رئیس اتحادیه نانوایان حجیم و نیمهحجیم تهران مطرح کرد:
رتبهبندی نانواییهای حجیم در آینده نزدیک/ لزوم بهرهمندی واحدهای صنفی نان از مسئولین فنی
اختصاصی/محمدجواد کرمی، رئیس اتحادیه نانوایان حجیم و نیمهحجیم تهران با بیان اینکه واحدهای نان حجیم در آینده نزدیک به منظور رقابتپذیری بیشتر، درجهبندی خواهند شد، اظهار کرد: در حال حاضر یک نوع نان حجیم در کلیه مناطق تهران با شرایط کاملاً متفاوت تولید و با یک قیمت عرضه میشود
در حال حاضر با توجه به میزان مصرف 20 درصدی نانهای حجیم و نیمهحجیم در تهران، تعداد واحدها مازاد بر نیاز نبوده و نیز با توجه به اینکه دولت اخیراً صدور پروانه کسب جدید جهت احداث نانوایی را ممنوع کرده و تا اطلاع ثانوی هیچگونه مجوزی اعطا نخواهد شد، همین تعداد نانوایی فعلی تا دو الی سه سال آینده برای تهران کافی خواهد بود. ضمن اینکه در صورت نیاز مناطق جدیدالتأسیس و یا ایجاد شهرکها با موافقت اتحادیه جواز احداث نانوایی صادر خواهد شد.
رئیس اتحادیه نانوایان حجیم و نیمهحجیم تهران در بخش دیگری از اظهاراتش به کیفیت آرد اشاره نمود و در اینباره تصریح کرد: آرد مورد نیاز واحدهای حجیم و نیمهحجیم نیاز به گلوتن 30 به بالا، پروتئین حداقل 5/13 و ایندکس 80 به بالا دارد اما متأسفانه آردهایی که تحویل ما داده میشود هیچیک از این فاکتورها را ندارد و طبق اظهارات مدیران آردسازی، کارخانهها گندمی که نیاز آردهای حجیم را برطرف کند در اختیار ندارند. ما در این راستا نامههای متعددی را به دولت ارسال کردیم که یا اجازه واردات گندم خارجی را جهت رفع نیاز صادر نمایند و یا اینکه گندم کیفی سایر استانها را جهت تولید آرد استاندارد حجیم در اختیار کارخانههای استان تهران قرار دهند.
کرمی ادامه داد: به فرض مثال نانوایان ما آردشان را از کارخانههای تهران به قیمت هر کیسه 53 هزار تومان خریداری میکنند اما استانی مانند گلستان بابت خرید آرد مرغوب و درجه یک در ازای هر کیسه 70 هزار تومان از ما دریافت میکند؛ این مسأله قطعاً روی قیمت تمام شده محصول ما اثرگذار خواهد بود بنابراین قدرت فروش نانوایان و به تبع آن قدرت خرید مردم کاهش خواهد یافت.
رئیس اتحادیه نانوایان حجیم و نیمهحجیم تهران با بیان اینکه در حال حاضر معضل اصلی نانوایان این صنف، دو نرخی بودن نرخ گندم است، اظهار کرد: دولت در اولین فرصت باید نرخ خرید گندم را یکسان کند. در واقع تا زمانی که یکسانسازی اتفاق نیفتد، قاچاق و رانت در این صنعت کماکان جریان خواهد داشت و یک نمونه آن سرازیر شدن آرد از واحدهای نان سنتی به واحدهای صنف حجیم و نیمهحجیم است. لذا تنها راه حل این مسأله این است که دولت طرح یکسانسازی را برای این صنعت اجرایی کند.
وی در ادامه با بیان اینکه لزوم اجرای طرح یکسانسازی آرد را بارها به دولت انعکاس دادهایم اما متأسفانه گوش شنوایی در این باره وجود ندارد، گفت: متأسفانه به واسطه فضای دو نرخی بودن حاکم در این صنعت، رقابت سالمی میان نانوایان جریان ندارد. با توجه به اینکه متأسفانه در حال حاضر این مسأله از سوی هیچ ارگانی مورد نظارت و کنترل قرار نمیگیرد، از همکارانم در صنف تقاضا دارم از ورود آرد سنتی به واحدهایشان خودداری نمایند تا این نابهسامانی موجود از بین برود.
کرمی در بخش دیگری از اظهاراتش با تأکید بر اینکه واحدهای صنفی نان باید یک مسئول فنی ناظر داشته باشند، خاطرنشان کرد: در دو سال گذشته این پیشنهاد را به وزارت بهداشت دادهایم که هر 20 واحد نانوایی در کشور باید دارای یک مسئول فنی ناظر باشند تا روند فعالیت نانواییها را بررسی نمایند. این پیشنهاد مورد قبول وزارت بهداشت واقع شد اما متأسفانه مسکوت ماند و در حال حاضر بدون تکلیف رها شده است. به عقیده من ضروری است که واحدهای صنفی نان در کشور تحت نظارت مسئولین فنی قرار بگیرند و مسئولین فنی گزارشهایشان را به طور ماهیانه به اتحادیه انعکاس داده و واحدهای نان بر اساس آن رتبهبندی شوند.
اتحادیه نانوایان حجیم تهران در نظر دارد در بهمن ماه امسال با برگزاری سمیناری میان صنف نانوایان حجیم، بهترین نانوا و بهترین واحد نانوایی را معرفی و از پیشکسوتان این صنف تقدیر نماید.
وی در خاتمه به تنوع اندک نان حجیم در کشور اشاره نمود و گفت: در دنیا 148 نوع نان حجیم تولید میشود اما در کشور ما صرفا 20 الی 25 نوع از نانهای این صنف تولید میگردد که البته در برخی از واحدها تنوع تولید بیشتر بوده و 50 مدل نان حجیم تولید و عرضه میشود اما در مجموع باید در راستای افزایش تنوع و کیفیت تولید نانهای حجیم و نیمه حجیم در کشور تلاش شود.
تاریخ: شنبه ٣ آذر ١٣٩٧ ساعت: ١٠:٥٨
پربازدیدترین
گزارش
آخرین اخبار
نرخ ارز
گفتگو
نظرسنجی
|