کمبود ملاس، دغدغه تولیدکنندگان خمیرمایه در کشور
اختصاصی/ خمیرمایه یکی از ارکان اصلی تولید نان است که موجب تحرک خمیر شده و به عنوان مکمل تخمیر به شمار میآید. علاوه بر این، خمیرمایه منجر به غنیسازی نان هم میشود و استفاده از این مکمل در تولید نان جزو ضروریات است.
مجید پارسایی، دبیر سندیکای تولیدکنندگان خمیرمایه در کشور با بیان اینکه متاسفانه در حال حاضر تامین ماده اولیه ملاس به دغدغه تولیدکنندگان خمیرمایه در کشور تبدیل شده است (ملاس از نیشکر و چغندرقند استخراج شده و به عنوان پایه اصلی بهبوددهنده محسوب میشود)، گفت: عرضه محدود ملاس در بازار و افزایش غیرقابل کنترل قیمت این ماده، موجب شده کارخانههای تولیدکننده بهبوددهنده در کشور با مشکلاتی مواجه شوند اما با وجود این، همچنان به تولید خود ادامه خواهند داد.
پارسایی ادامه داد: عمده ملاس مورد نیاز تولیدکنندگان خمیرمایه در کشور در استان خوزستان تولید میشود که متاسفانه به دلیل بارشهای اخیر این استان، عملیات برداشت چغندر قند و نیشکر به تعویق افتاده و به مراتب ورود ملاس به بازار کم شده است.
دبیر سندیکای تولیدکنندگان خمیرمایه در کشور با اشاره به حساسیت مصرف خمیرمایه در تولید نان به منظور حفظ و ارتقای سلامت نان و جامعه مصرفکننده، افزود: با توجه به شرایط پیش آمده و اینکه ممکن است تولید خمیرمایه در کشور به خطر بیفتد، لازم است اجازه واردات ملاس با ارز دولتی برای تولیدکنندگان خمیرمایه کشور صادر شود.
متاسفانه تعدادی از نانوایان کشور به دلایلی از جمله ناآگاهی از فواید خمیرمایه و مضرات جوش شیرین و نیز مقرون به صرفه نبودن هزینه خرید خمیرمایه در مقابل افزودنی ارزانقیمت جوش شیرین از مصرف خمیرمایه در تولید نان امتناع نموده و افزودنی مضر جوش شیرین را جایگزین مینمایند.
پارسایی دراین باره به غلات نیوز گفت: باتوجه به شرایط اقتصادی حاکم بر جامعه، نان در تامین غذای جامعه جایگاهی ویژه داشته و به مراتب میزان مصرف آن نسبت به گذشته در مدت اخیر افزایش یافته است. لذا باتوجه به این مساله، سلامت نان از اهمیت زیادی برخوردار است و باید به آن توجه شود. اگر نان با خمیرمایه فراوری شود، میتواند بخش اعظمی از نیازهای بدن را تامین کند اما اگر تولید خمیرمایه در کشور به مخاطره بیفتد و جوش شیرین جایگزین شود، سلامت نان قطعا به خطر خواهد افتاد.
قاعدتا یکی از دلایل گرایش نانوایان به مصرف جوش شیرین، نرخ نان است که به دلیل ثابت بودن در طی یک دوره متمادی و نیز یک افزایش نرخ حداقلی، نانوا از هزینهکرد برای تامین خمیرمایه سرباز زده و جوش شیرین را با هزینه کمتر جایگزین میکند که طبیعتا با روشن شدن وضعیت نرخ نان و اعلام یک نرخ منطقی، دیگر بهانهای برای عدم استفاده از خمیرمایه در تولید نان قابل توجیه نخواهد بود.
از طرف دیگر به منظور جلوگیری از بحران تولید خمیرمایه در کشور، امید است مسئولین ذیربط برای تامین مواد اولیه این ماده، حمایتهای لازم را داشته باشند تا تولیدکنندگان این صنف در درازمدت دچار چالش نشده و تولید این مکمل مهم نان در کشور به خطر نیفتد.
تاریخ: پنج شنبه ٢٧ دی ١٣٩٧ ساعت: ٠٩:٣٦
پربازدیدترین
گزارش
آخرین اخبار
نرخ ارز
گفتگو
نظرسنجی
|