صنف همچنان جریان داشته باشد. بدون شک تصویب یک نرخ منطقی و عادلانه برای نان می تواند موتور محرکه افزایش انگیزه نانوا برای تولید یک نان خوب باشد و از نانوایی که فشارهای اقتصادی بر او تحمیل شده نمی توان توقع تولید نان خوب و صرف هزینه برای کیفیت را داشت. لذا باید از فاکتور نرخ هم به عنوان یکی از دلایل اصلی موثر بر کیفیت نان نام برد.
* تجلیل از نانوایان شاخص و نمونه
از سوی برخی از سازمان هایی که وظیفه نظارت و ارزشیابی واحدهای صنفی نان را بر عهده دارند برنامه های تشویقی و البته تنبیهی را برای نانوایان برگزار می کنند به فرض مثال نانوایانی که معیارهای استاندارد را رعایت کرده باشند به منظور تشویق و ایجاد انگیزه سهمیه شان اضافه خواهد شد و بر عکس. نانوایانی که دچار تخلف شده باشند از سهمیه شان کسر می شود. تجلیل از نانوایان شاخص و نمونه می تواند با ایجاد یک فضای رقابتی سالم و برابر ارتقا کیفیت و سلامت نان را در پی داشته باشد. لذا مسئولین امر باید با به کارگیری ابزارهای تشویقی در صنف نانوایان برنامه ریزی کنند.
* برگزاری کارگاه ها، کنفرانس، کنگره، جشنواره ها و مراسم هایی اختصاصی مختص نان
گذشته از کلاس های آموزشی برگزاری کارگاه ها، کنفرانس ها کنگره ها جشنواره ها و مراسم هایی تخصصی برای نانوایان علاوه بر اینکه می تواند یک پل ارتباطی میان مسئولین و نانوایان باشد و به رفع دغدغه ها و نگرانی هایشان کمک کند می تواند به بار علمی نانوایان بیافزاید. اگرچه در سال های اخیر برخی از شرکت های خصوصی در راستای برگزاری همایش ها و سمینارهای تخصصی نانوایان اقدام نمودند اما کافی نبوده و دولتمردان باید به طور مستمر به فکر آن باشند.
در مجموع همه عواملی که در این مطلب به آن ها پرداخته شد می توانند نقش موثری بر ارتقای کیفیت نان داشته باشند، در صنعت نان تحقق کیفیت مهمترین مطالبه جامعه است و انتظار می رود دولت مردان کشورمان در کنار همه عواملی که منجر به غنی سازی گندم آرد ونان می شود کمی هم به فکر غنی سازی نانوایان به عنوان تامین کننده قوت غالب مردم باشند.
تاریخ: يکشنبه ٥ اسفند ١٣٩٧ ساعت: ١٠:٠٤
پربازدیدترین
گزارش
آخرین اخبار
نرخ ارز
گفتگو
نظرسنجی
|