گفتوگو با یک بانوی نانوا که خلاقیت را سرلوحه کارش قرار داده است/ نان سفرهتان را ارگانیک کنید!
اختصاصی/ بارها با بانوانی از سرزمینمان به گفتوگو پرداختهایم که حرفه نانوایی را برگزیدهاند اما در این میان برخی از آنها این حرفه سخت را با چاشنی خلاقیت و تنوع، تبدیل به شغلی شیرین و دلچسب کردهاند.
وی در گفتوگو با غلات نیوز اظهار کرد: از سال 93 بعد از گذراندن دورههای قنادی و شرکت در کارگاههای آموزشی، در کارگاه خانگی خودم به صورت حرفهای وارد شغل نانوایی شدم. ابتدا پخت نان با انواع مختلف آردها را تجربه کردم و در حال حاضر انواع نانهای سنتی و بومی نقاط مختلف کشور و انواع نانهای حجیم و نیمهحجیم را تولید میکنم.
اژئر افزود: برای آگاهی از روند پخت نانهای سنتی به استانهای مختلف سفر کردم تا از نزدیک با آداب و رسوم بومیهای کشور و با نوع پخت نانهایشان آشنا شوم.
وی ادامه داد: طی مدت 7 تا 8 ماه به صورت آزمایشی پخت نانهای رژیمی تست را در کارگاه خانگی خودم امتحان میکردم تا به یک روش اصولی و استاندارد در پخت نان دست یابم.
این مدرس قنادی و نانوایی بیان کرد: تنوع و خلاقیت همواره در کار من جریان دارد و اخیراً نانهای خمیرترش کاملاً ارگانیک و رژیمی تولید میکنم و در پخت برخی از نانهایم که طعم شیرین دارد از نیشکر استفاده میکنم. در واقع هدف من تولید نان در شرایط کاملاً ارگانیک است به همین خاطر از ترکیب خمیرمایه وحشی و خمیرترش، نان خانگی درست میکنم که علاوه بر عطر و بوی خاصی که به نان میبخشد، برای سلامتی مصرفکننده فواید بسیار دارد.
اژئر در بخش دیگری از اظهاراتش تصریح کرد: طبیعتاً پخت نان در میان نانوایان سنتی ما از طریق کسب تجربه جریان دارد یا اینکه نسل به نسل این حرفه در یک خانواده ادامهدار بوده است به همین خاطر کمتر شاهد بهرهگیری از اصول علمی در واحدهای سنتیپز هستیم و کمتر خلاقیت در میان این دسته از نانوایان وجود دارد در حالی که بهرهگیری از اقدامات خلاقانه در تولید، میتواند منجر به بهبود کیفیت نان بشود.
وی با بیان اینکه با ترویج تغذیه سالم، سلامت جامعه تضمین میشود، گفت: متأسفانه با شیوع کرونا در کشور، برخی با سوءاستفاده از این وضعیت در فضای مجازی تبلیغاتی درباره پخت انواع نانها به راه انداختهاند. لازم است در این شرایط مرجع کنترلکننده ایجاد گردد تا افرادی که تخصص کافی در این زمینه ندارند اجازه تبلیغات و اطلاعرسانی اشتباه در این فضا نداشته باشند.
اژئر افزود: پیشنهاد من این است که استادان حرفهای نان، افراد خلاق، مبتکر و توانمند را در این حوزه شناسایی و نقاط ضعفشان را سنجیده و دورههای تخصصی جهت پیشرفت و بهبود کارشان برگزار نمایند. قطعاً این اقدام میتواند کمک بزرگی در جهت اصلاح تغذیه جامعه و بهبود کیفیت نان باشد.
وی ادامه داد: یکی از دلایل عدم استقبال مردم از نانهای ارگانیک و سالم، قیمت این محصولات است و درواقع یکی از حمایتهایی که میتواند در راستای ترویج تولید و مصرف نان سالم انجام گیرد، تامین مواد اولیه با قیمت مناسب است که قطعا بر قیمت تمام شده محصول اثر گذاشته و قدرت خرید مشتریان را پایین میآورد.
این مدرس قنادی و نانوایی در ادامه تصریح کرد: افراد بسیاری در کارگاههای خانگی شغل نانوایی را دنبال کرده و نیز نانهای سالم تولید میکنند. متولیان نان با شناسایی و جذب این افراد و تشکیل کارگاههای بزرگ و ارائه تسهیلات میتوانند مراکز تولید نان سالم و ارگانیک را در کشور ایجاد نموده و توسعه دهند. قطعاً در صورتی که صنعت نان علمی و حرفهای پیش برود، به خواسته اصلیمان که همان گسترش زنجیره غذایی سالم است، خواهیم رسید.
این کارآفرین اظهار کرد: بسیاری از کشورهای دنیا در صنعت نان حرف اول را میزنند. ما میتوانیم با رایزنی با این کشورها، استادانی را برای آموزش تخصصی نان به کشورمان بیاوریم تا سطح علمی و حرفهای صنعت نان کشورمان را ارتقاء داده و در این صنعت مهم حرفی برای گفتن داشته باشیم.
تاریخ: دوشنبه ٢ تير ١٣٩٩ ساعت: ٠٩:٣٠
پربازدیدترین
گزارش
آخرین اخبار
نرخ ارز
گفتگو
نظرسنجی
|