صفحه اصلی > ماکارونی > ماکارونی 


نسخه چاپي      ارسال به دوست



 

  ماجرای ماکارونی رنگی چیست؟

  سبزی‌های مختلفی نظیر اسفناج، گوجه‌فرنگی، هویج یا مخلوطی از تمام این پودرها را به خمیر ماکارونی اضافه می‌کنند و ماکارونی با توجه به رنگ پودر سبزی‌های افزوده، رنگی می‌شود.

            

به گزارش غلات نیوز از تبیان، صنایع غذایی، شاخه‌ای از علوم است که علاوه بر استوار بودن بر اصول علم شیمی با علوم کشاورزی، دامی و هنر آشپزی رابطه تنگاتنگی دارد به عبارتی یک متخصص صنایع غذایی باید محصولاتی را که از دام و گیاهان به دست آمده، با ذائقه مردم هماهنگ و به صورت محصولی با ماندگاری مناسب به بازار عرضه کند.



به همین دلیل روز به روز محصولاتی جدید با ویژگی‌های منحصر به فرد در صنعت غذا تولید می‌شود و در اختیار مصرف‌کننده قرار می‌گیرد. یکی از این محصولات نسبتاً جدید ماکارونی‌های رنگی هستند که میان برخی افراد محبوبیت خاصی دارند. این ماکارونی‌ها مانند فلفل‌های رنگی، بشقاب غذا را اشتها برانگیز تر می‌کنند. به همین بهانه سراغ دکتر محمدحسین عزیزی، متخصص صنایع غذایی و مدیر گروه صنایع غذایی دانشگاه تربیت مدرس رفتیم تا با فرآیند تولید این محصولات خوش‌رنگ بیشتر آشنا شویم.

آقای دکتر! اولین بار ماکارونی رنگی در کجا تولید شد؟

تولید این نوع ماکارونی تاریخچه دقیقی ندارد؛ ماکارونی ابتدا در چین تهیه می‌شد. آن‌ها هنوز هم ماده‌ای غذایی به نام نودل دارند که شبیه ماکارونی است. توسعه این ماده غذایی در ایتالیا انجام شد و ابتکار افزودن سبزی‌ها و مواد رنگی هم متعلق به مردم همین کشور است. به کار بردن جلبک در صنایع ماکارونی هم روشی جدید است که بیشتر از 10 سال قدمت ندارد.

صنعتگران برای ایجاد رنگ در ماکارونی، از چه روشی استفاده می‌کنند؟

یکی از معمول‌ترین روش‌های تولید ماکارونی رنگی، استفاده از پودر سبزی‌هاست.

پودر چه سبزی‌هایی؟


سبزی‌های مختلفی نظیر اسفناج، گوجه‌فرنگی، هویج یا مخلوطی از تمام این پودرها که به خمیر ماکارونی اضافه می‌کنند و ماکارونی با توجه به رنگ پودر سبزی‌های افزوده، رنگی می‌شود مثلاً نارنجی، سبز و قرمز.

دیگر چه روش‌هایی برای رنگی کردن ماکارونی وجود دارد؟

تولیدکنندگان صنعت غذا، جلبک‌هایی سبز رنگ را به طور وسیع در آب پرورش می‌دهند سپس خشک و پودر می‌کنند. این پودر سبز رنگ در صنایع ماکارونی کاربرد دارد. جالب است بدانید که این جلبک‌ها برای پیشگیری از بیماری‌هایی نظیر فشار خون، دیابت و سرطان بسیار مفیدند.

آیا در کشور ما این نوع پودر تولید می‌شود؟


خیر، ما در صنعتمان این پودر را تولید نمی‌کنیم و فقط واردکننده‌ی آن هستیم.
ماجرای ماکارانی های رنگی چیست؟

یعنی اصلاً در ماکارونی‌های رنگی، رنگ شیمیایی استفاده نمی‌شود؟

تولیدکننده با توجه به فرمولی که در نظر گرفته، می‌تواند از رنگ‌های خوراکی مجاز در محصولش استفاده کند. از این رنگ‌ها می‌توان به بتاکاروتن (که باعث زردتر شدن محصول می‌شود) اشاره کرد. البته در ماکارونی‌های معمولی هم بتاکاروتن استفاده می‌شود.

آیا این رنگ‌ها ارزش غذایی هم دارند؟


از میان این رنگ‌ها، بتاکاروتن پیش‌ساز ویتامین A است اما سایر رنگ‌ها ارزش غذایی ندارند و فقط برای بهبود ظاهر ماکارونی در این صنعت استفاده می‌شوند.

آیا برای تولید این ماکارونی‌ها، روش‌های به خصوصی در مقایسه با صنعت معمول وجود دارد؟

روش تهیه این ماکارونی‌ها هم مانند ماکارونی‌های معمولی است و فقط به خمیر آن‌ها مواد رنگی می‌افزایند.

چرا رنگ این ماکارونی‌ها جذاب نیست؟ مثلاً در فرآورده‌ای مثل پاستیل رنگ‌های براق و قوی‌تری را مشاهده می‌کنیم در حالی که رنگ ماکارونی رنگی این‌گونه نیست؟


وقتی سبزی‌ها خشک می‌شوند، در رنگ‌دانه‌های آن‌ها تغییراتی به وجود می‌آید که به همین دلیل نمی‌توان دیگر آن رنگ سبز با طراوت را در آن‌ها دید زیرا رنگدانه کلروفیل به دنبال خشک شدن تجزیه می‌شود و در نهایت مواد رنگی دیگری پدید می‌آید اما اگر رنگ‌های صنعتی مجاز در فرآورده، به کار روند، معمولاً رنگ خیلی جذاب‌تری خواهند داشت.

کدام یک از این 3 روش در ایران استفاده می‌شود؟

در کارخانه‌های ایرانی از پودر سبزی‌ها و پودر جلبک برای تهیه ماکارونی رنگی استفاده می‌کنند.

ارزش غذایی ماکارونی معمولی و رنگی متفاوت است؟

بله، زیرا در ماکارونی رنگی سبزی‌ها هم وجود دارند که باعث افزایش میزان فیبر و املاح ماکارونی می‌شود. در ضمن، پودر جلبک‌ها هم منبع غنی ویتامین و املاح هستند.

آیا زمان ماندگاری این دو نوع ماکارونی هم با هم فرق می‌کند؟

نه چندان! زیرا ماکارونی فرآورده‌ای خشک است و آب بسیار کمی دارد و میکروب‌ها نمی‌توانند در آن رشد کنند به همین دلیل هر کدام از انواع ماکارونی را می‌توان به مدت طولانی نگهداری کرد.

به غیر از اسفناج، در ماکارونی‌های رنگی چه سبزی‌های دیگری استفاده می‌شود؟

نعناع، جعفری، پونه، ریحان و حتی مخلوطی از همه آن‌ها.

آیا تمام ویژگی‌های ماکارونی‌های تولید شده از این سبزی‌ها، مشابه هم است؟

بله، زیرا سبزی‌های مختلف باعث ایجاد طعم متفاوت در این محصول می‌شوند و هر کدام از این سبزی‌ها فواید سلامت‌بخش به‌خصوصی دارند.

آیا نوع رنگ ماکارونی رنگی روی بسته‌بندی آن درج می‌شود؟


از لحاظ قانونی، تولیدکننده باید نوع رنگ مصرف شده در تولید را ثبت و حتی اگر مخلوطی از سبزی‌ها را افزوده، حتماً نام همه آن‌ها را ذکر کند. اگر هم ماکارونی رنگی با جلبک رنگ شده است، باید روی بسته قید شود زیرا برخی افراد ممکن است به این رنگ‌های تهیه‌شده از جلبک حساسیت داشته باشند.

 

                                     تاریخ:      پنج شنبه ٤ خرداد ١٣٩٦        ساعت:     ١٢:٠٣

 


خروج




دستورالعمل خرید توافقی گندم در سال۱۴۰۳ ابلاغ شد

دستورالعمل خرید گندم داخلی توسط بخش غیر دولتی (خرید توافقی) در سال ۱۴۰۳، برای اجرا در مراکز خرید ۳۱ استان کشور، توسط معاون وزیر جهاد کشاورزی و مدیرعامل شرکت بازرگانی دولتی ایران ابلاغ شد.

نرخ ارز

نرخ ارز    ۱۴۰۲/۰۹/۱۸
usd دلار آمريکا ۴۲,۰۰۰ eq
gbp پوند انگليس ۵۲,۶۵۵ down
chf فرانک سويس ۴۷,۶۶۸ down
sek کرون سوئد ۴,۰۰۴ down
nok کرون نروژ ۳,۸۴۸ up
dkk کرون دانمارک ۶,۰۵۳ down
inr روپيه هند ۵۰۴ eq
aed درهم امارات ۱۱,۴۳۷ eq
kwd دينار کويت ۱۳۶,۱۷۲ up
pkr100 يکصد روپيه پاکستان ۱۴,۷۸۲ up
jpy100 یکصد ين ژاپن ۲۸,۹۸۷ up
hkd دلار هنگ کنگ ۵,۳۷۸ up
omr ريال عمان ۱۰۹,۰۹۲ up
cad دلار کانادا ۳۰,۸۸۸ down
nzd دلار نيوزيلند ۲۵,۶۹۰ down
zar راند ۲,۲۱۳ down
try لير ترکيه ۱,۴۵۰ down
rub روبل روسيه ۴۵۷ up
qar ريال قطر ۱۱,۵۳۹ eq
iqd100 يکصد دينار عراق ۳,۲۱۱ up
syp لير سوريه ۰۴ eq
aud دلار استراليا ۲۷,۵۸۵ up
sar ريال سعودی ۱۱,۲۰۰ down
bhd دينار بحرين ۱۱۱,۷۰۳ down
sgd دلار سنگاپور ۳۱,۲۹۸ down
bdt100 يکصد تاکای بنگلادش ۳۸,۱۸۰ up
lkr10 ده روپيه سريلانکا ۱,۲۸۴ down
mmk کيات ميانمار (برمه) ۲۰ eq
npr100 يکصد روپيه نپال ۳۱,۴۴۰ down
amd100 يکصد درام ارمنستان ۱۰,۴۶۰ down
lyd دينار ليبی ۸,۷۱۴ down
cny یوان چين ۵,۸۶۲ down
thb100 يکصد بات تايلند ۱۱۸,۲۱۹ down
myr رينگيت مالزی ۸,۹۹۹ up
krw1000 يک هزار وون کره جنوبی ۳۱,۸۳۷ down
jod دينار اردن ۵۹,۲۳۹ down
eur یورو ۴۵,۱۳۰ down
kzt100 يکصد تنگه قزاقستان ۹,۱۵۳ up
gel لاری گرجستان ۱۵,۷۶۱ up
idr1000 يک هزار روپیه اندونزی ۲,۶۹۹ down
afn افغانی افغانستان ۶۰۷ up
byn روبل جديد بلاروس ۱۲,۷۴۷ eq
azn منات آذربايجان ۲۴,۷۰۷ up
php100 يکصد پزوی فيليپين ۷۵,۶۴۸ down
tjs سومونی تاجيکستان ۳,۸۴۵ up
tmt منات جدید ترکمنستان ۱۱,۹۸۸ down
منبع : بانک مرکزی جمهوری اسلامی ایران

گفتگو

کیفیت آرد ونان در استان مطلوب است مدیرکل غله و خدمات بازرگانی استان هرمزگان:
از سال ۸۸ تا کنون حتی یک ریال هم بابت طرح اجباری غنی‌سازی آرد با آهن دریافت نکردیم مدیرعامل کارخانه آرد فجر سنندج در گفت‌وگو با غلات نیوز:
ترویج فرهنگ نان کامل در جشنواره نان مدیرکل غله و خدمات بازرگانی استان کرمان مطرح کرد:
اجرای طرح غنی‌سازی آرد و نان در سطح خراسان جنوبی معاون غذا و دارو دانشگاه علوم پزشکی بیرجند خبر داد:
نگران نانوایی های سوپر آزاد هستیم! مدیرعامل اتحادیه خبازان استان گلستان:
با اصلاح قیمت نان موافق هستیم استاندار همدان خبر داد:

نظرسنجی

دلیل استقبال مردم از نان سفید چیست؟

عدم آگاهی مردم
عدم تمایل نانوا به استفاده ار آرد تیره
صرفا زیبا بودن نان

.
.

 

صوتی

مرشد گوهر
اینستا
کارخانه آرد سپیدان
آرد سفید ارمغان
آرد جوانه
آرد جیرفت
طراوت میاندوآب
آرد بیژن بجنورد
شرکت توان الکترونیک
ماشین سازی لک
بهمنی
خوشه ذهاب
آرد سرچشمه شاهرود
سرو
بهنان
آرد گرگان
میلاد آذربایجان
شمس آذر
مرشدی
رفیعیان

گالری ویدئو آرشیو ...