صفحه اصلی > سیلو > سیلو 


نسخه چاپي      ارسال به دوست



 معاون برنامه‌ریزی شرکت بازرگانی دولتی ایران مطرح کرد؛

  صنعت سیلوسازی کشور به نقطه اتکا و خودکفایی رسیده است/ 21 میلیون تن ظرفیت ذخیره‌سازی گندم در کشور

  اختصاصی/ قدرت حیدری با بیان اینکه به نقطه اتکا و خودکفایی در صنعت سیلوسازی کشور دست یافته‌ایم، به ظرفیت ذخیره‌سازی ایجاد شده اشاره نمود و گفت: کشور از ظرفیت ذخیره‌سازی 5/5 میلیون تن در بخش دولتی با برخورداری از 156 سیلو، انبار مکانیزه و نیمه‌مکانیزه ساده و چادری و همچنین از ظرفیت 15/5 میلیون تنی غلات با برخورداری از حدود 600 انبار سیلوی مکانیزه، سیلوی بتنی و سیلوی فلزی برخوردار است که مجموعاً ظرفیت ذخیره‌سازی به 21 میلیون تن می‌رسد.

            

معاون برنامه‌ریزی شرکت بازرگانی دولتی ایران در گفت‌وگو با غلات نیوز اظهار کرد: به طور سالیانه در حوزه گندم بین 10 تا 12 میلیون تن و در حوزه سایر دانه‌های روغنی مانند جو و ذرت،  بیش از این رقم در کشور جابه‌جا می‌شود و مجموعاً با جابه‌جایی قریب به 30 میلیون تن کالای مصرف خوراک انسانی و خوراک دام روبه‌رو هستیم که ظرفیت ذخیره‌سازی برای این حجم در راستای سیلوهای استاندارد کوتاه‌مدت و بلندمدت فراهم گردیده است.
حیدری ادامه داد: برحسب نیاز کشور برای سرمایه‌گذاری در این بخش از سوی بخش دولتی و خصوصی، گام‌هایی برداشته شده است. در واقع پس از برنامه دوم و سوم توسعه اقتصاد کشور، رویکرد تقریباً به این سمت حرکت کرد که دولت کمتر در حوزه سیلوسازی سرمایه‌گذاری کند و این حوزه به بخش خصوصی و تعاونی سپرده شود.
وی افزود: شاید در دو دهه گذشته مجموع ظرفیت ذخیره‌سازی کشور اعم از سیلو، انبار مکانیزه و ساده و انبارهای چادری و روباز حدود 700 هزار تن بوده اما امروز از حدود 21 میلیون تن ظرفیت ذخیره‌سازی در کشور برخورداریم که 5/5 میلیون تن متعلق به بخش دولتی و حدود 15 میلیون تن ظرفیت ایجاد شده متعلق به بخش خصوصی است.
به گفته حیدری، در طول این سال‌ها اقدامات خوبی در حوزه تأسیسات زیربنایی بخش کشاورزی و پشتیبانی بازرگانی این کالاها صورت گرفته است.
معاون برنامه‌ریزی شرکت بازرگانی دولتی ایران گفت: از تعداد 735 سیلوی بتنی، فلزی و انبار مکانیزه، ساده و انبار روباز چادری در بخش دولتی و خصوصی در سطح کشور برخورداریم که هرساله در فصل خرید گندم از همه این ظرفیت‌ها به عنوان مراکز خرید و نگهداری استفاده می‌شود. از میان 735 سیلو، حدود 145 سیلو بتنی است که 70 سیلو متعلق به بخش دولتی و مالکیت 75 سیلو متعلق به بخش خصوصی است.
وی با اشاره به ظرفیت 4 میلیون و 500 هزار تن سیلوی بتنی در کشور خاطرنشان کرد: در واقع سیلوی بتنی،      سیلوی استاندارد مد نظر ما است که عمر مفید بیش از نیم قرن دارد و در مقابل گرما و سرما مقاوم است و کالا در این سیلوها در شرایط استانداردتری نگهداری می‌شود. ضمن اینکه سیلوهای بتنی از لحاظ بهداشتی و حوادث طبیعی و غیرطبیعی از استحکام بیشتری برخوردارند بنابراین اولین مرکز ذخیره‌سازی استاندارد غلات می‌تواند سیلوی بتنی باشد که خوشبختانه این ظرفیت در کشور ایجاد شده است.
حیدری با بیان اینکه در دو الی سه دهه اخیر، سرمایه‌گذاری و استفاده از سیلوی فلزی در دنیا بسیار رواج یافته، تصریح کرد: خوشبختانه در کشور ما بخش خصوصی تلاش کرده تا در حوزه ایجاد سیلوهای فلزی استاندارد از بهترین تکنولوژی روز استفاده کند. در این بخش ما حدود 308 سیلوی فلزی داریم که 12 سیلو متعلق به بخش دولتی و 296 سیلو برای بخش خصوصی در 31 استان کشور ایجاد گردیده و نیز ظرفیت این بخش به 9 میلیون و 700 هزار تن می‌رسد.
معاون برنامه‌ریزی شرکت بازرگانی دولتی ایران در ادامه با اشاره به ظرفیت‌های ذخیره‌سازی کشور در حوزه انبارهای مکانیزه گفت: در اصل این انبارها فول مکانیزه و دارای ورودی و خروجی گندم هستند. سیستم‌های نقل و انتقال در این سیلوها تعبیه شده و این انبارها غالباً برای نگهداری غلات، خصوصاً ذرت و گندم مورد استفاده قرار می‌گیرند. حدود 151 انبار مکانیزه در سطح کشور داریم که 29 انبار متعلق به دولت و 122 انبار از سوی بخش خصوصی ایجاد شده است لذا مجموع ظرفیت انبار مکانیزه در کشور 3 میلیون و 261 هزار تن است. البته در کنار این‌ها، انبار ساده نیمه مکانیزه هم داریم که البته انبار پوشیده تلقی می‌شود و تعداد آن‌ها به 98 انبار می‌رسد. از این تعداد 27 انبار متعلق به دولت و 71 انبار متعلق به بخش خصوصی است و ظرفیت آن‌ها در مجموع 1/2 میلیون تن است.
حیدری ادامه داد: سایر ظرفیت‌ها نیز در حوزه انبارهای روباز است که غالباً در فصول برداشت مورد استفاده قرار می‌گیرند، به عنوان مثال نیاز است در یک منطقه وسیع به صورت یک‌جا گندم را از کشاورزان تحویل بگیریم که البته این دسته از انبارها از تأسیسات و ماشین‌آلات مکانیکی و نیمه مکانیکی برخوردارند و امکان تحویل حدود 15 هزار تن گندم از کشاورزان را در طول 24 ساعت دارند. البته روباز به این معنا نیست که از هیچ پوششی برخوردار نباشند بلکه چادرهای مخصوصی در اختیار داریم که با استفاده از آن‌ها پس از دپوی گندم، سقف انبارها کاملاً پوشیده می‌شود و گندم‌ها برای مدت 6 تا 8 ماه در این انبارها به عنوان مراکز کوتاه مدت قابلیت نگهداری خواهند داشت.
حیدری بیان کرد: ما در کشور از حدود 10 میلیون تن ظرفیت مازاد در گندم برخورداریم که به ذخیره‌سازی سایر غلات اختصاص دارد. لذا باید دستگاه‌هایی مانند پشتیبانی امور دام و دستگاه‌های دیگر که در این زمینه با کالاهای دانه‌ای کار می‌کنند، در راستای حفظ مسائل استراتژیک، امنیتی، بهداشتی و نیز اقتصادی برای ذخیره‌سازی این کالاها در مراکز ذخیره‌سازی استاندارد، اهتمام ورزند تا بدین منظور از نگهداری این کالاها در فضاهای غیراستاندارد و غیربهداشتی جلوگیری به عمل آید.
معاون برنامه‌ریزی شرکت بازرگانی دولتی ایران در بخش دیگری از اظهاراتش در خصوص عدم تراکنش مناسب سیلوها در برخی از نقاط کشور تصریح کرد: در واقع یکی از مشکلاتی که در این بخش با آن مواجه هستیم، مکان‌یابی احداث مراکز ذخیره‌سازی در کشور است که متأسفانه بعضاً در سرمایه‌گذاری‌ها فاکتورهای مؤثر لحاظ نشده یا کمتر به آن‌ها توجه شده است. البته استان‌هایی هم بوده‌اند که به دلیل محدودیت در تولید گندم، بخش خصوصی حاضر به ریسک برای سرمایه‌گذاری در این استان‌ها نشده است. البته این مسأله به آن معنا نیست که بخش دولتی از این بخش‌ها غافل شده باشد. در واقع دولت همه کارخانه‌های آرد را مکلف کرده که به اندازه مقدار گندمی که سالیانه خرد و تبدیل به آرد می‌کنند، الزاماً باید از فضای ذخیره‌سازی استاندارد برخوردار باشند.
حیدری در خاتمه گفت: دولت مشکلی در امنیت غذایی جامعه به‌خصوص در کالای استراتژیک گندم ندارد و از بخش‌هایی که نیاز به سرمایه‌گذاری داشته باشد، قطعاً استقبال می‌کند. چه بسا اینکه در برخی از نقاط کشور روند حرکت کشاورزی از حالت دیم به آبی است و با افزایش تولید گندم در این مناطق در آینده امکان سرمایه‌گذاری برای سیلو وجود دارد و در مناطقی که احساس نیاز شود، دولت حتماً از سرمایه‌گذاری استقبال خواهد کرد.

 

                                     تاریخ:      شنبه ١٧ خرداد ١٣٩٩        ساعت:     ١٢:١١

 


خروج




پربازدیدترین

سیاست‌گذاری ثابت در یک بازه زمانی مشخص اما نه کوتاه و حذف قانون بازگشت ارزی، دو نیاز مهم برای بازگشایی مسیر صادرات آرد پیش روی آسیابانان ایرانی

اختصاصی/ مهرزاد جمشیدی گفت: نیازمند برنامه‌ریزی جامع در حوزه صادرات آرد هستیم و اولین گام در این راستا، اجتناب از نرخ‌گذاری دستوری در حوزه خرید گندم و فروش آرد با درصد استحصال آن است.

نرخ ارز

نرخ ارز    ۱۴۰۲/۰۹/۱۸
usd دلار آمريکا ۴۲,۰۰۰ eq
gbp پوند انگليس ۵۲,۶۵۵ down
chf فرانک سويس ۴۷,۶۶۸ down
sek کرون سوئد ۴,۰۰۴ down
nok کرون نروژ ۳,۸۴۸ up
dkk کرون دانمارک ۶,۰۵۳ down
inr روپيه هند ۵۰۴ eq
aed درهم امارات ۱۱,۴۳۷ eq
kwd دينار کويت ۱۳۶,۱۷۲ up
pkr100 يکصد روپيه پاکستان ۱۴,۷۸۲ up
jpy100 یکصد ين ژاپن ۲۸,۹۸۷ up
hkd دلار هنگ کنگ ۵,۳۷۸ up
omr ريال عمان ۱۰۹,۰۹۲ up
cad دلار کانادا ۳۰,۸۸۸ down
nzd دلار نيوزيلند ۲۵,۶۹۰ down
zar راند ۲,۲۱۳ down
try لير ترکيه ۱,۴۵۰ down
rub روبل روسيه ۴۵۷ up
qar ريال قطر ۱۱,۵۳۹ eq
iqd100 يکصد دينار عراق ۳,۲۱۱ up
syp لير سوريه ۰۴ eq
aud دلار استراليا ۲۷,۵۸۵ up
sar ريال سعودی ۱۱,۲۰۰ down
bhd دينار بحرين ۱۱۱,۷۰۳ down
sgd دلار سنگاپور ۳۱,۲۹۸ down
bdt100 يکصد تاکای بنگلادش ۳۸,۱۸۰ up
lkr10 ده روپيه سريلانکا ۱,۲۸۴ down
mmk کيات ميانمار (برمه) ۲۰ eq
npr100 يکصد روپيه نپال ۳۱,۴۴۰ down
amd100 يکصد درام ارمنستان ۱۰,۴۶۰ down
lyd دينار ليبی ۸,۷۱۴ down
cny یوان چين ۵,۸۶۲ down
thb100 يکصد بات تايلند ۱۱۸,۲۱۹ down
myr رينگيت مالزی ۸,۹۹۹ up
krw1000 يک هزار وون کره جنوبی ۳۱,۸۳۷ down
jod دينار اردن ۵۹,۲۳۹ down
eur یورو ۴۵,۱۳۰ down
kzt100 يکصد تنگه قزاقستان ۹,۱۵۳ up
gel لاری گرجستان ۱۵,۷۶۱ up
idr1000 يک هزار روپیه اندونزی ۲,۶۹۹ down
afn افغانی افغانستان ۶۰۷ up
byn روبل جديد بلاروس ۱۲,۷۴۷ eq
azn منات آذربايجان ۲۴,۷۰۷ up
php100 يکصد پزوی فيليپين ۷۵,۶۴۸ down
tjs سومونی تاجيکستان ۳,۸۴۵ up
tmt منات جدید ترکمنستان ۱۱,۹۸۸ down
منبع : بانک مرکزی جمهوری اسلامی ایران

گفتگو

کیفیت آرد ونان در استان مطلوب است مدیرکل غله و خدمات بازرگانی استان هرمزگان:
از سال ۸۸ تا کنون حتی یک ریال هم بابت طرح اجباری غنی‌سازی آرد با آهن دریافت نکردیم مدیرعامل کارخانه آرد فجر سنندج در گفت‌وگو با غلات نیوز:
ترویج فرهنگ نان کامل در جشنواره نان مدیرکل غله و خدمات بازرگانی استان کرمان مطرح کرد:
اجرای طرح غنی‌سازی آرد و نان در سطح خراسان جنوبی معاون غذا و دارو دانشگاه علوم پزشکی بیرجند خبر داد:
نگران نانوایی های سوپر آزاد هستیم! مدیرعامل اتحادیه خبازان استان گلستان:
با اصلاح قیمت نان موافق هستیم استاندار همدان خبر داد:

نظرسنجی

دلیل استقبال مردم از نان سفید چیست؟

عدم آگاهی مردم
عدم تمایل نانوا به استفاده ار آرد تیره
صرفا زیبا بودن نان

.
.

 

صوتی

مرشد گوهر
اینستا
کارخانه آرد سپیدان
آرد سفید ارمغان
آرد جوانه
آرد جیرفت
طراوت میاندوآب
آرد بیژن بجنورد
شرکت توان الکترونیک
ماشین سازی لک
بهمنی
خوشه ذهاب
آرد سرچشمه شاهرود
سرو
بهنان
آرد گرگان
میلاد آذربایجان
شمس آذر
مرشدی
رفیعیان

گالری ویدئو آرشیو ...