عرضه گندم دوروم به کارخانه های ماکارونی تا کی ادامه دارد؟
اختصاصی/ عدم دسترسی به گندم دوروم با قیمت مناسب چندسالی به اصلی ترین معضل کارخانه های ماکارونی کشور تبدیل شده بود. در واقع دولت گندم دوروم را با قیمت بسیار بالایی در کشور عرضه می کرد و کارخانه های ماکارونی به دلیل مقرون به صرفه نبودن نرخ آن استقبال نمی کردند تا اینکه برخی از کارخانه های ماکارونی برای رفع این مشکل به استفاده از گندم نرم ( معمولی) به جای گندم سخت ( گندم دوروم) روی آوردند و آرد معمولی را جایگزین آرد سمولینا نمودند.
همان طور که ذکر شد، در واقع اصلی ترین دلیل این اتفاق عدم اعتماد کارخانه ها به سیاست های متغیر دولت هاست. برخی از کارخانه ها سال ها به دلیل عدم دسترسی به گندم دوروم با قیمت مناسب و نیز مقرون به صرفه نبودن خرید آن با قیمتی چند برابر نرخ فعلی گندم نرم را در تولید ماکارونی جایگزین گندم دوروم کردند و حالا به دلیل غیرقابل پیش بینی بودن سیاست های دولت هنوز هم به استفاده از آن پرداخته و ترجیح می دهند همان روند پیشین را در تولید ماکارونی پیش ببرند.
از سوی دیگر طی مدت زمانی که گندم دوروم در اختیار نبود، کارخانه ها خط دیاگرام تولید را به خط تولید متناسب با گندم نرم معمولی تغییر دادند که این امر مستلزم صرف وقت است و حالا که دولت پس از گذشت چند سال دسترسی به گندم دوروم را برای کارخانه های ماکارونی تسهیل کرده و البته باتوجه به اینکه مشخص نیست این روند تا چه زمانی ادامه خواهد داشت کارخانه ها در تغییر مجدد دیاگرام کارخانه به گندم دوروم تعلل می کنند. زیرا ممکن است دولت مجددا تغییر رویه داده و گندم دوروم برای تولیدکنندگان ماکارونی کشور غیرقابل دسترس شود که در این صورت کارخانه ها باید هربار خط دیاگرام تولید را متناسب با گندمی که در اختیار دارند تغییر دهند.
لذا این امر نیازمند اتخاذ سیاست ها و برنامه هایی تدوین شده و البته طولانی مدت از سوی دولت است تا کارخانه ها حدقل تا چند سال آتی با اطمینان خاطر و با اعتماد و پشتوانه محکم دولت آرد سمولینا را در چرخه تولید ماکارونی مورد استفاده قرار دهند و این محصول با آرد واقعی خود در کشور تولید شود.
سیمین باقری
تاریخ: سه شنبه ١٩ ارديبهشت ١٣٩٦ ساعت: ١٠:٠٣
پربازدیدترین
گزارش
آخرین اخبار
نرخ ارز
گفتگو
نظرسنجی
|