

دبیر انجمن صنفی کارخانجات آرد استان کردستان:
آزادسازی صنعت آرد ونان را از چالش ها و موانع دور میکند/ در هیچ کجای دنیا، خرید گندم بر مبنای افت رایج نیست!
اختصاصی / محمد هادی امین نژاد با تاکید بر اینکه خواسته ما صنعتگران در اصل آزادسازی است، تصریح کرد: آزادسازی میتواند صنعت آرد و نان را از مسائل حاشیه ای و بسیاری از چالش ها و موانع دور کند. قطعاً در صورت آزادسازی مصرف آرد پایین مییاید، کانالهای غیر رسمی حذف میشوند و نان باکیفیت بالاتری به دست مشتری می رسد و البته جلوی رشد قارچ گونه کارخانجات آرد گرفته خواهد شد.
اما گندمی که پروتئین پایینی دارد و در مقابل هیچ افتی ندارد را تحویل نگیریم!
دبیر انجمن صنفی کارخانجات آرد استان کردستان ادامه داد: زمانی که فصل خرید تضمینی گندم شروع میشود رقابت ناسالم میان سیلوها و کارخانهها اتفاق میافتد به این صورت که ما مجبوریم بالاترین نرخ پیشنهادی را به کشاورز بدهیم تا گندم ها به جای سیلو روانه کارخانه شود و نهایتا متاسفانه مجبوریم گندم های با افت بالا را بپذیریم!
وی در ادامه گفت: باتوجه به تراکم بالای سطح زیرکشت گندم دیم در استان کردستان نسبت به گندم آبی عموما با دغدغه تامین گندم کیفی مواجه هستیم، سالیانه همزمان با فصل خرید تضمینی گندم بخشی از گندم های تولیدی استان کردستان از این جهت که بالاترین حجم تولید گندم دیم را به خود اختصاص داده به سایر نقاط کشور حمل می شود و متقابلا اگر به میزان 20 درصد از فرمول اختلاط، گندم وارداتی و یا گندم کیفی داخلی به کردستان تخصیص داده شود معضل نان ما حل خواهد شد.
از طرف دیگر به طور سالیانه بیش از یک میلیون تن گندم در استان کردستان تولید می شود که از این میزان 20 الی 30 درصد آن از نوع گندم آبی و البته باکیفیت است اما به این دلیل که سیستم تحویل و خرید تضمینی گندم سیستم درستی نیست و از طرفی مدت زمان فصل خرید در استان کردستان کوتاه و نزدیک به فصل بارندگی است امکان جداسازی گندم ها از یکدیگر وجود ندارد.
دبیر انجمن صنفی کارخانجات آرد استان کردستان در ادامه با بیان اینکه استراتژی تجهیز مراکز خرید تضمینی گندم به دستگاه NIR می تواند به افزایش کیفیت در
زنجیره تامین نان کمک کند، گفت: با دستگاه NIR در عرض یک دقیقه و کوتاه ترین زمان نهایتاً دانه گندم آنالیز میشود و کم ترین امکان این خواهد بود که میانگین پروتئین گندم به دست می آید. طبعا وقتی این داده را در اختیار داشته باشیم به لحاظ کلی میتوانیم به کشاورز اطلاع دهیم که هنگام تولید از چه نوع کودی استفاده نماید.
امین نژاد ادامه داد: اما درحال حاضر متاسفانه در کشور به لحاظ کیفی، کمی و افت نقصان اطلاعات و داده داریم و دادههایی را هم که در اختیار داریم در بسیاری از موارد غلط است و متاسفانه روی این دادههای غلط تصمیمگیری صورت میگیرد که نهایتاً دود آن به چشم آسیابانان، نانوایان و مردم می رود!
امین نژاد با اشاره به نحوه قیمت گذاری غلط آرد در سامانه های یارانه ای نوع یک و دو بیان کرد: زمانی که نرخ آرد لواش، 825 تومان در سامانه تعیین شد قیمت سبوس هزار تومان بود، در حال حاضر قیمت سبوس 6 هزار تومان است اما قیمت آرد کماکان ثابت مانده، لذا طبیعی است که تولید آرد نول و بربری حاشیه سود بالاتری برای آسیابانان داشته باشد، بنابراین اگر قرار باشد نرخگذاری درست ومنطقی اعمال شود برای آرد سنگک به این جهت که سبوس گیری کمتری از آردهای دیگر دارد باید نرخ بالاتری تعیین گردد در صورتیکه اکنون نرخ گذاری عملا برعکس اتفاق می افتاد و قطعاً هیچ کارخانهای راغب به مشارکت در طرح تولید آرد کامل نیست.
تاریخ: شنبه ٢٩ ارديبهشت ١٤٠٣ ساعت: ١١:٢٧
پربازدیدترین
گزارش
آخرین اخبار
نرخ ارز
گفتگو
نظرسنجی
|