افتتاح اولین و بزرگترین کارخانه نان در نیریز
اختصاصی/ در میان گروههای مختلف تغذیهای، نان بیشترین و مهمترین سهم را در سبد غذایی جامعه به خود اختصاص داده و با توجه به این مسأله، نقش بسزایی را در تأمین و حفظ سلامت جامعه ایفا میکند. چنانکه عدم مصرف نان سالم نیز میتواند خطر بیماری و حتی مرگ را در میان مردم گسترش دهد.
اما در این سالها برخی افراد فعال در بخش خصوصی وارد عمل شده و در راستای تولید آرد و نان کامل، گامهایی چشمگیر و شایسته برداشتهاند که باید مورد تقدیر و حمایت قرار گیرند. هرچند حرکت در این مسیر شاید انگشتشمار باشد اما قطعاً تأثیرگذار بوده و خواهد توانست الگویی برای توسعه فرهنگ اصلاح تولید و مصرف نان کامل در کشور باشد.
کارخانه نان کامل نیریز، اولین و بزرگترین واحد تولیدی نان محلی با آرد کامل (برند نایزی نان) در شهرک صنعتی ده فاضل این شهرستان است که با هدف ترویج فرهنگ تولید و مصرف نان کامل و اصلاح تغذیه جامعه و حفظ و تأمین سلامت مردم، فاز اول آن یازدهم دیماه همزمان با میلاد حضرت زینب (س) افتتاح شد.
وی ادامه داد: علیرغم همه مشکلاتی که سد راه بود و چندین بار زمان افتتاح کارخانه به تعویق افتاد، ما از ادامه مسیر ناامید نشدیم و با هدف کمک به حفظ سلامت جامعه و پیشگیری از وقوع بیماری، این مجموعه را راهاندازی کردیم.
آیتا... فالاسیری افزود: در واقع ابتدای امر، یکی از اهداف ما غنیسازی نان بود. با توجه به اینکه یکی از معضلات رایج میان بانوان ایرانی، فقر آهن است، ما در نظر داشتیم به کمک یکی از بهترین متخصصین تغذیه در کشور، از افزودنیهایی در فرایند تولید نان استفاده کنیم که فقر آهن را جبران کند. اما با ورود به مسأله تولید نان و کسب آگاهی، متوجه شدیم اگر گندم به صورت کامل آسیاب شده و مرحله عملآوری خمیر به درستی طی شود، نیازی به هیچگونه افزودنی نخواهد بود چرا که آهن موجود در دانه کامل گندم، بسیار غنیتر از هرگونه افزودنی است.
بنایی اظهار کرد: دکتر محمدرضا خواجه، متخصص نانهای سنتی کشور از ابتدای طرح تا مرحله اجرایی آن با ما همراه بودند و جا دارد از زحماتشان تشکر کنم.
مدیرعامل کارخانه نان کامل نیریز گفت: موقتاً بخش نخست فاز اول کارخانه با اشتغالزایی برای 30 نیروی انسانی از میان بانوان نیریزی راهاندازی شده و در راستای گسترش طرح در آینده نزدیک، دو خط تولید دیگر راهاندازی خواهیم کرد و 120 نانوا مشغول به فعالیت خواهند شد.
بنایی خاطرنشان کرد: در حال حاضر در بخش نخست فاز اول کارخانه، روزانه در یک شیفت 400 کیلو نان و در دو شیفت 800 کیلو نان تولید میشود که بازار هدف ما برای توزیع نان محلی نیریز با آرد کامل، استان فارس و سراسر کشور خواهد بود.
وی ادامه داد: نان نیریز از دیرباز به دست زنان هنرمند و سختکوش نیریزی تهیه میشده و هیچگونه ضایعاتی نداشته است. خوشبختانه با راهاندازی کارخانه نان کامل نایزی نان (تولید نان سنتی نیریز) این امید میرود که اقدامی در جهت اصلاح الگوی مصرف و کاهش ضایعات نان باشد و در آینده نایزینان به عنوان یک برند در سطح کشور معرفی شود.
یزدانپناه با تأکید بر اینکه اولویت دولت، تحویل نان سالم به مصرفکننده است، خاطرنشان کرد: متأسفانه در سالهای اخیر،کارخانههای آرد به این جهت که ظاهر نان سفید و عامهپسند باشد،مواد مغذی گندم را گرفته و آردی تحویل نانوایان دادهاند که بدون ارزش غذایی است. لذا ضروری است که تلاشهایی به منظور آگاهیبخشی جامعه نسبت به فواید نانهای تیره و خطرات مصرف نان سفید صورت گیرد که البته این امر مستلزم فرهنگسازی در طول زمان خواهد بود و ما در دستور کار خود قرار دادهایم.
رهفرسا گفت: در کارخانه نان کامل نایزینان، در ابتدا برای 30 بانوی نانوا بستر اشتغال فراهم شده و در فازهای بعدی ما به منظور اشتغالزایی بیشتر، قطعاً طرح را مورد حمایت قرار خواهیم داد.
وی با بیان اینکه اگر قرار به تلاش در جهت بهبود سلامت جامعه است، باید از راهاندازی چنین طرحهایی در کشور حمایت شود، خاطرنشان کرد: سازمان صنعت، معدن و تجارت استان فارس و شهرستان نیریز،بهبود وضعیت سلامت تغذیهای و نان مصرفی را در اولویت کار خود قرار داده و در جهت همکاری با مجموعه نایزینان و در راستای تأمین مواد اولیه این واحد تولیدی، تلاشهای بسیاری صورت گرفته و ادامه خواهد داشت.
تاریخ: يکشنبه ١٥ دی ١٣٩٨ ساعت: ١٤:٤٦
پربازدیدترین
گزارش
آخرین اخبار
نرخ ارز
گفتگو
نظرسنجی
|