صفحه اصلی > آرد > کارخانجات 


نسخه چاپي      ارسال به دوست



 مدیرعامل کارخانه آرد جوانه شوشتر مطرح کرد:

  سال 97، سالی پر فراز و نشیب برای صنعت آسیابانی کشور

  اختصاصی/ مرتضی سنادی‌زاده با بیان اینکه سال 97 براي صنعت آسياباني ايران، فراز و نشيب‌هاي فراواني داشت و با اخبار و اتفاقات خوب و بد توأم بود، گفت: اين اميد كه سال آينده با وضعيت بهتر و بازار فعال‌تری نسبت به سال جاري روبه‌رو باشيم، با تجربه‌اي كه از سال 97 برای صنعت آسیابانی حاصل آمد، دور از ذهن به نظر می‌آید و تا زماني كه عزم جدي و تعهد به توليد ملي و تقويت اقتصاد كشور اسلامي ما نباشد، هرگونه گشايشي در امور از جانب مسئولين و تصميم‌گيرندگان، دور از انتظار خواهد بود.

            

مدیرعامل کارخانه آرد جوانه شوشتر در گفت‌وگو با غلات نیوز بیان کرد: برخلاف سال گذشته، وضعيت كمي و كيفي گندم امسال در اكثر نقاط كشور از سطح مطلوبی برخوردار بود و احتمال كمبود گندم نيز تا انتهاي سال حادث نشد كه اين امر در توليد كيفي کارخانه‌های آردسازي تاثير بسياري بر جای گذاشت. همچنين پرداخت مابه‌التفاوت افزايش بها به جهت كاركرد كارخانه‌های آرد كه از سال ٩٣ تاكنون مسكوت مانده بود، از اخبار خوشحال‌كننده براي واحد‌هاي آسياباني كشور در سال جاری بود.
سنادی‌زاده ادامه داد: از ديگر اتفاقات در اين سال، راه‌اندازي سامانه فروش آرد ساير مصارف بود كه در اصل به جهت شفاف‌سازي و ساماندهي مصرف آرد، خارج از حيطه نانوايان سنتي و آرد يارانه‌اي راه‌اندازي گردید. اينكه اين سامانه تا چه حد مي‌تواند مفيد واقع گردد، به عملكرد شرکت بازرگانی دولتی ایران به عنوان متولي و کارخانه‌های آرد و همچنين خريداران به عنوان كاربران اين سامانه بستگي دارد اما امید است كه با كامل‌تر شدن اين سامانه و رفع مشكلات آن به وضعيت مطلوب و خصوصا باثباتی در امر تجارت گندم و آرد در کشورمان دست يابیم.
وی افزود: اما از سوی دیگر می‌توان امسال را  يكي از سال‌هاي پر از التهاب و تغيير در ميان سنوات اخير دانست كه موجب بي‌ثباتي‌هاي مكرر در امر توليد و توزيع آرد شده و بسياري از كانال‌هاي تجارت مانند آردهاي غيريارانه‌اي، آردهاي صنفي و صنعتي و همچنين صادرات آرد را دستخوش تلاطم زيادي نمود. تغييرات فراوان در قوانين و دستور‌العمل‌ها، در نهايت منجر به تغييرات در شرايط خريد گندم و يا فروش محصولات در کارخانه‌ها شد و وضعيت بي‌ثبات و نامطلوبي را براي آسیابانان كشور ايجاد نمود.
اينكه در مقطعي خريد گندم براي ساير مصارف آزاد باشد و در زماني محدود گردد، در يك زمان گندم ارائه شده در سامانه به راحتي در دسترس بوده و در زمان ديگر دچار محدوديت شود، خريداران آرد به راحتي به آرد دسترسي داشته باشند اما پس از مدتي بسياري از آنان از این امر محروم گردند و توان خريد از سامانه را از دست بدهند همچنين صادرات آرد آزاد بوده و گندم آن به راحتي قابل ابتياع باشد اما پس از مدتي صادرات آرد ممنوع شده و تنها به گندم عبور موقت محدود گردد، همه مثال‌هايي از بي‌ثباتي و تزلزل در تصميم‌گيري است كه در نهايت براي توليدكننده منجر به ضرر و زيان می‌شود.
سنادی‌زاده معتقد است وضعيت گندم و اختلاف زياد ميان ارزش ريال و ساير ارزهاي رايج، می‌تواند عاملي براي اين‌گونه محدوديت‌ها باشد و اینکه به جهت حفظ ميزان ضروري گندم و آرد در داخل كشور اين‌گونه تصميمات اتخاذ گردد اما متاسفانه به دليل عدم كارشناسي و همچنين تعجيل در اتخاذ تصميم، نتيجه تمام اين دستور‌العمل‌ها منجر به افزايش قاچاق آرد در داخل كشور و يا خارج از كشور و افزايش قيمت آردهاي موجود در بازار و به تبع آن بازار سياه شد.
مدیرعامل کارخانه آرد جوانه شوشتر در بخش دیگری از اظهاراتش خاطرنشان کرد: ميانه سال جاري نيز با افزايش بي‌سابقه قيمت‌هاي كالا و خدمات در بازار، ضربه ديگري به توليد وارد آمده و عاملي در ايجاد التهاب و در عين حال بلاتكليفي در بازار شد. بيشترين ضرر و زيان در سال جاري از جانب شركت‌هاي پتروشيمي به بازار وارد گردید كه بهاي پليمر توليدي خود را بعضا به صورت غيرقانوني افزايش داده و در نهايت تاثير آن بر كيسه و مواد بسته‌بندي به عنوان دومين هزينه جاري پس از مواد اوليه براي کارخانه‌های آرد بسيار شديد بود.
شركت‌هاي پتروشيمي به عنوان يكي از اصلي‌ترين منابع ارزآوری در كشور با وجود ارائه ارز خود در سامانه نيما با بهايي بيشتر از ارز دولتي و كسب درآمد ريالي بيشتر از قبل، متاسفانه بدون ضابطه اقدام به افزايش قيمت پلي‌پروپيلن نمودند و بهاي كيسه بافته شده از اين ماده تا سه برابر ميزان تعيين شده و قرارداد شده با کارخانه‌های آرد افزايش يافت، اين در حالي است كه هيچ‌گونه راهكاري در پرداخت اين رقم به كارخانه‌ها طراحي نشد و مسئولين ذي‌ربط بدون توجه به آسيب‌هاي ايجاد شده براي توليد از كنار اين امر به راحتي گذشته و بازار را به حال خود رها نمودند.
سنادی‌زاده در ادامه تصریح کرد: آنچه بيش از هر امري، كارخانه‌های آردسازي و به طور حتم ساير واحدهاي توليدي در كشور به آن نياز دارند، ثبات در بازار است و مي‌توان تصور كرد علاوه بر تحريم‌هاي موجود و تورم ناشي از تصميمات غلط اقتصادي، اينك از جانب ارگان‌هاي تصميم‌گيرنده با تصميمات خلق‌الساعه و بدون پشتوانه علمي و اصولي و همچنين قول و قرارهاي به عمل نرسيده نيز ضربات طاقت‌فرساي بيشتري بر بدنه توليد وارد آيد. اما متاسفانه در نهايت با حذف سهم پنجاه درصدي سبوس حاصل از توليد، آخرین حلقه تضعيف صنعت آردسازي در سال جاری کامل گشت.

 

                                     تاریخ:      شنبه ٢٥ اسفند ١٣٩٧        ساعت:     ٠٩:٣٥

 


خروج




پربازدیدترین

سیاست‌گذاری ثابت در یک بازه زمانی مشخص اما نه کوتاه و حذف قانون بازگشت ارزی، دو نیاز مهم برای بازگشایی مسیر صادرات آرد پیش روی آسیابانان ایرانی

اختصاصی/ مهرزاد جمشیدی گفت: نیازمند برنامه‌ریزی جامع در حوزه صادرات آرد هستیم و اولین گام در این راستا، اجتناب از نرخ‌گذاری دستوری در حوزه خرید گندم و فروش آرد با درصد استحصال آن است.

نرخ ارز

نرخ ارز    ۱۴۰۲/۰۹/۱۸
usd دلار آمريکا ۴۲,۰۰۰ eq
gbp پوند انگليس ۵۲,۶۵۵ down
chf فرانک سويس ۴۷,۶۶۸ down
sek کرون سوئد ۴,۰۰۴ down
nok کرون نروژ ۳,۸۴۸ up
dkk کرون دانمارک ۶,۰۵۳ down
inr روپيه هند ۵۰۴ eq
aed درهم امارات ۱۱,۴۳۷ eq
kwd دينار کويت ۱۳۶,۱۷۲ up
pkr100 يکصد روپيه پاکستان ۱۴,۷۸۲ up
jpy100 یکصد ين ژاپن ۲۸,۹۸۷ up
hkd دلار هنگ کنگ ۵,۳۷۸ up
omr ريال عمان ۱۰۹,۰۹۲ up
cad دلار کانادا ۳۰,۸۸۸ down
nzd دلار نيوزيلند ۲۵,۶۹۰ down
zar راند ۲,۲۱۳ down
try لير ترکيه ۱,۴۵۰ down
rub روبل روسيه ۴۵۷ up
qar ريال قطر ۱۱,۵۳۹ eq
iqd100 يکصد دينار عراق ۳,۲۱۱ up
syp لير سوريه ۰۴ eq
aud دلار استراليا ۲۷,۵۸۵ up
sar ريال سعودی ۱۱,۲۰۰ down
bhd دينار بحرين ۱۱۱,۷۰۳ down
sgd دلار سنگاپور ۳۱,۲۹۸ down
bdt100 يکصد تاکای بنگلادش ۳۸,۱۸۰ up
lkr10 ده روپيه سريلانکا ۱,۲۸۴ down
mmk کيات ميانمار (برمه) ۲۰ eq
npr100 يکصد روپيه نپال ۳۱,۴۴۰ down
amd100 يکصد درام ارمنستان ۱۰,۴۶۰ down
lyd دينار ليبی ۸,۷۱۴ down
cny یوان چين ۵,۸۶۲ down
thb100 يکصد بات تايلند ۱۱۸,۲۱۹ down
myr رينگيت مالزی ۸,۹۹۹ up
krw1000 يک هزار وون کره جنوبی ۳۱,۸۳۷ down
jod دينار اردن ۵۹,۲۳۹ down
eur یورو ۴۵,۱۳۰ down
kzt100 يکصد تنگه قزاقستان ۹,۱۵۳ up
gel لاری گرجستان ۱۵,۷۶۱ up
idr1000 يک هزار روپیه اندونزی ۲,۶۹۹ down
afn افغانی افغانستان ۶۰۷ up
byn روبل جديد بلاروس ۱۲,۷۴۷ eq
azn منات آذربايجان ۲۴,۷۰۷ up
php100 يکصد پزوی فيليپين ۷۵,۶۴۸ down
tjs سومونی تاجيکستان ۳,۸۴۵ up
tmt منات جدید ترکمنستان ۱۱,۹۸۸ down
منبع : بانک مرکزی جمهوری اسلامی ایران

گفتگو

کیفیت آرد ونان در استان مطلوب است مدیرکل غله و خدمات بازرگانی استان هرمزگان:
از سال ۸۸ تا کنون حتی یک ریال هم بابت طرح اجباری غنی‌سازی آرد با آهن دریافت نکردیم مدیرعامل کارخانه آرد فجر سنندج در گفت‌وگو با غلات نیوز:
ترویج فرهنگ نان کامل در جشنواره نان مدیرکل غله و خدمات بازرگانی استان کرمان مطرح کرد:
اجرای طرح غنی‌سازی آرد و نان در سطح خراسان جنوبی معاون غذا و دارو دانشگاه علوم پزشکی بیرجند خبر داد:
نگران نانوایی های سوپر آزاد هستیم! مدیرعامل اتحادیه خبازان استان گلستان:
با اصلاح قیمت نان موافق هستیم استاندار همدان خبر داد:

نظرسنجی

دلیل استقبال مردم از نان سفید چیست؟

عدم آگاهی مردم
عدم تمایل نانوا به استفاده ار آرد تیره
صرفا زیبا بودن نان

.
.

 

صوتی

مرشد گوهر
اینستا
کارخانه آرد سپیدان
آرد سفید ارمغان
آرد جوانه
آرد جیرفت
طراوت میاندوآب
آرد بیژن بجنورد
شرکت توان الکترونیک
ماشین سازی لک
بهمنی
خوشه ذهاب
آرد سرچشمه شاهرود
سرو
بهنان
آرد گرگان
میلاد آذربایجان
شمس آذر
مرشدی
رفیعیان

گالری ویدئو آرشیو ...