درخواست نانوایان کشور از وزارت بهداشت؛
لغو مصوبه نمک/ تجویز نمک متغیر برای آردهای متغیر
اختصاصی/ محمدرضا خواجه گفت: در حال حاضر طبق مصوبه وزارت بهداشت، میزان مصرف استاندارد نمک برای انواع آردها با کیفیتهای متغیر و دارای نوسان، باید به نسبت یک کیسه 40 کیلوگرمی آرد، 400 گرم باشد. این در حالی است که در سطح کشور آردها شرایط متغیر کیفی دارند و با توجه به این نوسان کیفیت، نانوایان ناچارند میزان مصرف نمک را تغییر دهند.
وی افزود: این مصوبه در شرایطی به نانوایان ابلاغ گردیده که آردها ثبات کیفی ندارند و متأسفانه در مقاطعی از سال که نانوایان با آردهای سست مواجه میشوند، تنها راه جبران آن، مصرف دوز بالاتری از نمک است.
خواجه ادامه داد: اگرچه استدلال شوری نان برای کنترل سلامتی جامعه منطقی است اما بهتر است به جای کنترل نمک مصرفی در نان، نمک اضافی از سایر بخشهای سفره غذایی جامعه حذف شود.
این مدرس نانوایان سنتی خطاب به وزارت بهداشت ضمن پیشنهاد سه راهکار در راستای کنترل نمک نان گفت: برای کنترل نمک نان، یا آردی با مقاومت کیفی و البته با ثبات میان نانوایان کشور توزیع شود یا وزارت بهداشت مصوبه نمک را لغو نماید. در غیر این صورت کارشناسان وزارت بهداشت فرمولی را برای پخت گندم سنزده با نمک ثابت (مصوبه مصرف 400 گرم در نان سنتی) به نانوایان ارائه کنند!
تاریخ: دوشنبه ٥ آبان ١٣٩٩ ساعت: ١١:٢١
پربازدیدترین
گزارش
آخرین اخبار
نرخ ارز
گفتگو
نظرسنجی
|