مدیر ارشد آزمایشگاه شرکت آرد جرعه شاهین اصفهان مطرح کرد:
استفاده صحیح و توزیع عادلانه گندم بین کارخانهها در جهت حفظ منافع ملی کشور
اختصاصی/ مهندس شکوهالسادات دوامی بیان کرد: با توجه به اینکه گندم یکی از کالاهای اساسی، مهم و راهبردی است، در جهت حفظ منافع ملی کشور، استفاده صحیح و توزیع عادلانه گندم بین کارخانههای آرد استانها بسیار ضروری است. البته شرکت غله استان اصفهان همواره درصدد بهبود کیفیت گندم و توزیع مناسب آن بین کارخانههای آرد استان بوده است.
دوامی با بیان اینکه خوشبختانه ظرفیت ذخیرهسازی و وضعیت سیلوهای گندم در استان اصفهان رضایتبخش است، ادامه داد: این، امکان تهیه گندم از همه استانهای کشور را فراهم مینماید تا با اختلاط مناسب انواع گندم، تولید آرد مرغوب با توجه به ویژگی آرد مورد نظر، از سوی تولیدکننده میسر شود.
مدیر ارشد آزمایشگاه و مسئول فنی شرکت آرد جرعه شاهین اصفهان در ادامه با اشاره به تاثیر بهسزای کیفیت گندم بر مرغوبیت محصولات نهایی آرد و فراوردههای آن گفت: با انجام اختلاط مناسب گندم، میتوان به آردهای یکنواخت با ویژگیهای مورد نیاز دست یافت. جهت ارتقاء کیفیت آرد تولیدی کارخانههای آرد استان اصفهان، لازم است گندم تولید شده در استانهای خوزستان و گلستان، بیشتر وارد استان شود تا به شیوهای مناسب با دیگر گندمها مخلوط گردد و آرد تولیدی، کیفیت مرغوبتری داشته باشد. توجه در این خصوص از جمله مواردی است که باعث کاهش ضایعات نان میشود. قطعاً تأمین آرد خوب برای نانواییها، تهیه نان خوب را نیز در پی خواهد داشت.
دوامی در بخش دیگری از اظهاراتش تصریح کرد: طبق اصلاحیه جدول شماره 3 استاندارد 103 آرد گندم، هشت نوع آرد با ویژگیهای متفاوت تعریف شده است. مقدار پروتئین لازم برای انواع آرد و فراوردههای آردی متفاوت است. برای مثال مقدار پروتئین جهت تولید نانهای تخمیری باید حداقل 11 درصد باشد. به طور کلی از گندمهای سخت، گلوتن با کشش و مقاومت خوب و از گندمهای نرم گلوتن ضعیف حاصل میشود. آرد مناسب برای تولید نان بیشتر از گندم سخت تهیه میشود که دارای میزان پروتئین بیشتر و گلوتن مرغوبتر است. هر کارخانه تولید آرد باید دسترسی به انواع گندم با فاکتورهای تعیین شده در استاندارد 104 گندم را داشته باشد تا بتواند با انجام اختلاط مناسب گندم، مطابق با پروانههای ساخت خود، تولید آردی مرغوب داشته باشد.
وی ادامه داد: نتایج عدد فالینگ برای بررسی فعالیت آنزیمی آرد به کار رفته و در صنعت نانوایی بسیار اهمیت دارد. حد متوسط عدد فالینگ 250 ثانیه است و اعداد بالاتر از آن نشاندهنده فعالیت آنزیمی کم و اعداد کمتر از آن بیانگر فعالیت آنزیمی بالای آرد است. همواره ارتباط معکوسی بین عدد فالینگ و فعالیت آنزیمی آرد وجود دارد. اگر فعالیت آنزیمی کم باشد، تخمیر به خوبی صورت نگرفته و نان تهیه شده، کم حجم خواهد بود. معمولاً نمونههای آرد آزمایش شده در این استان، عدد فالینگ بالا و فعالیت آنزیمی کم دارد و برای رفع این مشکل نیاز به اختلاط گندم با فعالیت آنزیمی بالا از استانهایی مانند گلستان و خوزستان است.
مدیر ارشد آزمایشگاه و مسئول فنی شرکت آرد جرعه شاهین اصفهان در خاتمه گفت: شرکت غله استان اصفهان همواره درصدد بهبود کیفیت گندم و توزیع مناسب آن بین کارخانههای آرد استان بوده است. گندم توزیع شده در این استان در سال گذشته در مقایسه با سالهای پیش میزان سنزدگی، سیاهکزدگی، بذر علف هرز و ناخالصیهای کمتری داشته اما جا دارد به کمیت گلوتن مرطوب و کیفیت گلوتن ایندکس گندم و مقدار افت آن نیز بیشتر توجه شود.
تاریخ: يکشنبه ٤ شهريور ١٣٩٧ ساعت: ٠٩:٣٠
پربازدیدترین
گزارش
آخرین اخبار
نرخ ارز
گفتگو
نظرسنجی
|