وقتی نان متولی ندارد، لاکچری میشود!
اختصاصی/ در چند روز اخیر تصویر لاکچریترین نان سنگک در تهران سر و صدای بسیاری در فضای مجازی به پا کرده است. در شرایطی که وزن چانه نانها روز به روز کوچکتر میشود و به مراتب از کیفیت آن کاسته، برخی نانوایان برای جبران هزینههایشان اقدام به گرانفروشی میکنند (خبری که روزهای اخیر در خصوص عرضه نان سنگک با نرخ 7 تا 10 هزار تومان منتشر شد).
پابرجا در واکنش به ماجرای عرضه نان سنگک لاکچری در تهران که طی چند روز اخیر اعتراضات بسیاری را به دنبال داشته است، گفت: این موضوع، شایعهای است که از سوی رسانهها مطرح میشود، غیرممکن است که نانوایان به اجبار نان سنگک را با قیمت بالا به مشتریان عرضه کنند، مشتریان خود حق انتخاب دارند و گاهی درخواست نانی بزرگتر با میزان کنجد بیشتر از نانواییهای آزادپز دارند که طبیعتاً این نان هزینه بالاتری هم خواهد داشت و به فرض مثال نان سفارشی مشتری با نرخ 5 هزار تومان عرضه خواهد شد.
اما آنچه این روزها از وضعیت نانهای سنگک در واحدهای نانوایی تهران مشاهده میشود، نانهایی با ابعاد کشیدهتر اما نازکتر هستند! بنابراین تفاوتی در وزن چانه نان لاکچری حاصل نشده و نانوا همان چانه کوچک را صرفا با اضافه کردن مقداری کنجد بیشتر، سبزی و حتی سبوس، با قیمت چند برابری تحویل مشتریان میدهد.
اما دلیل عرضه نان سنگک با قیمتهای عجیب و غریب در برخی از نانواییهای تهران چه میتواند باشد؟!
قطعا سوء مدیریت صنف نان، عدم نظارت صحیح و بیتوجهی اتاق اصناف و اعمال جرایم محدود و سبک از جانب دستگاههای نظارتی و همچنین رد تخلفاتی که در واحدهای سنگک صورت میگیرد از سوی اتحادیه صنف (مصاحبهای که چند وقت پیش با رئیس اتحادیه نانوایان سنگک در سایت غلات نیوز منتشر شد و وی عرضه سنگک سفید را در تهران صراحتا رد کرد!)، میتواند تبعات اینچنینی به دنبال داشته باشد.
سالهای سال است که نان بدون متولی رها شده و هیچکس هم به فکر تعیین یک متولی برای آن نیست. طبیعتاً مدیریت صنعت نان که مستقیما با سفره جامعه در ارتباط است، باید بیش از هر چیز دیگری در برنامههای متولیان دولتی اولویت داشته باشد.
تاریخ: يکشنبه ٢٧ مرداد ١٣٩٨ ساعت: ٠٩:٤٠
پربازدیدترین
گزارش
آخرین اخبار
نرخ ارز
گفتگو
نظرسنجی
|