مدیر کنترل کیفیت و R&D شرکت آرد اطلس اصفهان:
استفاده از آنزیم یعنی پاک کردن صورت مسأله/ کارخانهها در خرید گندم حق انتخاب داشته باشند
اختصاصی/ شکوه سادات دوامی در خصوص استفاده از آنزیمها در فرایند تولید آرد گفت: به نظر میرسد به کار بردن بهبوددهنده و آنزیم یعنی پاک کردن صورت مسأله؛ بنابراین لازم است طبق استانداردهای بینالمللی از همه امکانات در جهت تولید و بهرهوری از گندم با کیفیت مرغوب استفاده شود و در صورت اختلاط مناسب گندم، دیگر نیازی به بهبوددهنده و آنزیم نخواهد بود.
وی ادامه داد: متأسفانه در این استاندارد فقط به افت گندم اشاره شده در حالی که اگر معیار کیفیت و کمیت پروتئین و گلوتن نیز در نظر گرفته شود، نتایج ارزیابی گندم دقیقتر خواهد بود.
این کارشناس صنایع غذایی افزود: کیفیت گندمها در کل ثابت نیست و با ورود هر محموله گندم، بیم آن است که کیفیت، نامناسب بوده و احتمال سنزدگی، افت بالا، میزان گلوتن پایین، چروکیدگی دانه، آفتزدگی و... وجود داشته باشد. از طرف دیگر سطح توقع مشتریان آرد به ویژه نانوایان بالا بوده و از کارخانهها انتظار بهترین کیفیت محصول را دارند. البته زمانی که ممنوعیت واردات گندم وجود نداشت و امکان اختلاط آن با گندمهای داخلی میسر بود، آرد تولیدی از کیفیت بالاتری برخوردار بود.
مدیر کنترل کیفیت و R&D شرکت آرد اطلس اصفهان تصریح کرد: اگرچه از لحاظ کمی و خودکفایی، گندم کشور در سطحی مطلوب تأمین گردیده، اما لازم است بهبود کیفی هم مد نظر باشد. اگر قیمتگذاری گندم بر اساس نوع کیفیت صورت گیرد و کارخانههای تولید آرد در خرید گندم حق انتخاب داشته باشند، کشاورز نیز تشویق به تولید گندم باکیفیت شده و به تدریج رقابتی آزاد و سالم ایجاد خواهد شد.
دوامی در خاتمه گفت: با توجه به تفاوت محسوس کیفی بین گندمهای داخلی و خارجی و پتانسیل ارتقاء گندمهای داخلی، پیشنهاد میشود در راستای اصلاح نژاد و انتخاب نوع بذر گندم مرغوب در جهت بهبود کیفیت و برابری و رقابت محصول داخلی با محصولات خارجی و وارداتی، تحقیقاتی انجام گیرد و همچنین اجازه واردات گندم خارجی و صادرات آرد به کشورهای دیگر داده شود.
تاریخ: شنبه ١٧ تير ١٣٩٦ ساعت: ١٠:١٨
پربازدیدترین
گزارش
آخرین اخبار
نرخ ارز
گفتگو
نظرسنجی
|