معاون بازرگانی شرکت ماکارونی مک:
گندم دولتی از بدشانسی واحدهای تولید ماکارونی است
اختصاصی/ رسول شفق بیان کرد: شاید این از بدشانسی واحدهای تولید ماکارونی باشد که اصلیترین مواد اولیه آنها در اختیار دولت است در صورتی که اگر قانون آزادسازی آرد و گندم در کشور اجرایی میشد راحتتر میتوانستیم گندم را تهیه کنیم اما متاسفانه در حال حاضر مجبوریم از بورس خریداری کنیم.
وی افزود: دوره بازگشت هزینه کالایی که ما تولید میکنیم کمتر از 5 ماه نیست و اگر قرار باشد 80 درصد از مواد اولیه را که گندم است به صورت نقدی خریداری کنیم و دستمزد را هم نقد بدهیم توان سرمایه در گردش برای واحدهای تولیدی بسیار بالا میرود. متاسفانه طرف مقابل ما که همان بورس و یا شرکت بازرگانی دولتی است جهت تامین نقدینگی تعاملی با واحدهای متقاضی گندم ندارد و این امر به دغدغه واحدهای صنعتی بدل شده است.
شفق ادامه داد: مورد دوم کیفیت گندم است. در گذشته و حال حاضر برای ارتقاء سطح کیفی آرد، گندمها اختلاط میشدند اما در حال حاضر تولیدکنندگان مجبورند هرآنچه را که ارائه می شود خریداری کنند و اگر نخرند باید منتظر عرضه گندم بهتر بمانند. البته این مساله تا حدودی قابل تحمل است.
معاون بازرگانی شرکت ماکارونی مک اظهار کرد: در حال حاضر مصرفکنندگان گندم در کشور واحدهای تولید ماکارونی هستند که سالیانه حداقل 400 الی 500 هزار تن محصول تولید میکنند و از حدود 2 میلیون تن گندم آزادی که در صنف و صنعت استفاده میشود نصف آن را واحدهای تولید ماکارونی خریداری می کنند اما متاسفانه شرایط بازار مساعد نیست.
وی در ادامه اظهار کرد: از طرف دیگر در چنین شرایطی که دولت گندم یارانهای میدهد، روی قیمت هم نظارت دارد. دولت باید اجازه دهد که این صنعت محصول را تولید و به صورت رقابتی عرضه کند و بر اساس کیفیت و میزان توانمندی تولیدکننده تولید رقابتی ایجاد گردد.
شفق در خاتمه گفت: مهمترین عاملی که در تولید ماکارونی نقش دارد کیفیت آرد است. ما در گذشته به جهت بالا بردن کیفیت آرد از گندم خارجی استفاده میکردیم اما در حال حاضر به دلیل ممنوعیت واردات صرفا از گندم داخلی استفاده میکنیم. در واقع هرچه درصد کیفیت آرد و میزان سمولینا بیشتر باشد به همین نسبت درصد تولید محصول باکیفیت افزایش مییابد.
تاریخ: شنبه ٣٠ بهمن ١٣٩٥ ساعت: ١٠:٤٢
پربازدیدترین
گزارش
آخرین اخبار
نرخ ارز
گفتگو
نظرسنجی
|