سنجش اخیر، ثبات کیفیت آرد تولیدی کشور را نشان میدهد
سنجش کیفیت آرد تولیدی طی سه ماهه سوم سال جاری نشان میدهد متوسط درصد رطوبت، خاکستر، پروتئین و گلوتن انواع آرد کشور در محدودهی استاندارد قرار دارد و کارخانجات شاخصهای تولیدی را رعایت کردهاند.
این سنجش نشان میدهد که میانگین درصد رطوبت برای "آرد بربری" در همهی استانها مطابق استاندارد است و میانگین درصد خاکستر تنها در استانهای آذربایجان غربی، البرز، زنجان، فارس و مرکزی خارج از محدوده استاندارد است و درصد پروتئین به جز استانهای آذربایجان شرقی، البرز، زنجان، فارس و کرمانشاه در محدود استاندارد قرار دارد. درصد گلوتن نیز به جز استانهای آذربایجان شرقی، غربی، تهران، کرمانشاه و مرکزی با حدود استاندارد منطبق است. اندازه ذرات آرد نیز در تمامی استانها به جز مرکزی در محدود استاندارد قرار دارد. بر اساسِ دادهای درصدی میانگین کشوری از سنجش (کل کارخانجات کشور) میتوان گفت که حدود مجاز را در تولید آرد بربری رعایت کردهاند.
کیفیت "آرد تولیدی نان سنگک" بر اساس دادههای سنجش کیفیت را نشان میدهد بهطوریکه درصد رطوبت در تمامی استانها در محدوده استاندارد قرار دارد. میانگین درصد خاکستر به جز استانهای آذربایجان شرقی، ایلام، خراسان جنوبی، رضوی، قم و هرمزگان با استاندارد منطبق است. درصد پروتئین نیز به جز استان آذربایجان شرقی، خراسان رضوی، فارس، کردستان، کرمانشاه و مرکزی در محدود استاندارد است. ذرات آرد به جز خراسان رضوی در محدود استاندارد قرار دارد و درصد میانگین کل کشور حاکی از حدود مجاز در تولید آرد کارخانجات است.
براساس گزارش مرکز پژوهشهای غلات، سنجش کیفیت آرد با نمونهبرداری از آرد تولیدی کشور طی ماههای مهر، آبان و آذر در 31 استان و با روش (اندازهگیری) شماره 103 استاندارد ملی با هدف پایش کیفیت آرد تولیدی انجام شده است.
ارزیابی و سنجش کیفیت آرد کارخانجات کشور هر سه ماه یکبار توسط کارشناسان و متخصّصان این مرکز برای ارتقای کیفیت نان تولیدی انجام میشود.
تاریخ: جمعه ١٦ اسفند ١٣٩٨ ساعت: ٠١:٢١
پربازدیدترین
گزارش
آخرین اخبار
نرخ ارز
گفتگو
نظرسنجی
|