صفحه اصلی > نان > حجیم و نیمه حجیم 


نسخه چاپي      ارسال به دوست



 

  گفت‌وگو با نانوایان حجیم و نیمه حجیم

  اختصاصی/ اوایل دهه 50 بود که تحولی در صنعت نان ایران به وجود آمد و نان‌های حجیم و نیمه حجیم وارد سفره‌های ما ایرانیان شد. اگرچه در مقابل سهم مصرف 90 درصدی نان‌های سنتی در کشور، این نوع نان‌ها هنوز سهم چشمگیری را در سبد غذایی جامعه به خود اختصاص نداده‌اند

            

اما گرایش مردم روز به روز به مصرف این نوع نان‌ها بیشتر می‌شود. چه بسا اینکه شاید در ابتدای امر فقط نان‌های باگت که به اصطلاح نان‌های فانتزی رایج هستند، در کشورمان تولید و عرضه می‌شدند اما امروزه شاهد تنوع بسیار زیاد نان‌ها در صنف حجیم و نیمه حجیم هستیم.
با اینکه نان‌های سنتی قدمت بسیار دیرینه‌ای در ایران دارند اما سرعت پیشرفت نان‌های حجیم و نیمه حجیم در کشور بسیار بیشتر است به‌ویژه در چند سال اخیر که نانوایان حجیم و نیمه حجیم کشورمان با شرکت در نمایشگاه نان ایبا و بازدید از صنعت نان آلمان، الگو و سبک اروپایی را در تولید نان‌هایشان به کار گرفته‌اند و شاهد رشد قابل توجه انواع نان حجیم و نیمه حجیم در کشور به خصوص در تهران بوده‌ایم.  
خبرنگار ما با تعدادی از نانوایان حجیم و نیمه حجیم در خصوص مشکلات و راهکارهایشان پیرامون رفع دغدغه‌ها .و چالش‌های موجود در صنف پرداخته که در ادامه خواهید خواند؛
صیادی، یکی از تولیدکنندگان نان‌های حجیم و نیمه حجیم سلامت (نان‌هایی بدون افزودنی شیمیایی و مواد نگهدارنده) در ابتدای این گفت‌وگو به تعامل مثبت صنف با اتحادیه نانوایان حجیم و نیمه حجیم اشاره نمود و بیان کرد: اتحادیه در راستای رفع مشکلات صنف بالاخص تامین مواد اولیه کیفی، تمام تلاش خود را می‌کند.
وی با اشاره به مشکلات و دغدغه‌های صنف به خصوص در حوزه تامین آرد کیفی گفت: علاوه بر دغدغه تامین آرد باکیفیت، افزایش قیمت مواد اولیه به یکی دیگر از چالش‌های ما تبدیل شده به طوری که هزینه تمام شده تولیدمان نسبت به برگشت سرمایه به واسطه فروش، هیچ‌گونه سوددهی برایمان ندارد.
*کاهش دور ریز نان در گرو افزایش نرخ نان است
این تولیدکننده نان‌های حجیم و نیمه حجیم با بیان اینکه سرانه مصرف نان در ایران دو برابر اروپاست اما نسبت به کشورهای اروپایی ارزش‌گذاری نان در ایران بسیار کمتر است، تصریح کرد: متاسفانه در حال حاضر ضایعات نان در ایران بالاست و علت اصلی آن هم قیمت پایین نان است. قطعا اعلام یک نرخ منطقی و ارزشمند برای نان، موجب کاهش ضایعات آن خواهد شد ضمن اینکه یک نرخ خوب برای نان، تولیدکنندگان را به سمت تولید کیفی و ارگانیک سوق می‌دهد و تولیدکنندگان نان در این صورت، کیفیت را جایگزین سرعت خواهند کرد.
صیادی در ادامه گفت: به منظور ارتقاء کیفیت آرد و نان که دغدغه اصلی صنف نانوایان حجیم است باید در جهت اصلاح مکانیزاسیون کشاورزی و اصلاح بذر گندم ایران اقدام شود.
همچنین کارخانه‌های آرد، دغدغه تولید آرد کیفی داشته باشند و دولت یک نرخ منطقی و ارزشمند برای نان اعلام کند.

*کارخانه‌ها، آرد مخصوص نان‌های حجیم و نیمه حجیم را تحویلمان دهند
در ادامه، مهبد یراقچی، یکی دیگر از تولیدکنندگان نان‌های حجیم و نیمه حجیم به حمایت متقابل میان اتحادیه و نانوایان این صنف اشاره نمود و خاطرنشان کرد: در واقع اتحادیه، پل ارتباطی میان ما و مسئولین دولتی است و حرف نانوایان به کمک اتحادیه در مراجع قانونی برش دارد.
یراقچی به اقداماتی که اتحادیه برای صنف انجام داده اشاره کرد و گفت: راه‌اندازی اپلیکیشن خرید آرد و مواد اولیه، یکی از اقدامات اتحادیه است این اپلیکیشن تا حدود زیادی مشکلات ما را با اداره دارایی رفع می‌کند.
همچنین با تلاش‌های اتحادیه، ضریب مالیاتی ما از 7 درصد به 5 درصد رسیده ضمن اینکه اتحادیه طی یک الی دو سال اخیر، صنف حجیم و نیمه حجیم را از شمول نرخ‌گذاری خارج و آزاد کرده که این مساله منجر به ایجاد رقابت در جهت تولید نان باکیفیت در صنف ما شده است.
این تولیدکننده نان‌های حجیم و نیمه حجیم در خصوص مشکلات و چالش‌های صنف در چند ماه اخیر اظهار کرد: افزایش نرخ دلار در تامین مواد اولیه، ما را دچار چالش کرده، تمام مواد اولیه تولید ما به غیر از آرد با افزایش ناگهانی و سرسام‌آور مواجه شده است. علاوه بر آن، نرخی است که دولت برای پرداخت حقوق کارگر در نظر گرفته که با توجه به شرایط اقتصادی فعلی حاکم بر تولید، کارفرما توان پرداخت چنین درآمدی را به نیروی کارگر ندارد. 
یراقچی  بیان کرد: متاسفانه در حال حاضر کیفیت آردهایی که تحویل نانوایان حجیم داده می‌شود، پایین است با اینکه کارخانه‌ها در تولید آرد از بهبود‌دهنده‌ها استفاده می‌کنند اما غنی‌سازی کامل و کافی در آرد صورت نمی‌گیرد و اگر ما در واحد تولید نان از بهبوددهنده‌ها استفاده نکنیم، کیفیت نان به شدت افت خواهد کرد.
به عبارت دیگر افزودنی که در کارخانه به آرد اضافه می‌شود با آنچه ما در واحد تولید نان استفاده می‌کنیم، تناقض دارد و این مساله باعث می‌شود در نهایت خروجی کار (نان تولید شده) کیفی نباشد. این در حالی است که کارخانه‌ها باید آرد تخصصی نان حجیم و نیمه حجیم را تولید و به واحدهای نانوایی تحویل دهند تا ما دیگر نیاز به اضافه کردن هیچ‌گونه افزودنی نداشته باشیم.

*سندیکای کارگری مخصوص نانوایان حجیم و نیمه حجیم تشکیل شود

ابوالقاسم فرمیهنی فراهانی، تولیدکننده دیگر نان‌های حجیم و نیمه حجیم در این گفت‌وگو با بیان اینکه عملکرد اتحادیه در مقابل صنف فوق‌العاده مثبت است، ابراز کرد: اتحادیه نانوایان حجیم، یک مشاور حقوقی برای اتحادیه اختیار کرده تا به نانوایان در حیطه امور مالیاتی و دارایی مشاوره‌هایی ارائه دهد. ضمن اینکه اپلیکیشنی هم برای خرید آرد و مواد اولیه از سوی اتحادیه راه‌اندازی شده است.
وی ادامه داد: عملکرد دیگری که از سوی اتحادیه حجیم به آن پرداخته شده و مورد توجه قرار گرفته در صورتی که در اتحادیه‌های نانوایان سنتی مغفول مانده، بحث آموزش است که در این راستا اتحادیه حجیم و نیمه حجیم در جهت احداث و راه‌اندازی یک آکادمی ملی نان اقدام نموده است.
فراهانی با اشاره به مشکلات پیرامون امور کارگری و افزایش نرخ خرید مواد اولیه گفت: متاسفانه در حال حاضر بر قیمت تمام مواد اولیه ما حداقل 30 درصد افزوده شده و این مساله با توجه به اینکه هیچ افزایش نرخی روی نان لحاظ نشده، بسیار ما را تحت فشار قرار داده است. به خصوص برای نانوایانی که واحدهایشان به صورت استیجاری اداره می‌شود، این مشکل چندین برابر نمود پیدا می‌کند.
این تولیدکننده نان‌های حجیم و نیمه حجیم افزود: دستگاه‌های دولتی که مسئول توزیع مواد اولیه هستند، باید همکاری خوبی با شرکت تعاونی صنف داشته باشند تا از طریق شرکت تعاونی مواد اولیه به راحتی و با قیمت مناسب برای اعضا در دسترس باشد.
وی خاطرنشان کرد: همچنین لازم است تشکیلاتی ایجاد گردد که به صورت سندیکای کارگری مخصوص نانوایان حجیم و نیمه حجیم، به مشکلات پیرامون امور کارگری در این صنف بپردازد.

 

                                     تاریخ:      يکشنبه ١١ آذر ١٣٩٧        ساعت:     ١٠:٢٤

 


خروج




پربازدیدترین

دستورالعمل خرید توافقی گندم در سال۱۴۰۳ ابلاغ شد

دستورالعمل خرید گندم داخلی توسط بخش غیر دولتی (خرید توافقی) در سال ۱۴۰۳، برای اجرا در مراکز خرید ۳۱ استان کشور، توسط معاون وزیر جهاد کشاورزی و مدیرعامل شرکت بازرگانی دولتی ایران ابلاغ شد.

نرخ ارز

نرخ ارز    ۱۴۰۲/۰۹/۱۸
usd دلار آمريکا ۴۲,۰۰۰ eq
gbp پوند انگليس ۵۲,۶۵۵ down
chf فرانک سويس ۴۷,۶۶۸ down
sek کرون سوئد ۴,۰۰۴ down
nok کرون نروژ ۳,۸۴۸ up
dkk کرون دانمارک ۶,۰۵۳ down
inr روپيه هند ۵۰۴ eq
aed درهم امارات ۱۱,۴۳۷ eq
kwd دينار کويت ۱۳۶,۱۷۲ up
pkr100 يکصد روپيه پاکستان ۱۴,۷۸۲ up
jpy100 یکصد ين ژاپن ۲۸,۹۸۷ up
hkd دلار هنگ کنگ ۵,۳۷۸ up
omr ريال عمان ۱۰۹,۰۹۲ up
cad دلار کانادا ۳۰,۸۸۸ down
nzd دلار نيوزيلند ۲۵,۶۹۰ down
zar راند ۲,۲۱۳ down
try لير ترکيه ۱,۴۵۰ down
rub روبل روسيه ۴۵۷ up
qar ريال قطر ۱۱,۵۳۹ eq
iqd100 يکصد دينار عراق ۳,۲۱۱ up
syp لير سوريه ۰۴ eq
aud دلار استراليا ۲۷,۵۸۵ up
sar ريال سعودی ۱۱,۲۰۰ down
bhd دينار بحرين ۱۱۱,۷۰۳ down
sgd دلار سنگاپور ۳۱,۲۹۸ down
bdt100 يکصد تاکای بنگلادش ۳۸,۱۸۰ up
lkr10 ده روپيه سريلانکا ۱,۲۸۴ down
mmk کيات ميانمار (برمه) ۲۰ eq
npr100 يکصد روپيه نپال ۳۱,۴۴۰ down
amd100 يکصد درام ارمنستان ۱۰,۴۶۰ down
lyd دينار ليبی ۸,۷۱۴ down
cny یوان چين ۵,۸۶۲ down
thb100 يکصد بات تايلند ۱۱۸,۲۱۹ down
myr رينگيت مالزی ۸,۹۹۹ up
krw1000 يک هزار وون کره جنوبی ۳۱,۸۳۷ down
jod دينار اردن ۵۹,۲۳۹ down
eur یورو ۴۵,۱۳۰ down
kzt100 يکصد تنگه قزاقستان ۹,۱۵۳ up
gel لاری گرجستان ۱۵,۷۶۱ up
idr1000 يک هزار روپیه اندونزی ۲,۶۹۹ down
afn افغانی افغانستان ۶۰۷ up
byn روبل جديد بلاروس ۱۲,۷۴۷ eq
azn منات آذربايجان ۲۴,۷۰۷ up
php100 يکصد پزوی فيليپين ۷۵,۶۴۸ down
tjs سومونی تاجيکستان ۳,۸۴۵ up
tmt منات جدید ترکمنستان ۱۱,۹۸۸ down
منبع : بانک مرکزی جمهوری اسلامی ایران

گفتگو

کیفیت آرد ونان در استان مطلوب است مدیرکل غله و خدمات بازرگانی استان هرمزگان:
از سال ۸۸ تا کنون حتی یک ریال هم بابت طرح اجباری غنی‌سازی آرد با آهن دریافت نکردیم مدیرعامل کارخانه آرد فجر سنندج در گفت‌وگو با غلات نیوز:
ترویج فرهنگ نان کامل در جشنواره نان مدیرکل غله و خدمات بازرگانی استان کرمان مطرح کرد:
اجرای طرح غنی‌سازی آرد و نان در سطح خراسان جنوبی معاون غذا و دارو دانشگاه علوم پزشکی بیرجند خبر داد:
نگران نانوایی های سوپر آزاد هستیم! مدیرعامل اتحادیه خبازان استان گلستان:
با اصلاح قیمت نان موافق هستیم استاندار همدان خبر داد:

نظرسنجی

دلیل استقبال مردم از نان سفید چیست؟

عدم آگاهی مردم
عدم تمایل نانوا به استفاده ار آرد تیره
صرفا زیبا بودن نان

.
.

 

صوتی

مرشد گوهر
اینستا
کارخانه آرد سپیدان
آرد سفید ارمغان
آرد جوانه
آرد جیرفت
طراوت میاندوآب
آرد بیژن بجنورد
شرکت توان الکترونیک
ماشین سازی لک
بهمنی
خوشه ذهاب
آرد سرچشمه شاهرود
سرو
بهنان
آرد گرگان
میلاد آذربایجان
شمس آذر
مرشدی
رفیعیان

گالری ویدئو آرشیو ...