کیفیت آرد و نان در استان مرکزی مطلوب است
اختصاصی/چندی پیش خبری مبنی بر شکایات مردمی از کیفیت پایین نان در شهرستان اراک،در غلات نیوز منتشر شد که با پیگیریهای صورت گرفته از سوی خبرنگار ما، این خبر تکذیب و مسئولین این شهرستان بر کیفیت مطلوب و استاندارد آرد و نان اراک تأکید کردند.
وی با بیان اینکه حاشیههایی که در خصوص کیفیت پایین نان در این شهرستان مطرح شد، صحت ندارد، گفت: متأسفانه برخی نانوایان به دنبال تولید نان با آرد سفید هستند و تیره بودن آرد را ناشی از کیفیت پایین آن عنوان میکنند.
مدیرکل غله استان مرکزی در خاتمه تأکید کرد: سلامت و کیفیت نانهای سبوسدار باید به کمک رسانهها فرهنگسازی شود.
در ادامه محمدرضا خواجه، کارشناس سازمان غذا و دارو و متخصص نانهای سنتی کشور که از وضعیت آرد و نان اراک بازدید به عمل آورده، در گفتوگو با خبرنگار ما گفت: معیاری که در آرد حائز اهمیت است، گلوتن آن است که در شهرستان اراک، آردها در وضعیت مناسب و استانداردی مشاهده شد.
وی ادامه داد: افرادی که بابت کیفیت آرد اعتراض میکنند، منظورشان گلوتن، پروتئین و قدرت کششپذیری آرد نیست بلکه این دسته از افراد متأسفانه به دنبال آرد سفید و فروش آن به دلالان با نرخ بیشتر هستند.
در بخش پایانی این گزارش، نسرین یادگاری، رئیس گروه تغذیه معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی اراک در گفتوگو با غلات نیوز تصریح کرد: 50 درصد از کیفیت نان به آرد برمیگردد و 50 درصد مابقی به مهارت نانوایان مربوط است. در بخش آرد باید گفت آردهای تولیدی در استان در معاونت غذا و دارو دانشگاه علوم پزشکی آزمایش میشوند و کیفیت آردها مطابق با استاندارد قابل تأیید است.
یادگاری ادامه داد: با توجه به اهتمام اداره کل غله استان مرکزی در راستای تأمین گندم کیفی، گندمهای خوزستان و گلستان جهت اختلاط در اختیار آردسازان اراک قرار میگیرد و از این جهت آردها از سطح کیفی مطلوبی برخوردارند.
رئیس گروه تغذیه و معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی اراک با بیان اینکه متأسفانه برخی نانوایان از آموزش مهارتهای پخت نان سر باز میزنند و غیرفنی بودن خود را به گردن آرد میاندازند، اظهار کرد: ما آموزش صنف نانوایان را در اراک از بهمنماه سال 97 آغاز کردهایم و در حال حاضر نانوایانی که از مهارت لازم برخوردارند، کیفیت نانشان مطلوب و در سطح عالی است.
وی در خاتمه گفت: متأسفانه برخی از نانوایان به دنبال آرد سفید هستند و رنگ آرد را نشانه بیکیفیتی آرد عنوان میکنند. این دسته از نانوایان اظهار میکنند که مردم خواستار نانهای سفید هستند. این در حالی است که نتایج به دست آمده از نظرسنجیهای مردمی و ارزیابیهای کارشناسان ما در سازمان غذا و دارو، حاکی از آن است که مردم اراک از نانوایان تقاضای نان سبوسدار دارند.
تاریخ: سه شنبه ٢٦ آذر ١٣٩٨ ساعت: ٠٩:٥١
پربازدیدترین
گزارش
آخرین اخبار
نرخ ارز
گفتگو
نظرسنجی
|