صفحه اصلی > اخبار 


نسخه چاپي      ارسال به دوست



 

  نان سبوس دار در سفره خانوار چقدر اهمیت دارد؟

  معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی شیراز، گفت: نان قوت اصلی اکثر مردم جامعه است، بسیاری از ما هر روز یا دست کم چند روز در هفته از نان استفاده می‌کنیم.

            

به گزارش بهداشت نیوز عبدالرسول همتی معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی شیراز با بیان اینکه نان بیش از ۵۰ درصد پروتئین و انرژی مورد نیاز بدن را تامین می‌کند، اظهار کرد: در صورت تولید نان مطلوب، بخش مهمی از عناصر معدنی و ویتامین‌های مورد نیاز روزانه مانند کلسیم، آهن، ویتامین‌های گروه B و بخشی از ویتامین E، منیزیم، آهن، روی، سلنیوم، مس و منگنز تامین می‌شود، از این رو اثر آن بر ارتقا و یا کاهش سلامت جامعه بسیار گسترده است.

او افزود: نان تهیه شده از آرد سفید به دلیل درصد سبوس گیری بالای آن و حذف سهم زیادی از فیبر و املاح حیاتی گندم مانند آهن، کلسیم، روی، منیزیم و فسفر در جریان آسیاب کردن ارزش چندانی ندارد، نان‌هایی که از آرد کامل تهیه می‌شوند مانند نان سنگک و نان جو از کامل‌ترین نان‌ها هستند، اما مردم، غلات کامل را کمتر و غلات سفید و تصفیه شده را بیشتر مصرف می‌کنند.

معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی شیراز، از دیگر فواید مصرف نان‌های سبوس دار به کاهش قند و چربی خون، پیشگیری از سوء تغذیه، پیشگیری از افزایش وزن و چاقی، کاهش خطر ابتلا به بیماری‌های قلبی عروقی، پیشگیری از سرطان دستگاه گوارش به ویژه روده بزرگ به علت فیبر بالا، جلوگیری از جذب اسید‌های صفراوی و پیشگیری از ابتلا به دیابت نوع ۲ اشاره کرد.

او ادامه داد: فردی که نان‌های سبوس دار مصرف می‌کند، به دلیل اینکه این نوع نان قندخون را آهسته‌تر از نان‌های سفید بالا می‌برد، دیرتر احساس گرسنگی می‌کند و این عامل می‌تواند در پیشگیری از بروز چاقی، دیابت و بیماری‌های قلبی عروقی مؤثر باشد.

همتی با بیان اینکه فرایند تخمیر در نان سبوس دار به دلیل وجود ماده‌ای به نام «فیتات» در سبوس بسیار مهم است، تصریح کرد: توجه داشته باشیم که از نان‌های سبوس دار که با استفاده از خمیرمایه تخمیر شده اند، استفاده کنیم، خمیر مایه باعث می‌شود فیتات در اثر آنزیم‌های موجود در آن تجزیه شده و جذب املاح افزایش یابد.

او، ارزش تغذیه‌ای نان‌های تهیه شده با استفاده از خمیر مایه که به صورت طبیعی تخمیر می‌شوند را بالاتر دانست و قابلیت هضم خوب، ضایعات و دورریزی کمتر از نان‌های تهیه شده با جوش شیرین، عطر و بوی مطبوع‌تر و ماندگاری بهتر را از دیگر مزایای این نوع نان برشمرد.

این مقام مسئول ادامه داد: در مقابل نان حاصل از خمیر‌هایی که تخمیر نمی‌شوند و یا با جوش شیرین تخمیر می‌شوند، به صورت فطیر و خمیر به دست مصرف کننده می‌رسد، هضم دشوارتری دارند و به دلیل سبوسی که تخمیر نشده جذب املاح معدنی مانند آهن، کلسیم و منیزیم را کاهش می‌دهد.

معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی شیراز از مردم خواست برای کمک به سلامتی، نان سبوس دار که نان سلامت بخش است را وارد سفره‌های غذایی خود کنیم.

 

                                     تاریخ:      چهارشنبه ٢٥ تير ١٣٩٩        ساعت:     ١١:٠٠

 


خروج




پربازدیدترین

دستورالعمل خرید توافقی گندم در سال۱۴۰۳ ابلاغ شد

دستورالعمل خرید گندم داخلی توسط بخش غیر دولتی (خرید توافقی) در سال ۱۴۰۳، برای اجرا در مراکز خرید ۳۱ استان کشور، توسط معاون وزیر جهاد کشاورزی و مدیرعامل شرکت بازرگانی دولتی ایران ابلاغ شد.

نرخ ارز

نرخ ارز    ۱۴۰۲/۰۹/۱۸
usd دلار آمريکا ۴۲,۰۰۰ eq
gbp پوند انگليس ۵۲,۶۵۵ down
chf فرانک سويس ۴۷,۶۶۸ down
sek کرون سوئد ۴,۰۰۴ down
nok کرون نروژ ۳,۸۴۸ up
dkk کرون دانمارک ۶,۰۵۳ down
inr روپيه هند ۵۰۴ eq
aed درهم امارات ۱۱,۴۳۷ eq
kwd دينار کويت ۱۳۶,۱۷۲ up
pkr100 يکصد روپيه پاکستان ۱۴,۷۸۲ up
jpy100 یکصد ين ژاپن ۲۸,۹۸۷ up
hkd دلار هنگ کنگ ۵,۳۷۸ up
omr ريال عمان ۱۰۹,۰۹۲ up
cad دلار کانادا ۳۰,۸۸۸ down
nzd دلار نيوزيلند ۲۵,۶۹۰ down
zar راند ۲,۲۱۳ down
try لير ترکيه ۱,۴۵۰ down
rub روبل روسيه ۴۵۷ up
qar ريال قطر ۱۱,۵۳۹ eq
iqd100 يکصد دينار عراق ۳,۲۱۱ up
syp لير سوريه ۰۴ eq
aud دلار استراليا ۲۷,۵۸۵ up
sar ريال سعودی ۱۱,۲۰۰ down
bhd دينار بحرين ۱۱۱,۷۰۳ down
sgd دلار سنگاپور ۳۱,۲۹۸ down
bdt100 يکصد تاکای بنگلادش ۳۸,۱۸۰ up
lkr10 ده روپيه سريلانکا ۱,۲۸۴ down
mmk کيات ميانمار (برمه) ۲۰ eq
npr100 يکصد روپيه نپال ۳۱,۴۴۰ down
amd100 يکصد درام ارمنستان ۱۰,۴۶۰ down
lyd دينار ليبی ۸,۷۱۴ down
cny یوان چين ۵,۸۶۲ down
thb100 يکصد بات تايلند ۱۱۸,۲۱۹ down
myr رينگيت مالزی ۸,۹۹۹ up
krw1000 يک هزار وون کره جنوبی ۳۱,۸۳۷ down
jod دينار اردن ۵۹,۲۳۹ down
eur یورو ۴۵,۱۳۰ down
kzt100 يکصد تنگه قزاقستان ۹,۱۵۳ up
gel لاری گرجستان ۱۵,۷۶۱ up
idr1000 يک هزار روپیه اندونزی ۲,۶۹۹ down
afn افغانی افغانستان ۶۰۷ up
byn روبل جديد بلاروس ۱۲,۷۴۷ eq
azn منات آذربايجان ۲۴,۷۰۷ up
php100 يکصد پزوی فيليپين ۷۵,۶۴۸ down
tjs سومونی تاجيکستان ۳,۸۴۵ up
tmt منات جدید ترکمنستان ۱۱,۹۸۸ down
منبع : بانک مرکزی جمهوری اسلامی ایران

گفتگو

کیفیت آرد ونان در استان مطلوب است مدیرکل غله و خدمات بازرگانی استان هرمزگان:
از سال ۸۸ تا کنون حتی یک ریال هم بابت طرح اجباری غنی‌سازی آرد با آهن دریافت نکردیم مدیرعامل کارخانه آرد فجر سنندج در گفت‌وگو با غلات نیوز:
ترویج فرهنگ نان کامل در جشنواره نان مدیرکل غله و خدمات بازرگانی استان کرمان مطرح کرد:
اجرای طرح غنی‌سازی آرد و نان در سطح خراسان جنوبی معاون غذا و دارو دانشگاه علوم پزشکی بیرجند خبر داد:
نگران نانوایی های سوپر آزاد هستیم! مدیرعامل اتحادیه خبازان استان گلستان:
با اصلاح قیمت نان موافق هستیم استاندار همدان خبر داد:

نظرسنجی

دلیل استقبال مردم از نان سفید چیست؟

عدم آگاهی مردم
عدم تمایل نانوا به استفاده ار آرد تیره
صرفا زیبا بودن نان

.
.

 

صوتی

مرشد گوهر
اینستا
کارخانه آرد سپیدان
آرد سفید ارمغان
آرد جوانه
آرد جیرفت
طراوت میاندوآب
آرد بیژن بجنورد
شرکت توان الکترونیک
ماشین سازی لک
بهمنی
خوشه ذهاب
آرد سرچشمه شاهرود
سرو
بهنان
آرد گرگان
میلاد آذربایجان
شمس آذر
مرشدی
رفیعیان

گالری ویدئو آرشیو ...