نان سالم و باکیفیت، مهمترین حقوق مصرفکننده
اختصاصی/ در تقویم، 9 اسفندماه به عنوان روز حمایت از حقوق مصرفکنندگان نامگذاری شده و یکی از مسائلی که این روز برایمان یادآوری میکند، کیفیت نان به عنوان مهمترین حق مصرفکننده است؛ کالایی که اصلیترین جایگاه را در سفره جامعه و ارتباط مستقیم با سلامت مصرفکننده دارد.
اگرچه در طول سالهای اخیر، گامهایی اندک برای بهبود سلامت و کیفیت نان برداشته شده اما صنعت بیمار نان نیازمند اقداماتی اساسیتر و تصمیماتی اصولیتر است. حال این سوال پیش میآید که سلامت و کیفیت نان چگونه ترمیم خواهد شد؟!
متاسفانه در سالهای اخیر، تصمیمگیرندگان و متولیان از حقوق تولیدکنندگان نان غافل شدهاند و توجه به نیاز و دغدغه نانوایان به فراموشی سپرده شده و این مسأله منجر به بیانگیزی نانوا برای تولید نان باکیفیت شده است. همچنین به دلیل عدم اعلام بهموقع نرخ نان در مقابل افزایش چندین برابری هزینههای تولید، نانوا توان هزینهکرد برای کیفیت نان ندارد و روز به روز شاهد کوچکتر و بیکیفیتتر شدن نانها هستیم، از سوی دیگر تصمیمات غیرکارشناسانه و نابجا، منجر به ورود افراد غیرحرفهای به صنعت نان شده که کیفیت و سلامت نان را نشانه رفته است.
لذا به منظور بهبود وضعیت سلامت و کیفیت نان، لازم است سه اصل مهم در کشور اجرایی و مدیریت گردد؛
نخست اینکه اختلاط گندم در جهت ارتقای کیفیت آرد در کشور مدیریت شود.
دوم اینکه دولت با اعلام بهموقع نرخ نان برای تولید نان باکیفیت میان نانوایان انگیزه ایجاد کند و نانوا با اطمینان از وضعیت اقتصادی شغل خود، برای کیفیت هزینه کند.
در نهایت نیز آموزش نانوایان به عنوان اصل بسیار مهم مورد توجه متولیان قرار گیرد و البته آموزش مستمر فراموش نشود و نیز پیشنیاز ورود افراد مبتدی به صنعت نان باشد.
نان باکیفیت و سالم، حق مردم است و برای تحقق این امر باید بسترهای لازم برای تولید نان خوب از سوی متولیان فراهم گردد مسلما هدف هیچ نانوایی تولید نان بیکیفیت و از دست دادن مشتریانش نیست منتها نانوایان این روزها حال خوبی ندارند و دغدغهها و نگرانیهایشان انگیزه را برای تولید نان باکیفیت گرفته است، این متولیان هستند که باید با اتخاذ سیاستهای درست و منطقی، نانوایان را به سمت تولید نان سالم و کیفی سوق دهند.
تاریخ: يکشنبه ١٠ اسفند ١٣٩٩ ساعت: ١١:١٥
پربازدیدترین
گزارش
آخرین اخبار
نرخ ارز
گفتگو
نظرسنجی
|