صفحه اصلی > ماکارونی > ماکارونی 


نسخه چاپي      ارسال به دوست



 

  غنی کردن پاستا با مواد مغذی

  اختصاصی/ به دلیل افزایش تقاضای بازار برای محصولاتی با خواص تغذیه‌ای بالا، دارند، به راحتی می‌توان پاستای غنی شده را در قفسه‌های سوپرمارکت‌ها پیدا کرد. می‌توان به ترکیب پاستا علاوه بر سمولینا یا آرد و آب ترکیبات دیگری هم افزود تا خواص غذایی این محصول بیشتر شود. این مقاله به بیان نتیجه آزمایش‌هایی می‌پردازد که درباره اثرات افزودن مواد کاربردی مانند تخم مرغ، فیبر و سبزیجات انجام شده است.

            

تخم مرغ
اضافه کردن تخم مرغ رنگ زردتری به پاستا می‌دهد و ارزش تغذیه‌ای آن را بالا می‌برد. علاوه بر این، به صورت هم‌زمان روی کیفیت و ویژگی‌های آن نیز اثر می‌گذارد.
محققان اثرات شبکه پروتئینی تخم مرغ و ثبات گرمای پاستایی که با تخم مرغ غنی شده را مورد بررسی قرار دادند و متوجه شدند پاستایی که در تولید آن دوبار عمل پاستوریزه شدن صورت گرفته کیفیت بهتری دارد زیرا این کار باعث شده تا شبکه پروتئین قدرتمندتری تشکیل شود. براساس تحقیقات، شدت گرمای وارده برای تولید پاستا روی فعل و انفعالات پروتئین اثر می‌گذارد.
مقدار زرده تخم مرغ موجود نیز با مقدار چربی ومیزان قدرت پاستا رابطه دارد.
هرچقدر مقدار زرده تخم مرغ بیشتر باشد، چربی آن نیز بیشتر می‌گردد که در واقع این اتفاق باعث می‌شود شبکه گلوتن ضعیف شده و وَر آمدن نشاسته بیشتر شود و در مدت زمان پخت، پاستا آب بیشتری به خود جذب کند.


فیبر
مطالعاتی نیز روی میزان تاثیر انواعی از فیبرها روی پاستا به عمل آمده است. این تحقیقات نشان می‌دهد پاستای دارای سبوس جو دو سر، تا 5 درصد افزایش کیفیت داشته اما پاستای دارای اینولین( اینولین ترکیبی از پلی ساکاریدهای طبیعی است که توسط برخی از گیاهان تولید می‌شود)، کیفیت پایین‌تری داشته است زیرا اینولین روی شکل گیری شبکه گلوتنی تاثیر منفی می‌گذارد. علاوه بر این، اینولین در طول مدت پخت از بین می‌رود و در واقع محصول نهایی فاقد فیبر خواهد بود.
مطالعات همچنین نشان می‌دهند که فیبر باعث تغییر بافت پاستا می‌شود. البته این موضوع به نوع پاستا نیز بستگی دارد.


سبزیجات
تحقیقاتی جهت بررسی اثرات جایگزینی سمولینا با آرد سویا انجام شده است. استفاده از سبزیجات در پاستا به این منظور است که پاستای تولید شده از لحاظ تغذیه‌ای غنی شده باشد. اسپاگتی‌‌هایی که به این روش تولید شده‌اند دارای 33 درصد پروتئین هستند و طعمی قابل قبول دارند.
برای این کار نخود سبز و باقلا را جایگزین سمولینا کردند. این نوع  پاستا را با تکنولوژی‌های مختلف آزمایش کردند و متوجه شدند پاستاهایی که با آرد سبزیجات غنی شده‌اند و برای تهیه آن‌ها از دمای بالا استفاده شده است، کیفیت بیشتر و ارزش غذایی بالاتری دارند.


 

                                     تاریخ:      سه شنبه ١٤ دی ١٣٩٥        ساعت:     ١٠:٥١

 


خروج




دستورالعمل خرید توافقی گندم در سال۱۴۰۳ ابلاغ شد

دستورالعمل خرید گندم داخلی توسط بخش غیر دولتی (خرید توافقی) در سال ۱۴۰۳، برای اجرا در مراکز خرید ۳۱ استان کشور، توسط معاون وزیر جهاد کشاورزی و مدیرعامل شرکت بازرگانی دولتی ایران ابلاغ شد.

نرخ ارز

نرخ ارز    ۱۴۰۲/۰۹/۱۸
usd دلار آمريکا ۴۲,۰۰۰ eq
gbp پوند انگليس ۵۲,۶۵۵ down
chf فرانک سويس ۴۷,۶۶۸ down
sek کرون سوئد ۴,۰۰۴ down
nok کرون نروژ ۳,۸۴۸ up
dkk کرون دانمارک ۶,۰۵۳ down
inr روپيه هند ۵۰۴ eq
aed درهم امارات ۱۱,۴۳۷ eq
kwd دينار کويت ۱۳۶,۱۷۲ up
pkr100 يکصد روپيه پاکستان ۱۴,۷۸۲ up
jpy100 یکصد ين ژاپن ۲۸,۹۸۷ up
hkd دلار هنگ کنگ ۵,۳۷۸ up
omr ريال عمان ۱۰۹,۰۹۲ up
cad دلار کانادا ۳۰,۸۸۸ down
nzd دلار نيوزيلند ۲۵,۶۹۰ down
zar راند ۲,۲۱۳ down
try لير ترکيه ۱,۴۵۰ down
rub روبل روسيه ۴۵۷ up
qar ريال قطر ۱۱,۵۳۹ eq
iqd100 يکصد دينار عراق ۳,۲۱۱ up
syp لير سوريه ۰۴ eq
aud دلار استراليا ۲۷,۵۸۵ up
sar ريال سعودی ۱۱,۲۰۰ down
bhd دينار بحرين ۱۱۱,۷۰۳ down
sgd دلار سنگاپور ۳۱,۲۹۸ down
bdt100 يکصد تاکای بنگلادش ۳۸,۱۸۰ up
lkr10 ده روپيه سريلانکا ۱,۲۸۴ down
mmk کيات ميانمار (برمه) ۲۰ eq
npr100 يکصد روپيه نپال ۳۱,۴۴۰ down
amd100 يکصد درام ارمنستان ۱۰,۴۶۰ down
lyd دينار ليبی ۸,۷۱۴ down
cny یوان چين ۵,۸۶۲ down
thb100 يکصد بات تايلند ۱۱۸,۲۱۹ down
myr رينگيت مالزی ۸,۹۹۹ up
krw1000 يک هزار وون کره جنوبی ۳۱,۸۳۷ down
jod دينار اردن ۵۹,۲۳۹ down
eur یورو ۴۵,۱۳۰ down
kzt100 يکصد تنگه قزاقستان ۹,۱۵۳ up
gel لاری گرجستان ۱۵,۷۶۱ up
idr1000 يک هزار روپیه اندونزی ۲,۶۹۹ down
afn افغانی افغانستان ۶۰۷ up
byn روبل جديد بلاروس ۱۲,۷۴۷ eq
azn منات آذربايجان ۲۴,۷۰۷ up
php100 يکصد پزوی فيليپين ۷۵,۶۴۸ down
tjs سومونی تاجيکستان ۳,۸۴۵ up
tmt منات جدید ترکمنستان ۱۱,۹۸۸ down
منبع : بانک مرکزی جمهوری اسلامی ایران

گفتگو

کیفیت آرد ونان در استان مطلوب است مدیرکل غله و خدمات بازرگانی استان هرمزگان:
از سال ۸۸ تا کنون حتی یک ریال هم بابت طرح اجباری غنی‌سازی آرد با آهن دریافت نکردیم مدیرعامل کارخانه آرد فجر سنندج در گفت‌وگو با غلات نیوز:
ترویج فرهنگ نان کامل در جشنواره نان مدیرکل غله و خدمات بازرگانی استان کرمان مطرح کرد:
اجرای طرح غنی‌سازی آرد و نان در سطح خراسان جنوبی معاون غذا و دارو دانشگاه علوم پزشکی بیرجند خبر داد:
نگران نانوایی های سوپر آزاد هستیم! مدیرعامل اتحادیه خبازان استان گلستان:
با اصلاح قیمت نان موافق هستیم استاندار همدان خبر داد:

نظرسنجی

دلیل استقبال مردم از نان سفید چیست؟

عدم آگاهی مردم
عدم تمایل نانوا به استفاده ار آرد تیره
صرفا زیبا بودن نان

.
.

 

صوتی

مرشد گوهر
اینستا
کارخانه آرد سپیدان
آرد سفید ارمغان
آرد جوانه
آرد جیرفت
طراوت میاندوآب
آرد بیژن بجنورد
شرکت توان الکترونیک
ماشین سازی لک
بهمنی
خوشه ذهاب
آرد سرچشمه شاهرود
سرو
بهنان
آرد گرگان
میلاد آذربایجان
شمس آذر
مرشدی
رفیعیان

گالری ویدئو آرشیو ...