ارتقای کیفیت و سلامت نان با پروژه نان طیب
اختصاصی/ همزمان با دهه مبارک فجر، مؤسسه کیفیت رضوی با حضور تولیت آستان قدس رضوی در شهر مشهد، از پروژهای تحت عنوان نان طیب بهرهبرداری کرد. در گرو این طرح، به تولیدکنندگان برتر انواع کالا و محصولات سراسر کشور، یک نشان استاندارد تحت عنوان نشان طیب اعطا خواهد شد.
زمانی بیان کرد: این پروژه در گام نخست در تعدادی از مجتمعهای پخت نان که آمادگی لازم برای اجرا را دارند پیادهسازی میشود؛ برای انجام این مهم، تفاهمنامهای با آنها امضا شده که در دورهای حداکثر ششماهه تمام الزامات مد نظر موسسه کیفیت رضوی برای تولید نان را پیاده کنند.
گفتنی است برای پشتیبانی از این جریان، شورای تخصصی نان طیب با حضور افراد دارای مرجعیت علمی در سطح ملی ایجاد شده که با تصویب و اصلاح مدل نان طیب، فرایند پیادهسازی آن را راهبری کنند.
محمدرضا خواجه، متخصص نانهای سنتی و نایب رئیس انجمن علوم و فنون غلات و یکی از اعضای این شورا، در گفتوگو با غلات نیوز اظهار کرد: نان طیب باید دارای 5 ویژگی پاکی (تمیزی و بهداشت فردی و محیطی)، سلامت (تولید نان کامل واقعی و استاندارد)، اصالت (یعنی در فرایند تولید گندم، آرد و نان از کود و سموم شیمیایی استفاده نشده باشد)، برکت (نان تولیدی باید بیشترین اثر مثبت را بر جسم و نان مردم بگذارد) و طیب (ضوابط شرعی در فرایند تولید نان رعایت شده باشد) باشد.
وی بیان کرد: در واقع اعضای شورای تخصصی نان طیب، مسئول نظارت و ارزشیابی داوطلبان اخذ نشان نان طیب (واحدهای نانوایی منتخب) خواهند بود. ضمن اینکه داوطلبان از کل کشور انتخاب میشوند و در صورتی که 5 معیار ذکر شده را داشته باشند، نشان طیب به آنها تعلق گرفته و در واحدهای نانواییشان نصب خواهد شد.
سیدمحسن ربات سرپوشی، معاون موسسه کیفیت رضوی با بیان اینکه هدف اصلی از اجرای این طرح، ارتقای سطح کیفیت و بهینهسازی مصرف نان خواهد بود، توضیح داد: موسسه کیفیت رضوی به منظور ارتقاء سطح کیفی زندگی در تمامی ابعاد شکل گرفته و به سالمسازی حوزههای مختلف از جمله حوزه مهم صنایع غذایی به فعالیت میپردازد. در واقع ارتقای کیفیت، هدف اصلی ماست تا از این راه به سلامت جامعه برسیم و شعار پیشگیری قبل از درمان، تحقق یابد.
سرپوشی ادامه داد: در حوزه صنایع غذایی مهمترین موضوع مد نظر ما، نان است. باتوجه به اینکه نان قوت غالب جامعه و اصلیترین غذای سفره است، قطعا با افزایش سلامت نان به مراتب میزان بیماریها هم کاهش خواهد یافت.
وی در خاتمه گفت: با ترویج فرهنگ تولید نان کامل در کشور، هم ضایعات نان کاهش مییابد و هم سلامت جامعه را ارتقا خواهیم بخشید.
تاریخ: چهارشنبه ٢٤ بهمن ١٣٩٧ ساعت: ١٢:٥٢
پربازدیدترین
گزارش
آخرین اخبار
نرخ ارز
گفتگو
نظرسنجی
|