صفحه اصلی > نان > نانوایان 


نسخه چاپي      ارسال به دوست



 

  تغییر دستوری نوع آرد نانوایی های سنتی/ احتمال بازگشت به مشکل ضایعات نان در دهه ۷۰

  رئیس اتحادیه نان سنتی تهران از تغییر دستوری نوع آرد نانوایان سنتی و درصد سبوس گیری آرد آنها خبر داد و گفت: این اقدام باعث بازگشت به شرایط پخت نان در دهه 70 شده و ضایعات نان را افزایش می دهد.

            

به گزارش غلات نیوز از تسنیم، مقدم  در خصوص دریافت مواد ضد عفونی برای نانوایی ها اظهار داشت: متاسفانه هنوز اقدامی در این خصوص انجام نشده و مطلبی که به ما اعلام شد این بود که در سایت مورد نظرشان ثبت نام کنیم تا در نوبت دریافت مواد ضدعفونی قرار بگیریم، که در حال منتظر هستیم.

وی با اشاره به اینکه در حال حاضر هر واحد نانوایی  روزانه نیم لیتر مواد ضدعفونی نیاز دارد که از بازار آزاد تهیه می کند، گفت: مشکل اینجاست که مشخص نیست این مواد ضدعفونی از نظر درصد الکل مرغوب و مناسب هست یا خیر.البته با توجه به اینکه این نقطه ضعف ویروس کرونا حرارت است  مشکلی در خصوص آلوده بودن نان وجود ندارد.

رئیس اتحادیه نانوایان سنتی خاطر نشان کرد: نان تا لحظه رسیدن به دست مشتری عاری از آلودگی ویروس است و این موادضد عفونی نیز برای تمیز کردن میز کار، دستگیره ها و .. است تا نگرانی از بابت آلودگی احتمالی که مشتری ممکن است با دست زدن به میز و دستگیره دچار شود، نداشته باشیم.

*تغییر دستوری درصد سبوس گیری آرد نانوایی های سنتی

مقدم در خصوص وضعیت آرد نانوایی های سنتی گفت: مشکلی که به تازگی با آن مواجه شده ایم، تغییر سبوس گیری آردی است که قرار است به نانوایی های سنتی تحویل دهند. تا پیش از این درصد سبوس گیری آرد نانوایی های لواش و تافتون بین ١٥تا ١٨درصد و برای سنگکی ها ١٢  و ١٥ درصد بوده که نانوایان به انتخاب خود یکی یا مخلوط آن را دریافت می کردند. بنابراین این در اختیار نانوا بود که کدام نوع را انتخاب کند.

وی ادامه داد: از ابتدای ماه مبارک رمضان به صورت دستوری این درصد تغییر کرده و اختیار انتخاب آرد از نانوا گرفته شده است و درصد سبوس گیری، نان لواش و تافتون ١٥درصد و سنگک ١٢ درصد تعیین شده است.البته برای حل این مشکل به سازمان صمت استان تهران، استانداری نامه ارسال شده ولی آنها اعلام کردند این درصد، استانداردی است که در قانون ذکر شده است.

*کاهش کیفیت نان و بازگشت به دهه 70

رئیس اتحادیه نانوایان سنتی تهران، با تأکید بر اینکه با این اقدام ما به دهه 70 باز خواهیم گشت که درصد ضایعات نان ٣٥درصد بود، تصریح کرد: 30 سال گذشته در دهه 60 نان ها با کنارهای خمیر و وسط نان سوخته به مردم فروخته می شد که باعث شد در اواخر دهه 70 و اوایل دهه 80 درصد ضایعات نان به ٣٥درصد برسد.

وی با اشاره به اینکه وضعیت نامناسب نان در آن دوران موجب شد مقام معظم رهبری نیز دستور رسیدگی به این موضوع را صادر فرمودند، اظهار داشت: بر همین اساس از آن زمان به بعد اختیار انتخاب نوع آرد به نانوا سپرده شد. این اقدام موجب شد سرانه مصرف نان که در دهه 70 و 80 میزان 9  کیلو و حتی به 10 کیلو نیز رسیده بود در حال حاضر به ٥کیلو برسد.

مقدم با تأکید بر اینکه نتیجه کار نشان داد، اختیار نوع آرد به نانوا، اقدام درستی بوده و نباید مجدد به شرایط دهه 70 بازگردیم زیرا آزموده را آزمودن خطاست، ادامه داد: وقتی میزان سبوس گیری آرد بالا باشد، نانوا در باز کردن خمیر با مشکل روبه رو شده و همان شرایط پخت نان با کناره های خمیر و وسط نازک و سوخته، رخ می دهد.

رئیس اتحادیه نانوایان سنتی تهران افزود: در حال حاضر آردی که به نانوایان تحویل داده می شود، از گندم وارداتی است که نوع آن مرغوب است. اما اثر تغییر نوع سبوس گیری آرد از تیر ماه خود را نشان می دهد، زیرا گندم وارداتی تمام و از گندم داخلی استفاده می شود که این گندم نیز ٢٥درصد آن از نوع دان مرغ و به نوعی گندم درجه 3 و 4 و مابقی آن (75 درصد) از گندم درجه یک و دو است.

وی خاطر نشان کرد:  برای حل این مشکل حتی جلسه ای نیز با رئیس اتاق اصناف تهران نیز داشته ایم که قول دادند این مشکل را حل کنند. نکته این است که این تصمیم تنها برای نانوایی های سنتی گرفته شده و برای نان های صنعتی هیچ تغییری ایجاد نشده است؛ بنابراین همچنان نان های صنعتی آرد 21 و 27 درصد را با همان قیمت آردی که نانهای سنتی می دهند دریافت و در مقابل نان را گران تر از ما می فروشند. بنابراین ما نیز به دنبال این هستیم که نوع آرد نانوایی های سنتی به روال قبل بازگردد.

 

                                     تاریخ:      چهارشنبه ٢٤ ارديبهشت ١٣٩٩        ساعت:     ١٥:٠٨

 


خروج




قیمت خرید تضمینی گندم برای سال زراعی آینده، ۴ هزار تومان تعیین شد

در جلسه ستاد هماهنگی اقتصادی دولت، پس از ارائه گزارش دستگاه‌های مرتبط در خصوص تامین گندم کشور و اقدامات صورت گرفته برای تداوم خودکفایی و ارائه به صرفه‌تر نان به مردم، قیمت خرید تضمینی گندم که پیش از این در شورای اقتصاد مورد تایید قرار گرفته بود، برای سال زراعی آینده، ۴ هزار تومان تعیین شد.

نرخ ارز

نرخ ارز    ۱۳۹۹/۰۷/۰۱
usd دلار آمريکا ۴۲,۰۰۰ eq
gbp پوند انگليس ۵۳,۸۵۰ down
chf فرانک سويس ۴۵,۹۳۲ down
sek کرون سوئد ۴,۷۴۷ down
nok کرون نروژ ۴,۵۲۳ down
dkk کرون دانمارک ۶,۶۴۳ down
inr روپيه هند ۵۷۲ down
aed درهم امارات ۱۱,۴۳۷ eq
kwd دينار کويت ۱۳۷,۳۹۷ down
pkr100 يکصد روپيه پاکستان ۲۵,۲۵۴ down
jpy100 یکصد ين ژاپن ۴۰,۱۸۴ down
hkd دلار هنگ کنگ ۵,۴۲۰ eq
omr ريال عمان ۱۰۹,۲۳۱ down
cad دلار کانادا ۳۱,۵۷۱ down
nzd دلار نيوزيلند ۲۸,۰۴۴ down
zar راند ۲,۵۰۳ down
try لير ترکيه ۵,۵۰۴ down
rub روبل روسيه ۵۵۲ down
qar ريال قطر ۱۱,۵۳۹ eq
iqd100 يکصد دينار عراق ۳,۵۲۸ up
syp لير سوريه ۸۳ eq
aud دلار استراليا ۳۰,۳۳۹ down
sar ريال سعودی ۱۱,۲۰۰ eq
bhd دينار بحرين ۱۱۱,۷۰۲ eq
sgd دلار سنگاپور ۳۰,۸۳۰ down
bdt100 يکصد تاکای بنگلادش ۴۹,۴۸۱ up
lkr10 ده روپيه سريلانکا ۲,۲۶۵ up
mmk کيات ميانمار (برمه) ۳۲ eq
npr100 يکصد روپيه نپال ۳۵,۵۵۰ down
amd100 يکصد درام ارمنستان ۸,۷۲۱ eq
lyd دينار ليبی ۳۰,۷۲۲ up
cny یوان چين ۶,۱۹۰ down
thb100 يکصد بات تايلند ۱۳۳,۹۴۶ down
myr رينگيت مالزی ۱۰,۱۵۶ down
krw1000 يک هزار وون کره جنوبی ۳۶,۰۹۰ down
jod دينار اردن ۵۹,۲۳۸ down
eur یورو ۴۹,۴۲۷ down
kzt100 يکصد تنگه قزاقستان ۹,۹۱۸ down
gel لاری گرجستان ۱۳,۰۲۴ down
idr1000 يک هزار روپیه اندونزی ۲,۸۴۵ down
afn افغانی افغانستان ۵۴۸ up
byn روبل جديد بلاروس ۱۶,۲۵۱ down
azn منات آذربايجان ۲۴,۷۲۱ eq
php100 يکصد پزوی فيليپين ۸۶,۶۶۷ down
tjs سومونی تاجيکستان ۴,۰۶۸ down
vef بوليوار جديد ونزوئلا ۴,۲۰۶ eq
tmt منات جدید ترکمنستان ۱۲,۰۰۰ up
منبع : بانک مرکزی جمهوری اسلامی ایران

گفتگو

استاندارد دستگاه‌های پخت نان رها شده است در گفت‌وگو با غلات نیوز مطرح شد؛
جهش تولید فقط با حمایت میسر می‌شود در گفت‌وگو با غلات نیوز مطرح شد:
حمل آرد بزرگترین چالش ما مدیرعامل کارخانه آرد اتحاد مطرح کرد:
وقتی کاهش نمک هم مشکل نانوایان را حل نمی‌کند! در گفت‌وگو با غلات نیوز مطرح شد:
رنگ آرد ملاک سبوس دار بودن آرد نیست مدیرکل غله و خدمات بازرگانی زنجان:
تلاش برای حفظ کیفیت در زنجیره گندم، آرد و نان مدیرکل غله و خدمات بازرگانی استان سمنان مطرح کرد؛

نظرسنجی

دلیل استقبال مردم از نان سفید چیست؟

عدم آگاهی مردم
عدم تمایل نانوا به استفاده ار آرد تیره
صرفا زیبا بودن نان

.
.

 

صوتی

اینستا
کنگان
سراوان
سپهر آسیا
پارس یزد
جوانه شوشتر
زرین خوشه
آذرغله
نارد
مرشدی
سنبل
فخر زنجان
گل ارد
اتحادیه
فجر سنندج
فدک رودان
مراوه
طراوت
ستاک

گالری ویدئو آرشیو ...