کتاب تاریخ نان در ایران، آینه فرهنگ نان در قومیت های ایرانی
اختصاصی/ کتاب از قدیم الایام تا به امروز به عنوان ابزاری مهم در اعتلای فرهنگ یک جامعه از جایگاه ویژه ای برخوردار است بالاخص زمانی که به یک حوزه تخصصی بپردازد تاثیر بسیار زیادی بر فرهنگ آن مساله در جامعه از خود برجای می گذارد.
شرکت غله و خدمات بازرگانی منطقه یک کشور با ورود دکتر یوسفی گام های موثری را در زمینه اعتلای فرهنگ مصرف نان سالم و البته ارتقای سطح سلامت جامعه برداشته است که از جمله آن ها می توان به همکاری با معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری در جهت پیشرفت شرکت های دانش بنیان در حوزه نان و شکوفایی ایده ها و بهره گیری از آن ها در جهت پیشرفت کیفیت این صنعت یاد کرد. در کنار تمامی اقداماتی که شرکت غله منطقه یک در جهت بهبود کیفیت نان پیش گرفته یکی از اقدامات صورت گرفته حمایت های مالی و معنوی از انتشار کتاب تاریخ نان در ایران است.
کتاب تاریخ نان در ایران اثر دکتر ویلیام فلور ایران شناس هلندی است. این کتاب ابتدا به توصیف شرایط کشاورزی ایران باستان می پردازد و سپس به چگونگی علاقه ایرانیان به کاشت گندم و غلات و نیز تولید نان اشاره دارد.
البته نسخه انگلیسی کتاب تاریخ نان در ایران در سال 2015 منتشر شده و باتوجه به موضوع کتاب و فعالیت های پژوهشی در حوزه نان ترجمه آن در دستور کار قرار گرفت. ترجمه اولیه کتاب پس از چند ماه به اتمام رسید اما به منظور ارتقای کیفیت اثر و ارائه متنی بومی و یکدست به خواننده فارسی زبان متن چندین بار توسط مترجمین بازخوانی و اصلاح شد تا نهایتا پس از سه سال به چاپ نهایی رسید و در دومین همایش آموزشی به روز آمدی روش های فناورانه ارتقاء کیفی گندم آرد ونان که پنجم اسفندماه در هتل بین المللی لاله تهران برگزار گردید با حضور فعالان صنعت گندم آرد و نان از آن رونمایی شد.
دکتر محمود یوسفی مدیرعامل شرکت غله و خدمات بازرگانی منطقه یک کشور در گفت وگو با غلات نیوز با بیان اینکه این کتاب می تواند به عنوان راهنمایی برای استفاده کارشناسان، فعالان و علاقه مندان به حوزه نان باشد، خاطرنشان کرد: شرکت غله وخدمات بازرگانی منطقه یک کشور اقدامات گسترده ای را در زمینه توسعه فرهنگ تولید ونان سالم آغاز نموده که ایجاد استارت آپ ها یکی از آن هاست. در کنار آنها انتشار این کتاب برای فعالان صنعت گندم آرد ونان کشور هم می تواند در توسعه این فرهنگ مثمر ثمر باشد چرا که تاریخچه زنجیره گندم آرد ونان را در کشورمان به تصویر می کشد.
وی ادامه داد: درواقع این کتاب این زمینه را فراهم می کند تا اقداماتی که پیشینیان ما در صنعت گندم آرد ونان انجام می دادند به عنوان الگویی برای فعالان امروز این حوزه باشد.
دکتر یوسفی با بیان اینکه شرکت غله و خدمات بازرگانی منطقه یک کشور از ایده ها و طرح های جدید و خلاق در راستای تحقق و ارتقای کیفیت و سلامت نان جامعه حمایت می کند، گفت: امید است نوسیندگان کشورمان هم به حوزه نان هم ورود کرده و باتوجه به جایگاه ویژه این ماده غذایی در سفره جامعه، کتاب هایی هم نیز توسط نویسندگان کشورمان به رشته تحریر درآید تا به عنوان ابزاری در جهت آگاه سازی
جامعه نسبت به نان سالم مورد استفاده افراد عامه قرار گیرد.
اما احسان اعلایی پور مترجم کتاب تاریخ نان در ایران در گفت وگو با خبرنگار ما با بیان اینکه حمایت های مالی برای انتشار این کتاب تماما از سوی دکتر یوسفی مدیرعامل شرکت غله و خدمات بازرگانی منطقه یک صورت گرفته است، ابراز کرد: این کتاب از ابتدا به تاریخچه نان در ایران از دوره ساسانیان تا حال حاضر اشاره دارد. درواقع نویسنده نان تمام نقاط ایران را در دوره های مختلف تاریخی مورد بررسی قرار داده است و مطالبی که عنوان نموده نشان می دهد کاملا به نان ایران مشرف بوده است.
وی با اشاره به اینکه بخشی از این کتاب به بحران های نان در دوره ها و زمینه های مختلف اشاره دارد، افزود: تاکنون درباره تاریخچه نان در ایران تحقیقی انجام نشده و کتابی در این خصوص نداشته ایم اما کتاب تاریخ نان در ایران مجموعه کاملی از اسناد و مدارکی را که می تواند درباره تاریخچه نان ایران کمک ساز باشد در اختیار فعالان این صنعت در کشورمان می گذارد و درواقع به عنوان کتابی کاربردی منبع خوبی برای محققین پژوهشگران و دانشجویان کشورمان باشد.
اعلایی پور ادامه داد: همچنین در کتاب تاریخ نان در ایران دستور پخت نان های محلی نقاط مختلف کشور درج شده و به ارزش غذایی نان ها و نیز آداب و رسوم قومیت های مختلف درباره نان اشاره شده است. لذا علاوه بر اینکه می تواند برای نانوایان کاربردی باشد برای عموم جامعه نیز قابل استفاده خواهد بود.
وی معتقد است کتاب تاریخ نان در ایران در زمینه اعتلای فرهنگ نان در کشور، کاهش اسراف بالاخص کاهش ضایعات نان در کشورمان موثر است.
تاریخ: شنبه ١٨ اسفند ١٣٩٧ ساعت: ١١:١٦
پربازدیدترین
گزارش
آخرین اخبار
نرخ ارز
گفتگو
نظرسنجی
|