دردسرهای یک نانوای اصفهانی برای خرید آرد کامل در تهران!
اختصاصی/ طی سالهای اخیر، استان اصفهان به عنوان سرآمد استانهای کشور در تولید نان کامل و سبوسدار شناخته شده است. پس از آن به مرور استانهای دیگر نیز با الگوبرداری از اجرای طرح نان کامل در اصفهان، وارد عمل شده و گامهایی را در راستای تولید نان کامل و سبوسدار برداشتهاند اگرچه هنوز اصلاح الگوی تولید و مصرف نان در کشور به طور کامل نهادینه نشده و متاسفانه شاهد تولید نان سفید و نیز گرایش حداکثری جامعه به مصرف نانهای سفید و ضعف فرهنگسازی در این زمینه هستیم.
این نانوا به غلات نیوز گفت: زمانی که در استان اصفهان نانوا بودم، پختمان با آرد ۷ درصد سبوسگیری شده بود و گاهی هم نان را با آرد کامل میپختیم اما وقتی به تهران آمدم، برایم بسیار تعجبآور بود که همه نانها سفید است و خبری از نان سنگک سبوسدار نیست! نانوایان تهرانی هم در پاسخ میگویند آرد سنگک همین است!
وی ادامه داد: از یکی از کارخانههای تهران سفارش آرد کامل دادم که آرد ۱۵ درصد سبوسگیری شده برایم آوردند و جالبتر اینکه روی کیسهها، عنوان آرد تافتون و لواش درج شده و مسئولین کارخانه مورد نظر میگویند فقط همین را داریم!
این نانوا با بیان اینکه اصلا آرد کامل و سبوسدار در تهران تعریف نشده و سنگک تهران فرقی با لواش ندارد، اظهار کرد: وقتی از کارخانههای تهران درخواست آرد سبوسدار و کامل میکنیم، تعجب میکنند و میگویند اصلا تولید نان با آرد ۷ درصد سبوسگیری شده مسیر نیست! ضمن اینکه تولید این آرد نیاز به تجهیزات آزمایشگاهی خاصی دارد که کارخانههای تهران از آن برخوردار نیستند!
وی در ادامه خاطرنشان کرد: به تازگی از یکی از کارخانههای تهران آرد خریداری کردهایم و درخواستمان آرد ۱۲ درصد سبوسگیری شده بوده اما متاسفانه دست اندرکاران این کارخانه طی اقدامی تعجببرانگیز، آرد ۱۵ درصد سبوسگیری شده برای ما آورده و به صورت دستی به آن سبوس اضافه کردهاند به گونهای که یک نانوای ماهر و باتجربه به وضوح میتواند این مساله را تشخیص دهد.
این نانوا گفت: مسلما همه متخصصان و اهل فن در صنعت آرد و نان میدانند آردی که در پروسه آسیابانی سبوسدار شده باشد، با آردی که پس از فرایند تولید سبوس جداگانه به آن اضافه شود، بسیار متفاوت است و اصلا این آرد ارزش غذایی ندارد و آرد سبوسدار واقعی نیست!
به گفته وی، متاسفانه نانوایان تهرانی برای نپختن نان با آرد کامل، ذائقه مردم و سلیقه مشتری را بهانه میکنند!
وی بیان کرد: همکاران تهرانی ما میگویند مردم خواهان نان سفید هستند و نگاهشان فقط به ظاهر نان است و کاری به طعم، کیفیت و ماندگاری ندارند!
در همین خصوص دکتر یزدجردی، رئیس کانون انجمنهای صنفی صنایع آرد ایران با بیان اینکه آرد با سبوسگیری کمتر از 12 درصد در کارخانههای تهران تولید نمیشود، به غلات نیوز توضیح داد: مسلما هرچه میزان سبوس در آرد بیشتر باشد، استحصال آرد راحتتر است اما دلیل عدم تولید آرد با درصد سبوسگیری کمتر در تهران، متاسفانه عدم استقبال از سوی نانوایان است.
وی ادامه داد: امکان تولید آرد 7 و 12 درصد سبوسگیری شده در کارخانههای تهران صد درصد فراهم است منتها به دلیل عدم استقبال نانوایان، آسیابانان هم تولید نمیکنند.
تاریخ: شنبه ٢٧ ارديبهشت ١٣٩٩ ساعت: ١١:٣١
پربازدیدترین
گزارش
آخرین اخبار
نرخ ارز
گفتگو
نظرسنجی
|