آیا ماکارونی چاق کننده است / مضرات ماکارونی برای زنان
ماکارونی یک ماده غذایی با ارزش تغذیهای مناسب و مفید است. به دلیل ماهیت کربوهیدراتی این غذا از غذاهای بر پایه غلات است، و در هرم انرژی در پایه آن قرار میگیرد این امر نشاندهنده سهم بالای آن در تأمین انرژی مورد نیاز روزانه است.
ماکارونی یک ماده غذایی با ارزش تغذیهای مناسب و مفید است. به دلیل ماهیت کربوهیدراتی این غذا از غذاهای بر پایه غلات است، و در هرم انرژی در پایه آن قرار میگیرد این امر نشاندهنده سهم بالای آن در تأمین انرژی مورد نیاز روزانه است. ضمن اینکه ماکارونی به دلیل برخورداری از کربوهیدراتهای پیچیده نسبت به بسیاری از محصولات دیگر غلات مانند نان و برنج برتری دارد (از 60- 55 درصد سهم روزانه کربوهیدراتها در رژیم غذایی روزانه افراد نباید بیش از 20-15 درصد آن از کربوهیدراتهای ساده مصرف شود و مابقی لازم است از مواد غذایی با کربوهیدراتهای پیچیده حاصل شوند) و با دارا بودن اندیس گلایسمی پایینتر نسبت به این مواد با تأثیر تدریجی بر افزایش قندخون موجب بالا رفتن ناگهانی آن نمیشود. ماکارونی برخلاف تصور نادرست گذشته که آن را یک غذای چاقکننده میپنداشتند امروزه در تمام دنیا به عنوان یک گزینه سلامتی شناخته میشود.
بهترین ماکارونی از سمولینای گندم دوروم به دست میآید. سمولینا حاصل آسیابانی گندم سختی به نام دوروم (جنس Triticum و گونه Durum ) و تنها ماده شناختهشده به عنوان ترکیب اصلی و مناسب محصولات خمیری در دنیا است. گندم دوروم از نظر ویژگیهای تغذیهای از سایر گونههای گندم برتر است. به عنوان مثال از میزان پروتئین بالاتر، محتوای طبیعی رنگدانه بتاکاروتن که آنتیاکسیدانی ضد سرطان است و میزان بیشتر برخی املاح و ویتامینها برخوردار است .
انتخاب نوع ماکارونی
انتخاب نوع ماکارونی است: سعی کنید از ماکارونی های غنی شده با ویتامین ها و ماکارونی های قهوه ای که حاوی سبوس بیشتر هستند استفاده نمایید.
به آردی که ماکارونی از آن تهیه شده دقت نمایید. به طور مثال در برخی بازارها ماکارونی از آرد حبوبات ساخته می شود که حاوی مقدار بالای کربوهیدرات مقاوم است که جذب آن بسیار کمتر از سایر ماکارونی ها می باشد.
مضرات ماکارونی برای زنان
کارشناسان ایتالیایی متخصص تغذیه به این نتیجه رسیدند که خوردن ماکارونی موجب بروز بیماریهای قلبی و ایجاد اختلال در رگهای خونی زنان می شود.
متخصصان مرکز بیماری های سرطانی میلانو در ایتالیا با استناد به تاریخ بیماریهای ثبت شده در پرونده سلامت هر یک از شرکت کنندگان در این پژوهش و خوراکی های روزانه بیماران، اعلام کردند ماکارونی ضررهای زیادی به بدن زنان وارد می کند.
نتایج پژوهشها بیانگر این است که خوردن ماکارونی بیشتر از مردان، به زنان آسیب می زند به گونه ای که زیاده روی در خوردن آن موجب بروز بیماریهای قلبی و اختلال در رگ های خونی زنان می شود که دانشمندان دلیل آن را اختلال در ایجاد تعادل قند خون و در نتیجه آسیب دیدن قلب می دانند.
علاوه بر آن، ماکارونی موجب افزایش تجمع اسیدهای چرب و پایین آمدن سطح کلسترول خوب خون می شود که این موارد خود تحت تاثیر ترشح هورمون زنانه استروژن فعال می شود.
دانشمندان اعلام کردند خطرناکترین نوع ماکارونی از آرد سفید با کیفیت تولید می شود.
ارزش غذایی ماکارونی
ماکارونی به سببب وجود آرد گندم و داشتن هیدراتهای کربن، پتاسیم، منیزیم، فسفر و کلسیم از بسیاری از خواص گندم برخوردار است. همچنین وجود شیر و تخم مرغ، بر میزان چربی و مواد آلبومینی آن می افزاید و بدین ترتیب ارزش غذایی در خور توجهی را برای آن فراهم می آورد. جالب است بدانید در صورتیکه ماکارونی کاملا آب پز شده باشد، به خوبی هضم و جذب بدن میگردد. ولی چنانچه این ماده غذایی را با روغن سرخ کنیم، همانند سایر سرخ کردنی ها هضم آن مشکل خواهد شد.
خواص ماکارونی
آیا ماکارونی چاق کننده است
بسیاری از افراد به غلط فکرمی کنند که مصرف ماکارونی می تواند باعث چاقی آنها گردد و در نتیجه ماکارونی و پاستا را از رژیم غذایی خود حذف می نمایند. اما در مطالعه ی اخیر که در ایتالیا به انجام رسید انجمن پزشکی در پولیزی ایتالیا به بررسی تاثیر مصرف ماکارونی و پاستا در کاهش چاقی و چاقی شکمی در انسان پرداختند. نتایج بدست آمده نشان داده اند که نه تنها مصرف ماکارونی و پاستا تاثیری در افزایش وزن و بروز چاقی ندارد بلکه می تواند به کاهش شاخص توده ی بدنی و کاهش سایز در کمر کمک نماید. در بسیاری از مطالعات صورت گرفته نتایج نشان داده اند که رژیم غذایی مدیترانه ای از جمله رژیم های غذایی سلامت است. در این رژیم غذایی ماکارونی و پاستا جزو اصلی ترین مواد غذایی مصرفی فرد در طول دوره ی رژیم است. دکتر لاکوویلو از انستیتو پزشکی ایتالیا عنوان نمود: اغلب افرادیکه به دنبال کاهش وزنهستند بر این باورند که ماکارونی نه تنها نمی تواند به کاهش وزن کمک نماید بلکه باعث چاقی می شوند بیشتر افراد ماکاورنی را غذایی نامناسب برای کاهش وزن می دانند
نکات مهم در مصرف ماکارونی
مصرف ماکارونی سبب افزایش سطح هورمون سروتونین که یک آرام بخش است می شود پس مصرف آن برای افزایش آرامش مفید است. اما دقت کنید که مبادا در پرخوری های عصبی به مصرف ماکارونی روی بیاورید، زیرا از غذاهای پرکالری می باشد.
توجه داشته باشید که ماکارونی با الیاف بالایی که دارد می تواند از اشتهای کاذب و بالا جلوگیری کند. در نتیجه حجم کم آن، حتی در رژیم های کاهش وزن نیز می تواند مفید باشد.
در تهیه ماکارونی از سبزیجاتی مثل نعناع و جعفری استفاده کنید.
قبل از مصرف ماکارونی حتماً یک بشقاب سالاد حاوی کاهو، کلم بروکلی و… میل نمایید.
هنگام تهیه ماکارونی روغن بیش از اندازه استفاده نکنید، زیرا سبب افزایش کالری غذا و همچنین سنگین شدن غذا و مشکلات گوارشی خواهد شد.
هر لیوان ماکارونی حاوی ۴۰ گرم کربوهیدرات است که مشکلی برای بدن ایجاد نخواهد کرد.
برای کنترل کالری این غذا توصیه می شود در آبی که برای جوشاندن ماکارونی استفاده می کنید تنها از کمی نمک استفاده شود و روغن به آب اضافه نکنید.
بهتر است برای افزایش فرایند تبدیل کربوهیدرات به انرژی (افزایش سوخت) از ماکارونی های غنی شده با ویتامین B استفاده نمایید.
ماکارونی های غنی شده با آهن نیز برای بانوان و نوجوانان می تواند مفیدتر باشد.
سعی کنید از کرم و خامه در تهیه ماکارونی استفاده نکنید.
در کنار ماکارونی از گوشت های کم چرب مثل ماهی، مرغ و ماهی تن استفاده نمایید.
می توانید به جای گوشت از سویا برای افزایش پروتئین غذا استفاده کنید، اما بهتر است به جای نیمی از گوشت دلخواهتان از سویا استفاده نمایید تا هم بتوانید سبب افزایش جذب آهن و روی در غذایتان شوید و هم از فیتواستروژن ها بهره برده باشید.
بهتر است در گوشت خود از لیمو هم استفاده نمایید تا جذب آهن غذا افزایش یابد.
تاریخ: چهارشنبه ١١ بهمن ١٣٩٦ ساعت: ١٢:٠٦
پربازدیدترین
گزارش
آخرین اخبار
نرخ ارز
گفتگو
نظرسنجی
|