پاسخ یک مقام مسئول در وزارت بهداشت به غلات نیوز:
مصرف زیاد جوش شیرین را در نان صد درصد نفی می کنم/ استفاده از این افزودنی در سراسر کشور به شدت تحت کنترل است
اختصاصی/ مصرف جوش شیرین در گذشته یکی از ملزومات تولید نان بود تا جایی که برای این افزودنی به نانوایان سنتی سهمیه ای هم تخصیص می دادند و اگر نانوایی آن را مصرف نمی کرد برایش جریمه اعمال می شد! اما این قانون در سالهای اخیر به یکباره تغییر کرد و جوش شیرین به یک افزودنی غیرمجاز در نانوایی ها تبدیل گشت و در حال حاضر نانوایی که دست به استفاده از این افزودنی زده باشد متخلف محسوب شده و به مراجع غذایی معرفی می شود.
بیژن نوروز مقدم رئیس اتحادیه نانوایان سنتی تهران در گفت وگو با غلات نیوز در این خصوص توضیح داد: در حال حاضر مصرف جوش شیرین در واحدهای نانوایی حداقلی است. در یک کیسه آرد ۱۰۰ کیلویی فقط یک گرم جوش شیرین اضافه می شود که در این صورت یک گرم در شش عدد نان تافتون تقسیم شده و بنابراین ضرری هم نخواهد داشت.
وی با تاکید بر اینکه مصرف جوش شیرین در حد بسیار کم برای تولید نان های مسطح لازم است، اظهار کرد: در مدت ١٠ سال گذشته کلیه نان های مسطح شهر تهران توسط واحد علوم آزمایشگاهی دانشگاه تهران بررسی گردید و این مرجع رسما اعلام کرد که میزان مصرفی این افزودنی در نان های سنتی برای مصرف کننده ضرر رسان نیست. حالا که از ۱۰ سال گذشته تا کنون مصرف این افزودنی کمتر هم شده بنابراین هیچ گونه ضرری سلامت مصرف کنندگان نان را از بابت جوش شیرین تهدید نخواهد کرد.
اما متولی اصلی سلامت نان وزارت بهداشت است که باتوجه به جایگاه نان در سبدغذایی جامعه موظف است سلامت این محصول را تضمین نماید که در این راستا استفاده از افزودنی ها در فرایند تولید نان مورد توجه خواهد بودو باتوجه به حساسیت نان باید به دقت کنترل شود .چنانچه در سالهای اخیر متاسفانه شاهد بودیم استفاده از افزودنی هایی غیرمجاز و خطرناک ( جوهر قند) در میان نانوایان سنتی بسیار باب شد.
سیدرضا غلامی رئیس اداره بهداشت موادغذایی و بهسازی اماکن عمومی وزارت بهداشت در گفت وگو با غلات نیوز بیان کرد: قانون ممنوعیت مصرف جوش شیرین در واحدهای نانوایی از دهه ۸۰ در سطح کشور مطرح گردیده و بر اساس هماهنگی و برنامه ریزی در کشور به منظور بررسی میزان جوش شیرین مصرفی در نان از کلیه واحدهای نان های سنتی توسط مراکز بهداشت شهرستان ها با هماهنگی اتحادیه های صنف نانوایان نمونه برداری و آزمایش خواهد شد.
غلامی با اشاره به تدوین طرح تحول سلامت در دو الی سه سال اخیر و سنجش میزان استفاده از جوش شیرین در غالب این طرح اظهار کرد: کنترل مصرف این افزودنی در نانوایی ها به شدت انجام می شود و در صورتی که موردی از این بابت مشاهده گردد واحد صنفی متخلف به مراجع قضایی معرفی خواهد شد.
غلامی خاطرنشان کرد: نمی توان با قطعیت عدم مصرف جوش شیرین را در واحدهای صنفی نان تایید کرد اما اینکه مطرح می شود مصرف این افزودنی در واحدهای صنفی زیاد است را صد در صد نفی می کنم که البته بیشترین مصرف جوش شیرین در واحدهای لواش پز اتفاق می افتد.
رئیس اداره بهداشت مواد غذایی و بهسازی اماکن عمومی وزارت بهداشت با تاکید بر اینکه مصرف جوش شیرین توسط بازرسین بهداشت محیط سراسر کشور با هماهنگی اتحادیه ها به صورت مستمر تحت کنترل است، تصریح کرد: متاسفانه برخی نانوایان برای استفاده از جوش شیرین به دنبال بهانه جویی هستند درحالیکه افزودنی ها و بهبوددهنده هایی با هماهنگی سازمان غذا و دارو در کشور تولید می شود که جایگزین این افزودنی خواهد بود اما متاسفانه برخی از نانوایان به صورت غیر رسمی از جوش شیرین استفاده می کنند.
اما در مجموع با توجه به آنچه که گفته شد به نظر می رسد بیش از هرچیز در وهله اول افزایش سطح آگاهی نانوایان نسبت به افزودنی ها بسیار حائز اهمیت است که از متولیان سلامت انتظار می رود با برگزاری دوره های آموزشی تخصصی و ویژه آشنایی با افزودنی ها برای نانوایان در این زمینه اقدام نمایند.
اگرچه فرهنگ مصرف بهبود دهنده ها در میان نانوایان سنتی نسبت به سنوات گذشته رو به رشد بوده اما همچنان میزان مصرف افزودنی های مجازی که تحت نظارت سازمان غذا و دارو تولید می شوند در این صنف بسیار ناچیز است، پیشنهاد می شود دولت با تخصیص یارانه در تامین بهبود دهنده های مجاز نانوایان را به عدم استفاده از جوش شیرین غیرمجاز تشویق نماید.
تاریخ: شنبه ٢٨ ارديبهشت ١٣٩٨ ساعت: ٠٩:٠٦
پربازدیدترین
گزارش
آخرین اخبار
نرخ ارز
گفتگو
نظرسنجی
|