رئیس انجمن صنفی کارخانجات ماکارونی:
در حال حاضر گندم دوروم داخلی جوابگوی تولید است
سیدمهدی آثاریان گفت: خوشبختانه در حال حاضر گندم دوروم داخلی جوابگوی تولید است لذا نیازی به گندم خارجی نیست و با توجه به ازدیاد گندم دوروم دولت قصد دارد آن را صادر کند و باید دید سالیان آینده تصمیم دولت جهت خرید گندم دوروم چیست؟
وی در ادامه در پاسخ به این پرسش که با توجه به اینکه طی مدت زمانی از آرد معمولی به همراه بتاکاروتن برای تولید ماکارونی استفاده میشد، آیا این روند ادامه دارد؟ گفت: زمانی که از این روش جهت تولید ماکارونی استفاده میشد به دلیل در دسترس نبودن گندم دوروم و در واقع ضعیف بودن گندمها بود اما خوشبختانه در حال حاضر کیفیت گندمها بهتر شده و البته ممکن است برخی از کارخانههای کوچک و سنتی دست به چنین اقدامی بزنند اما این امر چندان مورد توجه نیست و باید کارخانههای بزرگ را مد نظر قرار داد که 90 درصد از تولید کشور را در دست دارند.
آثاریان ادامه داد: متاسفانه برخی مواقع سازمان حمایت از مصرفکننده غیرکارشناسانه مسائلی را مطرح میکند و اگر دخالت نکند کارخانهها در یک چرخه رقابتی قرار گرفته و قطعا در چنین شرایطی به نفع مصرفکننده عمل خواهند کرد.
مدیرعامل ماکارونی مانا درباره نرخ ماکارونی گفت: آنالیز قیمت به سازمان حمایت از مصرفکننده اعطا میشود و در نهایت برای این که به نفع مصرفکننده باشد، نرخ تمام محصولات به یکدیگر نزدیک اعلام میشود.
این تولیدکننده در ادامه دغدغههای تولید ماکارونی را عنوان کرد و در این خصوص گفت: متاسفانه مؤسساتی که به جان صنعت افتادهاند و اعمال غیرکارشناسانه و بیمنطق انجام میدهند به یکی از معضلات ما تبدیل شده است که البته اتاق بازرگانی در تلاش است تا مقابل این قضیه را بگیرد.
وی به بازار صادرات ماکارونی به کشورهای درگیر اشاره نمود و بیان کرد: در تمام کشورهای دنیا جوایز صادراتی در نظر گرفته شده اما در کشور ما چنین چیزهایی ملاک نیست و متاسفانه با توجه به شرایط فصلی انجام صادرات به لحاظ اقتصادی برایمان بهصرفه نیست.
آثاریان به عدم فرهنگسازی مصرف ماکارونی در کشور اشاره نمود و گفت: متاسفانه سرانه مصرف ماکارونی در ایران نسبت به سایر کشورهای دنیا بسیار کمتر است و مصرف ماکارونی در کشور رشد نمیکند. به مراتب خاصیت ماکارونی از برنج بیشتر است در حالی که مردم ایران به مصرف برنج عادت دارند و ارگانهای ذیربط هم برای افزایش سطح آگاهی مردم و فرهنگسازی در این زمینه هیچ گامی برنمیدارند. لذا باید با فرهنگسازی مانند تمام کشورهای دنیا مصرف ماکارونی در کشور به مرور تبدیل به عادت شود و سرانه مصرف افزایش یابد.
تاریخ: يکشنبه ١ اسفند ١٣٩٥ ساعت: ١٠:٣٨
پربازدیدترین
گزارش
آخرین اخبار
نرخ ارز
گفتگو
نظرسنجی
|