صفحه اصلی > غلات > برنج 


نسخه چاپي      ارسال به دوست



 

  در مسیر رسیدن به ویتامین آ در برنج/کشف ساختار سه بعدی و مکانیزم تغییر شکل فیتون در برنج

  کمبود ویتامین آ در غذا عامل اصلی مشکلات سلامتی در سراسر دنیا است و می تواند منجر به کوری و حتی مرگ شود. این مسئله به ویژه در کشورهای جهان سوم یک مشکل است، جایی که کودکان به دلیل داشتن سوء تغذیه احتمالا از کمبود ویتامین آ یا مواد سازنده آن، بتا کاروتن رنج می برند. در میان کارکردهای بسیار آن، کاروتینوئیدها مسئول ایجاد رنگ نارنجی روشن در سیب زمینی های شیرین و هویج هستند.

            

کمبود ویتامین آ در غذا عامل اصلی مشکلات سلامتی در سراسر دنیا است و می تواند منجر به کوری و حتی مرگ شود. این مسئله به ویژه در کشورهای جهان سوم یک مشکل است، جایی که کودکان به دلیل داشتن سوء تغذیه احتمالا از کمبود ویتامین آ یا مواد سازنده آن، بتا کاروتن رنج می برند. در میان کارکردهای بسیار آن، کاروتینوئیدها مسئول ایجاد رنگ نارنجی روشن در سیب زمینی های شیرین و هویج هستند.

به گزارش ایانا از سایت "ساینس دیلی" به دلیل رنگ تند آن، بتاکاروتن در صنعت غذا در نوشیدنی ها، ماست ها و سایر غذاها به عنوان یک رنگ دهنده به غذا شناخته شده است. برنج که مهمترین غذای اصلی در آسیا است در دانه خود هیچ بتا کاروتنی ندارد، اما در برگ های برنج کاروتینوئید وجود دارد. این رنگدانه های محلول در چربی تنها برای فتوسنتز که در طول آن گیاه انرژی و اکسیژن تولید می کند استفاده نمی شود بلکه در سایر فرآیندهای مشابه نیز توسط گیاه استفاده می شود.

یکی از عوامل اصلی تشکیل دهنده بتاکاروتن، فیتون است که بی رنگ بوده و محلول در آب نیست و می تواند در چربی های دولایه ای پلاستید اندامکی (دیسه) یا به عبارت دیگر، در لایه ی بیرونی این بخش های سلولی که در بسیاری از فرآیندها از جمله فتوسنتز دخیل هستند یافت شود. در این جا آنزیم فیتون دساچوراز ((PDS فیتون را به مرحله میانی بعدی سنتز تبدیل می کند که زرد رنگ شدن است.

پژوهشگران در آزمایشگاه پروفسور پیتر بیر (peter beyer) در دانشکده زیست شناسی و پروفسور اولیور اینسل (oliver Einsle) در دانشکده شیمی و داروسازی دانشگاه فرایبورگ با موفقیت ساختار سه بعدی فیتون در برنج را در کنار مکانیزم تغییر شکل دادن فیتون، روشن کردند. برای رسیدن به این هدف، دکتر سادرا گمکر (Sandra Gemmecker) و آنتون برازمن ((Anton Brausemann باید آنزیم خالص شده را جداسازی و متبلور می کردند تا بتوانند تصویر ساختاری سه بعدی را از طریق آزمایش شکست نور با اشعه ایکس به دست آورند. آن ها سپس دریافتند که این آنزیم به طور ناقص در چربی های دولایه ای پلاستید اندامکی غوطه ور می شود و حاوی یک تونل آب گریز است که به درون آن منتهی می شود.

عمل کاتالیز زمانی که مولکول فیتون وارد این تونل می شود و به مرکز واکنش آنزیم می رسد؛ یعنی جایی که نیمی از مولکول فیتون تبدیل به مرحله میانی بعدی کاروتنوئید شده است، آغاز می شود. بعد از این مرحله ی تولیدی میانی، این مولکول، تونل را از همان راهی که آمده ترک می کند و وارد یک آنزیم فیتون دیگر درست در نزدیک اولی که اکنون به طور کامل تغییر شکل داده است می شود. سپس یک مولکول کمکی به نام کینون، آنزیم را تولید می کند. مولکول کینون از طریق همان تونل به آنزیم دسترسی پیدا می کند و الکترون های اضافی را می گیرد، بنابراین آنزیم را برای چرخه واکنشی بعدی آماده می کند.

اگر آنزیم فیتون در یک گیاه به درستی کار نکند، برای مثال به دلیل واکنش به علف کش ها، بذر گیاه به جای اینکه سبز باشد رنگ پریده و سفید می شود و گیاه در طی چند روز می میرد. از اوایل قرن بیستم، دانشمندان در سراسر دنیا برای نشان دادن مکانیزم دقیق سنتز کاروتن بر روی این مسئله کار کرده اند. با این حال اثبات این مسئله، به دلیل ترکیب پیچیده آنزیم های مختلف و به دلیل تعداد کم آن ها در سلول های گیاه دشوار بوده است.

این پژوهشگران از دانشگاه فرایبورگ توانستند ساختار آنزیم فیتون را با استفاده از یک ویژگی خاص روشن کنند: آن ها مولکول نورفلورازون که یک علف کش است و در دهه ۱۹۷۰ تولید شده، در طول زمان جداسازی این آنزیم، به آن اضافه کردند. به دلیل وجود نورفلورازون، این آنزیم از کار افتاد و بنابراین در گیاه در حال رشد دیگر موجود نبود و به همین دلیل خشک شد و مرد.

دانش درباره این علف کش ها در درون این آنزیم می تواند برای پژوهشگران زمانی که سازه های جدید در آینده توسعه یابند مفید باشد. اکنون هم چنین این امکان وجود دارد که تغییرات خاص در توالی این آنزیم ایجاد شود و از روش های بیوتکنولوژی استفاده شود تا منافعی برای محصولات کشاورزی در مقابل علف های هرز بدست آید.

مترجم: بهاران پدرام

 

                                     تاریخ:      دوشنبه ٢ مرداد ١٣٩٦        ساعت:     ١٥:٥٨

 


خروج




پربازدیدترین

دستورالعمل خرید توافقی گندم در سال۱۴۰۳ ابلاغ شد

دستورالعمل خرید گندم داخلی توسط بخش غیر دولتی (خرید توافقی) در سال ۱۴۰۳، برای اجرا در مراکز خرید ۳۱ استان کشور، توسط معاون وزیر جهاد کشاورزی و مدیرعامل شرکت بازرگانی دولتی ایران ابلاغ شد.

نرخ ارز

نرخ ارز    ۱۴۰۲/۰۹/۱۸
usd دلار آمريکا ۴۲,۰۰۰ eq
gbp پوند انگليس ۵۲,۶۵۵ down
chf فرانک سويس ۴۷,۶۶۸ down
sek کرون سوئد ۴,۰۰۴ down
nok کرون نروژ ۳,۸۴۸ up
dkk کرون دانمارک ۶,۰۵۳ down
inr روپيه هند ۵۰۴ eq
aed درهم امارات ۱۱,۴۳۷ eq
kwd دينار کويت ۱۳۶,۱۷۲ up
pkr100 يکصد روپيه پاکستان ۱۴,۷۸۲ up
jpy100 یکصد ين ژاپن ۲۸,۹۸۷ up
hkd دلار هنگ کنگ ۵,۳۷۸ up
omr ريال عمان ۱۰۹,۰۹۲ up
cad دلار کانادا ۳۰,۸۸۸ down
nzd دلار نيوزيلند ۲۵,۶۹۰ down
zar راند ۲,۲۱۳ down
try لير ترکيه ۱,۴۵۰ down
rub روبل روسيه ۴۵۷ up
qar ريال قطر ۱۱,۵۳۹ eq
iqd100 يکصد دينار عراق ۳,۲۱۱ up
syp لير سوريه ۰۴ eq
aud دلار استراليا ۲۷,۵۸۵ up
sar ريال سعودی ۱۱,۲۰۰ down
bhd دينار بحرين ۱۱۱,۷۰۳ down
sgd دلار سنگاپور ۳۱,۲۹۸ down
bdt100 يکصد تاکای بنگلادش ۳۸,۱۸۰ up
lkr10 ده روپيه سريلانکا ۱,۲۸۴ down
mmk کيات ميانمار (برمه) ۲۰ eq
npr100 يکصد روپيه نپال ۳۱,۴۴۰ down
amd100 يکصد درام ارمنستان ۱۰,۴۶۰ down
lyd دينار ليبی ۸,۷۱۴ down
cny یوان چين ۵,۸۶۲ down
thb100 يکصد بات تايلند ۱۱۸,۲۱۹ down
myr رينگيت مالزی ۸,۹۹۹ up
krw1000 يک هزار وون کره جنوبی ۳۱,۸۳۷ down
jod دينار اردن ۵۹,۲۳۹ down
eur یورو ۴۵,۱۳۰ down
kzt100 يکصد تنگه قزاقستان ۹,۱۵۳ up
gel لاری گرجستان ۱۵,۷۶۱ up
idr1000 يک هزار روپیه اندونزی ۲,۶۹۹ down
afn افغانی افغانستان ۶۰۷ up
byn روبل جديد بلاروس ۱۲,۷۴۷ eq
azn منات آذربايجان ۲۴,۷۰۷ up
php100 يکصد پزوی فيليپين ۷۵,۶۴۸ down
tjs سومونی تاجيکستان ۳,۸۴۵ up
tmt منات جدید ترکمنستان ۱۱,۹۸۸ down
منبع : بانک مرکزی جمهوری اسلامی ایران

گفتگو

کیفیت آرد ونان در استان مطلوب است مدیرکل غله و خدمات بازرگانی استان هرمزگان:
از سال ۸۸ تا کنون حتی یک ریال هم بابت طرح اجباری غنی‌سازی آرد با آهن دریافت نکردیم مدیرعامل کارخانه آرد فجر سنندج در گفت‌وگو با غلات نیوز:
ترویج فرهنگ نان کامل در جشنواره نان مدیرکل غله و خدمات بازرگانی استان کرمان مطرح کرد:
اجرای طرح غنی‌سازی آرد و نان در سطح خراسان جنوبی معاون غذا و دارو دانشگاه علوم پزشکی بیرجند خبر داد:
نگران نانوایی های سوپر آزاد هستیم! مدیرعامل اتحادیه خبازان استان گلستان:
با اصلاح قیمت نان موافق هستیم استاندار همدان خبر داد:

نظرسنجی

دلیل استقبال مردم از نان سفید چیست؟

عدم آگاهی مردم
عدم تمایل نانوا به استفاده ار آرد تیره
صرفا زیبا بودن نان

.
.

 

صوتی

مرشد گوهر
اینستا
کارخانه آرد سپیدان
آرد سفید ارمغان
آرد جوانه
آرد جیرفت
طراوت میاندوآب
آرد بیژن بجنورد
شرکت توان الکترونیک
ماشین سازی لک
بهمنی
خوشه ذهاب
آرد سرچشمه شاهرود
سرو
بهنان
آرد گرگان
میلاد آذربایجان
شمس آذر
مرشدی
رفیعیان

گالری ویدئو آرشیو ...