چرا در نانهای سنتی، استاندارد بودن ماشین پخت نان ضرورت ندارد؟!/ وقتی دستگاه، مقصر مصرف جوهر قند در نان میشود!
باتوجه به اینکه بالغ بر ۹۰ درصد نانهای مصرفی در سفره ایرانیان، سنتی هستند، لازم است به استانداردسازی این نوع نانها توجه ویژه شود و یکی از فاکتورهای مورد توجه و مهم در این بخش، استانداردسازی دستگاههای پخت نان سنتی است.
به گفته محمود مرشدی، مدیرعامل شرکت ماشینسازی مرشد گوهر، ایمنی برای کاربر و بهداشت برای مصرفکننده، دو فاکتور مهم در تولید دستگاه پخت نان است.
دستگاه پخت میتواند روی کیفیت نان اثرگذار باشد، به عنوان مثال در صورتی که از آلیاژهای غیراستاندارد در تولید دستگاه استفاده شود، در اثر برخورد حرارت با دستگاه، سلامت کاربر تحتالشعاع قرار خواهد گرفت و همچنین ممکن است از ورقهایی غیراستاندارد به عنوان صفحه پخت در دستگاه استفاده شود که در بلندمدت اکسید ترشح کرده و مضر خواهد بود.
اما توجه به استاندارد ماشینآلات پخت نان، فقط در کارخانههای دارای مجوز است و تولیدکنندگان زیرزمینی به دور از چشم بازرسان و سازمانهای نظارتی، به تولید غیراستاندارد و غیربهداشتی مشغول هستند و متاسفانه باید گفت عملا بخشی از بازار را از ماشینسازان دارای مجوز گرفتهاند.
متاسفانه رقابت میان تولیدکنندگان واقعی و غیرواقعی در این بخش، نابرابر است و درواقع به دلیل استفاده از مواد اولیه بهداشتی و استاندارد در فرایند تولید، قیمت تمام شده تحت تاثیر قرار میگیرد اما تولیدکنندگان زیرزمینی با استفاده از مواد اولیه نامرغوب و ارزان، دستگاه را با قیمت کمتر روانه بازار کرده و اینگونه مشتری را ترغیب به خرید میکنند!
در این میان لازم است سازمان استاندارد به عنوان متولی اصلی این بخش وارد عمل شده و با تولیدات زیرزمینی، چه در بخش تولید و چه در بخش مصرف (واحدهای نان سنتی)، برخورد جدی کند و نیز استفاده از ماشینآلات پخت استاندارد به عنوان پیش نیاز اصلی احداث نانوایی لحاظ گردد.
وقتی جوهر قند، لازمه پخت نان میشود!
یک کارشناس در گفتوگو با غلات نیوز مطرح کرد: متاسفانه با سوء استفاده از بیتوجهی سازمان استاندارد به شیوه پخت نان، برخی به اصطلاح تولیدکنندگان روی کار آمدهاند که با تولیدات خود، سلامت نان را به جد به خطر میاندازند.
وی ادامه داد: با استفاده از برخی ماشینآلات و تجهیزات پخت نان، به دلیل عدم رعایت اصول استاندارد، نانوایان مجبورند به خمیر نان جوهر قند اضافه کنند و همینجا است که استاندارد بودن تجهیزات پخت، بسیار ضرورت پیدا میکند.
این کارشناس افزود: خوشبختانه در نانهای حجیم و نیمهحجیم به دلیل اینکه الگوبرداری از سبک نان اروپایی است، تجهیزات پخت مشمول استاندارد اجباری است در حالی که در نانهای سنتی متاسفانه این موضوع مهم به فراموشی سپرده شده است.
تاریخ: سه شنبه ١٤ بهمن ١٣٩٩ ساعت: ١٢:٤٤
پربازدیدترین
گزارش
آخرین اخبار
نرخ ارز
گفتگو
نظرسنجی
|