چرا فرهنگ مصرف نان صنعتی در کشور درجا میزند!؟
اختصاصی/ در راستای ارتقای فرهنگ مصرف نانهای صنعتی، در سال 86 دولت وقت به تمام سرمایهگذاران نانهای صنعتی در قالب 10 فرمان، وعدههایی داد که از جمله آن، اعطای وامهای کمبهره، محاسبه نرخ مالیات و تخصیص بیمه مشابه نانوایان سنتی به تولیدکنندگان نانهای صنعتی بود.
متاسفانه با گذشت بیش از یک دهه از وعدههای دولت وقت، نه تنها قوانین وضع شده اجرایی نگردید بلکه مشکلات بسیاری سد راه تولیدکنندگان نانهای صنعتی شد از جمله افزایش واحدهای سنتیپز که از سال 86 تاکنون به تعداد آنها چندین برابر افزوده شده تا جایی که بسیاری از کارخانههای نان صنعتی در این بازار نابرابر، نیمهتعطیل یا تعطیل شدهاند و حتی برخی از سرمایهگذاریها تا به امروز مسکوت و بلاتکلیف مانده است.
یک تولیدکننده نان صنعتی در گفتوگو با غلات نیوز در این خصوص تصریح کرد: متاسفانه هیچ یک از بندهای مصوبه نان صنعتی که میتوانست نان کشور را سامان دهد، تا به امروز اجرایی نشده و صرفا در حد همان مصوبه باقی مانده و به فراموشی سپرده شده است.
وی افزود: قطعا اگر دولتمردان به تعهدات نان صنعتی عمل میکردند، امروز دولت از پرداخت یارانه سنگین گندم، آرد و نان معاف شده بود و علاوه بر این، نانهای سنتی با روش صنعتی همراه با نوآوری و ارزش غذایی بالا تولید میشد.
این تولیدکننده ادامه داد: در یک مقطع زمانی، جهت تشویق به راهاندازی کارخانه نان صنعتی و ارتقای فرهنگ مصرف این نوع نانها در جامعه، وامهای کلان به متقاضیان تخصیص داده میشد اما متاسفانه تا به امروز بسیاری از این وامهای دریافتی در نهایت تبدیل به کارخانه نان صنعتی نشده و در مسیر دیگری سرمایهگذاری شدهاند. در واقع در سالهای 72 و 73 بود که بالغ بر 200 نفر برای راهاندازی کارخانه نان صنعتی مجوز گرفتند و تنها تعداد بسیار محدودی کارخانه تولید نانهای صنعتی راهاندازی کردند.
وی خاطرنشان کرد: متاسفانه متولیان هیچگاه به دنبال اصلاح وضعیت نان کشور نبودند و با توجه به اینکه نان یک مقوله مهم سیاسی، اقتصادی و اجتماعی است، در همه دورانها، دولتها به جای نظارت بر این کالای مهم و ضروری مردم، تصدیگری کردهاند در صورتی که اگر نان آزاد شود، در گرو ایجاد یک بازار رقابتی، بهترین کیفیت را به دست خواهیم آورد و در بازار آزاد، انتخاب نان سالم و باکیفیت، بر عهده مصرفکننده است.
علیرغم اینکه قرار بود با برنامهریزی و ترویج تولید نان به روش صنعتی، هرساله حدود 10 درصد مصرف این نوع نانها در کشور افزایش یابد، متاسفانه این امر محقق نشده و در حال حاضر نان صنعتی در سبد غذایی جامعه، سهم اندکی را به خود اختصاص داده است. اگرچه به دلیل شیوع ویروس کرونا در کشور، گرایش به مصرف نانهای بستهبندی شده صنعتی، کمی بیشتر از قبل شده اما کماکان جامعه چندان پذیرای مصرف این نوع نانها نیست و آنطور که باید، فرهنگ نان صنعتی در کشور جا نیفتاده است. بر این اساس لازم و ضروری است که متولیان نان به فکر توسعه فرهنگ مصرف نانهای صنعتی در جامعه باشند.
تاریخ: دوشنبه ١ دی ١٣٩٩ ساعت: ١٠:١٥
پربازدیدترین
گزارش
آخرین اخبار
نرخ ارز
گفتگو
نظرسنجی
|