ضرورت استقرار مسئولین فنی در واحدهای نانوایی
اختصاصی/بعد از مصوبه غیرعقلایی که در راستای احداث آزادانه نانوایی در کشور در دوران وزیر سابق صنعت، معدن و تجارت کشور به اجرا درآمد، صنف نان دچار هرج و مرجی وسیع شد! نان بازیچه دست افرادی گشت که هیچگونه تخصص و آگاهی از این صنعت نداشتند، از طرف دیگر به یکباره قانون رعایت سقف صنفی نادیده گرفته شد و واحدهای صنفی نان دیوار به دیوار یکدیگر احداثشدند که قاعدتا از مهمترین تبعات منفی احداث بیرویه نانوایی در کشور، خارج شدن این واحدها از کنترل نظارتی است.
مسلما اگر تولید قوت غالب جامعه به دست افراد نادان سپرده شود، سلامت جامعه را نشانه میگیرد. از این رو ضروری است به منظور کنترل تمامی فرایندهای مربوط به نانهای تولیدی (رعایت بهداشت فردی و محیطی، رعایت مدت زمان استاندارد عملآوری خمیر، استفاده از افزودنیهای مجاز و سایر عوامل) واحدهای سنتیپز که حجم بالایی را در سبد خانوار به خود اختصاص دادهاند، مجهز به مسئولین فنی شوند.
در این راستا دو پیشنهاد مطرح است؛ نخست اینکه در نقاط مختلف کشور کارخانههای تولید نان سنتی به روش صنعتی احداث گردد به صورتی که تمام استانهای کشور در کنار واحدهای صنفی کوچک مجهز به چنین کارخانههایی شوند کما اینکه هم اکنون هم این امر از سوی برخی تولیدکنندگان نانهای صنعتی در کشور صورت میگیرد که البته باید توسعه یابد و سفره جامعه به نان سالم و بهداشتی مزین گردد.
پیشنهاد دوم هم این است که در هر نقطه از شهر واحدهای نان جمعآوری و در قالب یک مجتمع بزرگ نان تحت نظارت یک مسئول فنی احداث گردند.
اما مسلما هدف از ارائه این دو پیشنهاد، ارتقای سطح کیفی، سلامت و بهداشت نان در جامعه است بالاخص نانهای سنتی که سهم وسیعی در سفره خانوار دارند. میتوان امید داشت که اجرای این دو پیشنهاد منجر به افزایش کیفیت نان شود.
تاریخ: يکشنبه ٦ مرداد ١٣٩٨ ساعت: ١٠:٠٢
پربازدیدترین
گزارش
آخرین اخبار
نرخ ارز
گفتگو
نظرسنجی
|