صفحه اصلی > نان > صنعتی 


نسخه چاپي      ارسال به دوست



  معاون اداره کل نظارت بر فراورده های غذایی سازمان غذا و دارو :

  نان‌های سنتی، صنعتی شوند

  معاون اداره کل نظارت بر فراورده‌های غذایی سازمان غذا و دارو ضمن تشریخ فواید استفاده از خمیر ترش در نان، بر لزوم صنعتی شدن نان‌ها تاکید کرد.

            

به گزارش  غلات نیوز از ایسنا، مهندس سمیره صباح با  بیان اینکه توصیه همواره سازمان غذا و دارو به استفاده مردم از نان‌های صنعتی است، گفت: البته که می‌توان در  صنعتی کردن انواع نان‌های سنتی خلاقیت به خرج داد و با این روش نه تنها نان‌های موجود کشور بلکه نان‌های سایر نقاط جهان مثل چاودار، سنگک اینجرا، کیسرا، دوسای، بلدی، چاپاتی، تورتیلای ذرت و گندم و انواع نان‌های عربی را به سبد خانوار جامعه وارد کرد.

وی تا کید کرد: تنوع در تولید نان‌های صنعتی با لحاظ پیشنهاد مذکور حتما کمک شایانی به استفاده بیشتر  مردم از این فراورده غذایی خواهد کرد.

وی همچنین با اشاره به نقش مهم خمیر ترش در تهیه نان، بویژه نان‌های مسطح تک لایه سراسر  جهان تصریح کرد: هنوز هم قاطبه این نان‌ها مطابق روش‌های سنتی و با بهره‌مندی از روش خمیر ترش  تهیه می‌شود.

صباح در توضیح بیشتر چگونگی حصول خمیر ترش عنوان کرد: این ماده از مخلوط کردن آب و آرد حاصل از انواع غلات و حبوبات و نگهداری آن به مدت یک شب در هوای گرم و مرطوب به دست می‌آید و برای تولید روزانه، مقداری از خمیر ترش را با مقداری آب و آرد مخلوط کرده و به عنوان استارتری جدید به کار می‌برند.

صباح درتشریح  مراحل تهیه خمیر ترش، مرحله اول را  تهیه استارتر تازه، مرحله دوم را شروع ترشیدگی خمیر و مرحله سوم را ترشیدگی کامل خمیر عنوان کرد و افزود: در این روش قسمتی از خمیر تخمیر شده که به طور طبیعی دارای میکرو ارگانیسم‌های مختلفی است و به مدت یک شب در شرایط گرم و مرطوب برای استفاده در خمیر بعدی نگهدای می‌شود.

معاون اداره کل نظارت بر فراورده‌های غذایی سازمان غذا و دارو، فواید استفاده از خمیر ترش را حجم دهنده بودن نان مسطح  و عطر و طعم آن که بدلیل فعالیت میکروارگانیسم‌های آن است، دانست و افزود: نان‌های حاصل از خمیرترش در مقایسه با نان‌های تهیه شده با مخمر نانوایی، دارای بافتی فشرده‌تر و کیفیت جویدنی بهتری هستند.

بنابر اعلام روابط عمومی سازمان غذا و دارو، وی در ادامه افزود: کیفیت خمیر ترش تحت تاثیر عواملی نظیر کیفیت آرد، میزان جذب آب، هوادهی، میزان نمک، درجه حرارت و زمان بوده و کیفیت آرد و ظرفیت بافری آن نقش مهمی را در فرآیند تهیه خمیر ترش ایفا می‌کند. ضمن آنکه آرد با درصد استخراج بالا نیازمند مقادیر اسید بیشتری جهت رسیدن به PH مناسب در خمیر ترش نسبت به آرد با درصد استخراج پائین است.

صباح در پایان خاطر نشان کرد: اداره کل نظارت بر فراورده‌های غذای سازمان غذا و دارو در راستای نظارت بر این ماده غذایی مهم، غنی‌سازی آنرا با آهن و اسید فولیک در دستور کار قرار داده و در راستای همین برنامه، مقدار آرد تولیدی و پرمیکس مصرفی که به عنوان یکی از راه‌های پیشگیری از کمبود ریز مغذی‌ها در هر کشوری است، اقدامات قابل توجهی را با کمک قطب‌های دهگانه کشوری انجام داده است.

 

                                     تاریخ:      يکشنبه ٢٦ شهريور ١٣٩٦        ساعت:     ١١:٤٦

 


خروج




پربازدیدترین

دستورالعمل خرید توافقی گندم در سال۱۴۰۳ ابلاغ شد

دستورالعمل خرید گندم داخلی توسط بخش غیر دولتی (خرید توافقی) در سال ۱۴۰۳، برای اجرا در مراکز خرید ۳۱ استان کشور، توسط معاون وزیر جهاد کشاورزی و مدیرعامل شرکت بازرگانی دولتی ایران ابلاغ شد.

نرخ ارز

نرخ ارز    ۱۴۰۲/۰۹/۱۸
usd دلار آمريکا ۴۲,۰۰۰ eq
gbp پوند انگليس ۵۲,۶۵۵ down
chf فرانک سويس ۴۷,۶۶۸ down
sek کرون سوئد ۴,۰۰۴ down
nok کرون نروژ ۳,۸۴۸ up
dkk کرون دانمارک ۶,۰۵۳ down
inr روپيه هند ۵۰۴ eq
aed درهم امارات ۱۱,۴۳۷ eq
kwd دينار کويت ۱۳۶,۱۷۲ up
pkr100 يکصد روپيه پاکستان ۱۴,۷۸۲ up
jpy100 یکصد ين ژاپن ۲۸,۹۸۷ up
hkd دلار هنگ کنگ ۵,۳۷۸ up
omr ريال عمان ۱۰۹,۰۹۲ up
cad دلار کانادا ۳۰,۸۸۸ down
nzd دلار نيوزيلند ۲۵,۶۹۰ down
zar راند ۲,۲۱۳ down
try لير ترکيه ۱,۴۵۰ down
rub روبل روسيه ۴۵۷ up
qar ريال قطر ۱۱,۵۳۹ eq
iqd100 يکصد دينار عراق ۳,۲۱۱ up
syp لير سوريه ۰۴ eq
aud دلار استراليا ۲۷,۵۸۵ up
sar ريال سعودی ۱۱,۲۰۰ down
bhd دينار بحرين ۱۱۱,۷۰۳ down
sgd دلار سنگاپور ۳۱,۲۹۸ down
bdt100 يکصد تاکای بنگلادش ۳۸,۱۸۰ up
lkr10 ده روپيه سريلانکا ۱,۲۸۴ down
mmk کيات ميانمار (برمه) ۲۰ eq
npr100 يکصد روپيه نپال ۳۱,۴۴۰ down
amd100 يکصد درام ارمنستان ۱۰,۴۶۰ down
lyd دينار ليبی ۸,۷۱۴ down
cny یوان چين ۵,۸۶۲ down
thb100 يکصد بات تايلند ۱۱۸,۲۱۹ down
myr رينگيت مالزی ۸,۹۹۹ up
krw1000 يک هزار وون کره جنوبی ۳۱,۸۳۷ down
jod دينار اردن ۵۹,۲۳۹ down
eur یورو ۴۵,۱۳۰ down
kzt100 يکصد تنگه قزاقستان ۹,۱۵۳ up
gel لاری گرجستان ۱۵,۷۶۱ up
idr1000 يک هزار روپیه اندونزی ۲,۶۹۹ down
afn افغانی افغانستان ۶۰۷ up
byn روبل جديد بلاروس ۱۲,۷۴۷ eq
azn منات آذربايجان ۲۴,۷۰۷ up
php100 يکصد پزوی فيليپين ۷۵,۶۴۸ down
tjs سومونی تاجيکستان ۳,۸۴۵ up
tmt منات جدید ترکمنستان ۱۱,۹۸۸ down
منبع : بانک مرکزی جمهوری اسلامی ایران

گفتگو

کیفیت آرد ونان در استان مطلوب است مدیرکل غله و خدمات بازرگانی استان هرمزگان:
از سال ۸۸ تا کنون حتی یک ریال هم بابت طرح اجباری غنی‌سازی آرد با آهن دریافت نکردیم مدیرعامل کارخانه آرد فجر سنندج در گفت‌وگو با غلات نیوز:
ترویج فرهنگ نان کامل در جشنواره نان مدیرکل غله و خدمات بازرگانی استان کرمان مطرح کرد:
اجرای طرح غنی‌سازی آرد و نان در سطح خراسان جنوبی معاون غذا و دارو دانشگاه علوم پزشکی بیرجند خبر داد:
نگران نانوایی های سوپر آزاد هستیم! مدیرعامل اتحادیه خبازان استان گلستان:
با اصلاح قیمت نان موافق هستیم استاندار همدان خبر داد:

نظرسنجی

دلیل استقبال مردم از نان سفید چیست؟

عدم آگاهی مردم
عدم تمایل نانوا به استفاده ار آرد تیره
صرفا زیبا بودن نان

.
.

 

صوتی

مرشد گوهر
اینستا
کارخانه آرد سپیدان
آرد سفید ارمغان
آرد جوانه
آرد جیرفت
طراوت میاندوآب
آرد بیژن بجنورد
شرکت توان الکترونیک
ماشین سازی لک
بهمنی
خوشه ذهاب
آرد سرچشمه شاهرود
سرو
بهنان
آرد گرگان
میلاد آذربایجان
شمس آذر
مرشدی
رفیعیان

گالری ویدئو آرشیو ...