صفحه اصلی > نان > صنعتی 


نسخه چاپي      ارسال به دوست



 

  تولید نخستین نان سرشار از باکتری در کشور

  محققان مؤسسه پژوهشی علوم و صنایع غذایی با هدف ارتقای ایمنی و سلامت غذایی اقدام به تولید «نان سین‌بیوتیک» کردند که در نوع خود در دنیا کم نظیر است.پروبيوتيك‌ها، باكتري‌هاي سودمند فلور ميكروبي دستگاه گوارش هستند. يك و نيم كيلوگرم از وزن بدن هر انساني را باكتري‌ها تشكيل مي‌دهند؛

            

به گزارش غلات نیوز از همشهری؛ البته تمام اين باكتري‌ها سودمند نيستند. پري‌بيوتيك‌ها غذاي پروبيوتيك‌ها هستند.  مصرف مداوم اين تركيبات مي‌تواند به رشد باكتري‌هاي سودمند دستگاه گوارش يا پروبيوتيك‌ها كمك كند. جالب است بدانيد كه موز، عسل، مارچوبه، كنگر فرنگي، سير و پياز حاوي پري‌بيوتيك‌ها هستند.

به محصولاتي كه هم شامل پروبيوتيك‌ها (باكتري‌هاي سودمند) و هم شامل پري بيوتيك‌ها (غذاي پروبيوتيك‌ها) باشد، سين بيوتيك گفته مي‌شود. توليد اين محصولات به‌گونه‌اي كه با ماندگاري بالا آن را بتوان به دستگاه گوارش رساند كار دشواري است. حال محققان مؤسسه پژوهشي علوم و صنايع غذايي طي اجراي طرح پژوهشي، نان سين‌بيوتيكي را توليد كرده‌اند كه با استفاده از اينولين و باكتري‌هاي ريز‌پوشاني شده به‌دست آمده است. باكتري در فرمولاسيون جديد در دماي بالاي تنور‌ها دوام مي‌آورد و كاركرد اصلي خود را حفظ مي‌كند.

    توليد باكتري به همراه غذاي باكتري

قدير رجب‌زاده، رئيس اين مؤسسه كه به تازگي از پژوهشكده به مؤسسه پژوهشي ارتقا يافته، در مورد اين نان به همشهري گفت: به‌دليل افزايش تقاضا براي فرآورده‌هاي فراسودمند طبيعي و سالم از سوي مصرف‌كنندگان تلاش‌هاي زيادي براي بهبود ارزش تغذيه‌اي و عملكردي نان با اصلاح تركيبات مغذي آنها در سال‌هاي گذشته توسط محققان انجام گرفته است.

بر اين اساس يكي از روش‌هاي مورد مطالعه در اين زمينه استفاده از انواع فيبرهاي رژيمي، تركيبات پري‌بايوتيك و باكتري‌هاي پروبيوتيك در نان و ارتقاي ويژگي‌هاي فراسودمند فرآورده‌هاي نهايي بوده است. رجب‌زاده درخصوص اهميت اقتصادي اين دستاورد پژوهشي گفت: با توجه به مصرف بالاي نان در سبد غذايي خانوار ايراني توليد اينولين(تركيب شيميايي پري بيوتيك) كه يك محصول وارداتي است در دستور كار مؤسسه پژوهشي علوم و صنايع غذايي قرار گرفت تا بتوان اين محصول را با استفاده از گياه بومي كاسني در كشور توليد كنيم و قيمت تمام‌شده استفاده از اين غذا دارو در نان را كاهش دهيم.

فيبر پري‌بيوتيك يك محصول شناخته شده است كه در اوايل قرن ۱۹ با استخراج از ريشه گياهان دارويي به دست آمد، مصرف اين تركيب گياهي كه داراي ارزش غذايي بالايي است باعث بهبود سيستم ايمني بدن و تسهيل فعاليت‌هاي دستگاه گوارش مي‌شود و حالت پر‌كننده در بسياري از مواد غذايي دارد. اين فيبر كالري كمي دارد و جزو فيبرهاي رژيمي به شمار مي‌آيد. دكتر مرضيه حسيني‌نژاد، مجري اين طرح پژوهشي گفت: براساس نتايج اين طرح كه 2سال به طول انجاميد، استفاده از اينولين كه يك تركيب پري‌بيوتيك با ارزش است به‌عنوان يكي از اجزاي تقويت‌كننده آرد گندم (چه به تنهايي و چه همراه با فيبر ميوه و سبوس جو) در نان به‌صورت فرموله شده مورد بررسي قرار گرفت كه منتج به دستيابي به دانش فني توليد نان‌هاي تقويت شده بود.

عضو هيأت علمي مؤسسه پژوهشي علوم و صنايع غذايي در مورد خواص مصرف نان سين بيوتيك تصريح كرد: مصرف اين غذا دارو در مقابله با سرطان‌هاي دستگاه گوارش، بهبود سيستم ايمني بدن و تنظيم فعاليت‌هاي گوارش، هضم و بسياري اثرات سلامتي بخش ديگر مؤثر است. قيمت نان سين بيوتيك با نان معمول تفاوت چنداني ندارد و فرمولاسيون به‌دست آمده قابليت استفاده در نان‌هاي سنتي را نيز دارد.

در نشست خبري اين مراسم، رئيس مؤسسه پژوهشي علوم و صنايع غذا با تأكيد بر اينكه ۹۰ درصد طرح‌هاي پژوهشي اين مؤسسه با همكاري صنايع مرتبط انجام مي‌شود، گفت: در سال گذشته حجم قراردادهاي ما با بخش‌هاي صنعتي بالغ بر يك‌ميليارد و ۲۰۰ميليون تومان بوده است. قدير رجب‌زاده تحقيق و مطالعه روي زعفران را از ديگر زمينه‌هاي تحقيقاتي اين مؤسسه نام برد و يادآور شد: هم‌اكنون ۹۰ درصد زعفران دنيا در ايران توليد مي‌شود. از اين‌رو اين محصول يك محصول استراتژيك براي كشور و براي استان خوزستان به شمار مي‌رود.۵۰ طرح آموزشي در زمينه زعفران از مرحله كاشت، ‌داشت تا مراحل فناوري اين محصول تعريف شده است.

سحر صالحي يكي از محققان اين مؤسسه پژوهشي در حاشيه بازديد از آزمايشگاه‌هاي اين مؤسسه به همشهري گفت: بخشي از پژوهش‌هاي ما در مورد كيفيت اين محصول از مرحله كاشت، داشت و برداشت است. متأسفانه ايران به‌دليل مشكلاتي كه در مرحله فرآوري محصول دارد، درحال از دست دادن بازار جهاني است. وي در مورد نوع مشكلات گفت: بخشي از مشكلات ناشي از عدم‌آموزش صحيح است. برخي از كشاورزان محصول را روي روزنامه خشك مي‌كنند در نتيجه محصول كيفيت مطلوب بازار را به‌دست نمي‌آورد. مؤسسه به‌دنبال تغيير در شرايط موجود است.

 زهرا رفیعی

 

                                     تاریخ:      شنبه ١٨ آذر ١٣٩٦        ساعت:     ١٠:٥١

 


خروج




پربازدیدترین

دستورالعمل خرید توافقی گندم در سال۱۴۰۳ ابلاغ شد

دستورالعمل خرید گندم داخلی توسط بخش غیر دولتی (خرید توافقی) در سال ۱۴۰۳، برای اجرا در مراکز خرید ۳۱ استان کشور، توسط معاون وزیر جهاد کشاورزی و مدیرعامل شرکت بازرگانی دولتی ایران ابلاغ شد.

نرخ ارز

نرخ ارز    ۱۴۰۲/۰۹/۱۸
usd دلار آمريکا ۴۲,۰۰۰ eq
gbp پوند انگليس ۵۲,۶۵۵ down
chf فرانک سويس ۴۷,۶۶۸ down
sek کرون سوئد ۴,۰۰۴ down
nok کرون نروژ ۳,۸۴۸ up
dkk کرون دانمارک ۶,۰۵۳ down
inr روپيه هند ۵۰۴ eq
aed درهم امارات ۱۱,۴۳۷ eq
kwd دينار کويت ۱۳۶,۱۷۲ up
pkr100 يکصد روپيه پاکستان ۱۴,۷۸۲ up
jpy100 یکصد ين ژاپن ۲۸,۹۸۷ up
hkd دلار هنگ کنگ ۵,۳۷۸ up
omr ريال عمان ۱۰۹,۰۹۲ up
cad دلار کانادا ۳۰,۸۸۸ down
nzd دلار نيوزيلند ۲۵,۶۹۰ down
zar راند ۲,۲۱۳ down
try لير ترکيه ۱,۴۵۰ down
rub روبل روسيه ۴۵۷ up
qar ريال قطر ۱۱,۵۳۹ eq
iqd100 يکصد دينار عراق ۳,۲۱۱ up
syp لير سوريه ۰۴ eq
aud دلار استراليا ۲۷,۵۸۵ up
sar ريال سعودی ۱۱,۲۰۰ down
bhd دينار بحرين ۱۱۱,۷۰۳ down
sgd دلار سنگاپور ۳۱,۲۹۸ down
bdt100 يکصد تاکای بنگلادش ۳۸,۱۸۰ up
lkr10 ده روپيه سريلانکا ۱,۲۸۴ down
mmk کيات ميانمار (برمه) ۲۰ eq
npr100 يکصد روپيه نپال ۳۱,۴۴۰ down
amd100 يکصد درام ارمنستان ۱۰,۴۶۰ down
lyd دينار ليبی ۸,۷۱۴ down
cny یوان چين ۵,۸۶۲ down
thb100 يکصد بات تايلند ۱۱۸,۲۱۹ down
myr رينگيت مالزی ۸,۹۹۹ up
krw1000 يک هزار وون کره جنوبی ۳۱,۸۳۷ down
jod دينار اردن ۵۹,۲۳۹ down
eur یورو ۴۵,۱۳۰ down
kzt100 يکصد تنگه قزاقستان ۹,۱۵۳ up
gel لاری گرجستان ۱۵,۷۶۱ up
idr1000 يک هزار روپیه اندونزی ۲,۶۹۹ down
afn افغانی افغانستان ۶۰۷ up
byn روبل جديد بلاروس ۱۲,۷۴۷ eq
azn منات آذربايجان ۲۴,۷۰۷ up
php100 يکصد پزوی فيليپين ۷۵,۶۴۸ down
tjs سومونی تاجيکستان ۳,۸۴۵ up
tmt منات جدید ترکمنستان ۱۱,۹۸۸ down
منبع : بانک مرکزی جمهوری اسلامی ایران

گفتگو

کیفیت آرد ونان در استان مطلوب است مدیرکل غله و خدمات بازرگانی استان هرمزگان:
از سال ۸۸ تا کنون حتی یک ریال هم بابت طرح اجباری غنی‌سازی آرد با آهن دریافت نکردیم مدیرعامل کارخانه آرد فجر سنندج در گفت‌وگو با غلات نیوز:
ترویج فرهنگ نان کامل در جشنواره نان مدیرکل غله و خدمات بازرگانی استان کرمان مطرح کرد:
اجرای طرح غنی‌سازی آرد و نان در سطح خراسان جنوبی معاون غذا و دارو دانشگاه علوم پزشکی بیرجند خبر داد:
نگران نانوایی های سوپر آزاد هستیم! مدیرعامل اتحادیه خبازان استان گلستان:
با اصلاح قیمت نان موافق هستیم استاندار همدان خبر داد:

نظرسنجی

دلیل استقبال مردم از نان سفید چیست؟

عدم آگاهی مردم
عدم تمایل نانوا به استفاده ار آرد تیره
صرفا زیبا بودن نان

.
.

 

صوتی

مرشد گوهر
اینستا
کارخانه آرد سپیدان
آرد سفید ارمغان
آرد جوانه
آرد جیرفت
طراوت میاندوآب
آرد بیژن بجنورد
شرکت توان الکترونیک
ماشین سازی لک
بهمنی
خوشه ذهاب
آرد سرچشمه شاهرود
سرو
بهنان
آرد گرگان
میلاد آذربایجان
شمس آذر
مرشدی
رفیعیان

گالری ویدئو آرشیو ...