گلایه نانوایان از توزیع ناعادلانه آرد در فیروزکوه/ کسبه نباید از نانواییهای شلوغ نان تهیه کنند
۹۵ درصد نانواییهای شهرستان فیروزکوه اجارهای است و با مقدار پختی که دارند اجاره کردن نانوایی برای آنها صَرفه اقتصادی ندارد و به همین دلیل از کمبود آرد گلایه میکنند این درحالی است کهبه گفته مسؤولان کمبود آرد و نان در شهرستان وجود ندارد.
ذبیح الله یعقوبی رئیس اداره صمت شهرستان فیروزکوه در گفتوگو با خبرنگار فارس با اشاره به اینکه حدود دو ماه پیش مشکل کمبود آرد در سطح شهرستان داشتیم، اظهار کرد: طی جلسهای با مدیرکل غله استان تهران و معاون بازرگانی سازمان صمت استان تهران، مدیرکل دفتر هماهنگی های امور اقتصادی استانداری تهران در فرمانداری فیروزکوه بحث کمبود آرد را مطرح کردیم و برای شهرستان فیروزکوه ۲۵ تن افزایش سهمیه آرد گرفتیم.
وی گفت: با توجه به اینکه ۹۵ درصد نانواییهای سطح شهرستان به شکل اجارهای هستند هزینه نانوایی نیز بیشتر میشود و با این مقداری که پخت میکنند اجاره کردن نانوایی برای آنها صَرفه اقتصادی ندارد به همین دلیل از کمبود آرد گلایه میکنند درحالی که ما هم اکنون در شهرستان فیروزکوه هیچ کمبود آرد و نانی نداریم.
علی نیک پناه رئیس اتحادیه نان شهرستان فیروزکوه نیز در گفتوگو با خبرنگار فارس بیان کرد: فیروزکوه برای ۳۶ هزار نفر سهمیه آرد دارد اما با این حال نانواییهای فیروزکوه گلایه از کمبود آرد میکنند.
توزیع ناعادلانه آرد بین نانوایان
در ادامه برای پیگیری موضوع و ریشهیابی مشکلات به سراغ نانواهای شهرستان رفتیم؛ یکی از نانواهای شهرستان فیروزکوه در گفتوگو با خبرنگار فارس اظهار کرد: آرد شهرستان فیروزکوه تقسیم بر سه میشود بدین صورت که برای هر فصلی سهمیه جداگانه برای فیروزکوه در نظر گرفته میشود که در فصل گرم و سرد سال متفاوت است.
وی گفت: مشکل اصلی این است که توزیع عادلانه آرد بین نانوایان شهرستان فیروزکوه وجود ندارد به این شکل که نانواییهایی که در محلهای شلوغتری هستند و رفت و آمد بیشتری در آن محل است آرد بیشتری میگیرند و دائماً در طول روز در حال پخت نان هستند اما نانواییهایی که در منطقههای دور افتاده هستند آرد کمتری میگیرند و به خاطر آرد کمتر ساعت کاری کمتری دارند و در نتیجه فروش آنها نیز کم است و در حقشان اجحاف میشود.
رستورانها از نانواییهای شلوغ نباید تأمین نان کنند
این نانوا ادامه داد: ما بارها اعتراض کردیم اما همواره در پاسخ به اعتراض ما این دلیل را میآورند که چون فلان نانوایی شلوغتر است باید سهمیه آرد بیشتری داشته باشد اما این پاسخ، صحیح نیست چرا که همین نانوایی شلوغ نان رستورانها و مصارف دیگر را هم تأمین میکنند در حالی که در گذشته چنین نبوده و محلهایی مانند رستوران که مصرف نان بیشتری دارند معمولاً از نانواییهای شلوغ اجازه تأمین نان نداشتند و مجاب میشدند تا از نانواییهایی که مشتری کمتری دارند نان خود را تهیه کنند تا عدالت بین نانوایان رعایت شود و نانواییهایی که در محله دورافتادهتری هستند هم بتوانند ارتزاق کنند.
وی افزود: در نانواییهای شلوغ میبینیم که گاهی با اینکه مردم به مدت طولانی در صف میایستند تا نان بگیرند ناگهان میبینند شخصی وارد نانوایی میشود و با حداقل ۵۰ عدد نان خارج میشود و همین امر موجب آزرده خاطر شدن مردم میشود اگر هم اعتراض کنند با این پاسخ که کاسب و یا رستوراندار است کار خود را توجیه میکنند و همین مسئله باعث میشود که یک نانوایی در شهرستان حدود ۴ کیسه آرد در روز پخت کند و یک نانوایی دیگر با ۲۰ کیسه آرد باز هم معترض باشد که سهمیه آرد ما پایین است.
اجرای طرح کیلگیری
ذبیح الله یعقوبی رئیس اداره صمت شهرستان فیروزکوه در این خصوص گفت: بهدلیل موضوعات مطرح شده در مورد کمبود آرد طرح کیلگیری را در سطح شهرستان اجرا کردیم به این شکل که مکانی که نانوایی قرار دارد و تعداد درخواستی که برای نان در آن منطقه وجود دارد پایش میشود و مصرف واقعی آن نانوایی بدست میآید؛ نتایج به دست آمده از این طرح در جلسه کارگروه بعدی مطرح و اجرا میشود.
وقتی بربری خوراک دام میشود!
نکته دیگر درخصوص پشت پردههای نانواییها این است که در ماههای اخیر شاهد گران شدن نهادههای دامی بودیم و همین امر باعث شد تا دامداران شهرستان مجبور شوند به جای جو مقداری از غذای دام را از نان بربری تأمین کنند که در یک مورد یک دامدار در طول دو روز ۸۰۰ نان بربری از نانواییهای فیروزکوه جمع کرده و برای دام خود برده است.
اگر حساب کنیم با یک کیسه آرد حداقل ۱۱۰ عدد نان بربری پخت میشود و اینکه شخصی برای دامهایش ۸۰۰ عدد نان جمع کرده یعنی آرد یک روز کامل یک نانوایی را به دامهایش داده و این محلی است که باید با آن برخورد شود چرا که در کنار این مطلب شاهد همشهریانی هستیم که حتی نان خود را به شکل نسیه تأمین میکنند و برای تهیه هزینه نان روزانه خود دچار مشکل هستند.
رئیس اداره صمت شهرستان فیروزکوه در خصوص ارائه نان برای دامداریها اظهار کرد: حدود چند ماه پیش یک مورد گزارش در خصوص فروش نان به دامداریها برای تغذیه دام در روستای جلیزجند داشتیم که ما متصدی نانوایی را خواستیم و از وی تعهد گرفتیم و از آن به بعد هم گزارشی در این خصوص نداشتیم.
درخواست سهمیه آرد بیشتر با با نامههای مختلف
نانوای دیگری در گفتوگو با خبرنگار فارس عنوان کرد: در برخی موارد شاهد رانت هستیم به این شکل که شخصی در طول روز ۱۵ کیسه آرد مصرف میکند و این دو برابر مصرف مجاز برای نانوایی است اما میبینیم که با دادن نامههای متعدد از جاهای مختلف درخواست تعداد بیشتری نیز میکند.
این نانوا افزود: در کنار این مطالب ما شاهد برخی تخلفها در نانوایی ها هستیم به این شکل که شخصی جواز نانوایی تافتون دارد و وقتی وارد نانوایی میشوید انواع نانهای مختلف از جمله نان جو و تافتون را مشاهده میکنید که این کار خلاف قانون است.
وی بیان کرد: تداخل صنفی نیز در شهرستان رعایت نمیشود مثلاً به شخصی جواز نانوایی بربری آزاد پز داده شده و او نانواییاش را نانوایی نان محلی و تافتون کرده که این کار درواقع مثل این است که شخصی با جواز قصابی آجیل بفروشد.
بی عدالتی بلای جان نانوایان فیروزکوهی شده است و برخی نانواییها در خیابانهای ۴۵ متری و پاسداران فیروزکوه که روزی ۱۰ کیسه سهمیهشان است ۱۵ کیسه آرد میگیرند و برخی نانواییهای دیگر در محلههای کم فروش سهمیه کمتری دریافت میکنند و از پرداخت اجاره ماهانه نیز ناتوان هستند و اقدامات و راه حلهای مسؤولان نیز کمکی به این قشر زحمتکش که نان مردم را تأمین میکنند، نکرده است.
تاریخ: چهارشنبه ٢٩ بهمن ١٣٩٩ ساعت: ١٠:٤٨
پربازدیدترین
گزارش
آخرین اخبار
نرخ ارز
گفتگو
نظرسنجی
|