صفحه اصلی > اخبار 


نسخه چاپي      ارسال به دوست



 

  نان سبوس دار در سفره خانوار چقدر اهمیت دارد؟

  معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی شیراز، گفت: نان قوت اصلی اکثر مردم جامعه است، بسیاری از ما هر روز یا دست کم چند روز در هفته از نان استفاده می‌کنیم.

            

به گزارش بهداشت نیوز عبدالرسول همتی معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی شیراز با بیان اینکه نان بیش از ۵۰ درصد پروتئین و انرژی مورد نیاز بدن را تامین می‌کند، اظهار کرد: در صورت تولید نان مطلوب، بخش مهمی از عناصر معدنی و ویتامین‌های مورد نیاز روزانه مانند کلسیم، آهن، ویتامین‌های گروه B و بخشی از ویتامین E، منیزیم، آهن، روی، سلنیوم، مس و منگنز تامین می‌شود، از این رو اثر آن بر ارتقا و یا کاهش سلامت جامعه بسیار گسترده است.

او افزود: نان تهیه شده از آرد سفید به دلیل درصد سبوس گیری بالای آن و حذف سهم زیادی از فیبر و املاح حیاتی گندم مانند آهن، کلسیم، روی، منیزیم و فسفر در جریان آسیاب کردن ارزش چندانی ندارد، نان‌هایی که از آرد کامل تهیه می‌شوند مانند نان سنگک و نان جو از کامل‌ترین نان‌ها هستند، اما مردم، غلات کامل را کمتر و غلات سفید و تصفیه شده را بیشتر مصرف می‌کنند.

معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی شیراز، از دیگر فواید مصرف نان‌های سبوس دار به کاهش قند و چربی خون، پیشگیری از سوء تغذیه، پیشگیری از افزایش وزن و چاقی، کاهش خطر ابتلا به بیماری‌های قلبی عروقی، پیشگیری از سرطان دستگاه گوارش به ویژه روده بزرگ به علت فیبر بالا، جلوگیری از جذب اسید‌های صفراوی و پیشگیری از ابتلا به دیابت نوع ۲ اشاره کرد.

او ادامه داد: فردی که نان‌های سبوس دار مصرف می‌کند، به دلیل اینکه این نوع نان قندخون را آهسته‌تر از نان‌های سفید بالا می‌برد، دیرتر احساس گرسنگی می‌کند و این عامل می‌تواند در پیشگیری از بروز چاقی، دیابت و بیماری‌های قلبی عروقی مؤثر باشد.

همتی با بیان اینکه فرایند تخمیر در نان سبوس دار به دلیل وجود ماده‌ای به نام «فیتات» در سبوس بسیار مهم است، تصریح کرد: توجه داشته باشیم که از نان‌های سبوس دار که با استفاده از خمیرمایه تخمیر شده اند، استفاده کنیم، خمیر مایه باعث می‌شود فیتات در اثر آنزیم‌های موجود در آن تجزیه شده و جذب املاح افزایش یابد.

او، ارزش تغذیه‌ای نان‌های تهیه شده با استفاده از خمیر مایه که به صورت طبیعی تخمیر می‌شوند را بالاتر دانست و قابلیت هضم خوب، ضایعات و دورریزی کمتر از نان‌های تهیه شده با جوش شیرین، عطر و بوی مطبوع‌تر و ماندگاری بهتر را از دیگر مزایای این نوع نان برشمرد.

این مقام مسئول ادامه داد: در مقابل نان حاصل از خمیر‌هایی که تخمیر نمی‌شوند و یا با جوش شیرین تخمیر می‌شوند، به صورت فطیر و خمیر به دست مصرف کننده می‌رسد، هضم دشوارتری دارند و به دلیل سبوسی که تخمیر نشده جذب املاح معدنی مانند آهن، کلسیم و منیزیم را کاهش می‌دهد.

معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی شیراز از مردم خواست برای کمک به سلامتی، نان سبوس دار که نان سلامت بخش است را وارد سفره‌های غذایی خود کنیم.

 

                                     تاریخ:      چهارشنبه ٢٥ تير ١٣٩٩        ساعت:     ١١:٠٠

 


خروج




برنامه جهانی غذای سازمان ملل به لبنان کمک‌رسانی می‌کند

(WFP) در روز 7 آگوست اعلام کرد که قصد دارد بعد از انفجار مهیب در بیروت که خسارات زیادی از جمله به سیلوهای غلات این کشور وارد کرد، به ارسال گندم و آرد گندم به لبنان بپردازد.

نرخ ارز

نرخ ارز    ۱۳۹۹/۰۵/۱۶
usd دلار آمريکا ۴۲,۰۰۰ eq
gbp پوند انگليس ۵۵,۱۵۴ up
chf فرانک سويس ۴۶,۲۴۱ up
sek کرون سوئد ۴,۸۵۰ up
nok کرون نروژ ۴,۶۹۳ up
dkk کرون دانمارک ۶,۶۹۳ up
inr روپيه هند ۵۶۱ eq
aed درهم امارات ۱۱,۴۳۷ eq
kwd دينار کويت ۱۳۷,۳۸۴ up
pkr100 يکصد روپيه پاکستان ۲۴,۹۶۳ down
jpy100 یکصد ين ژاپن ۳۹,۷۹۵ up
hkd دلار هنگ کنگ ۵,۴۲۰ eq
omr ريال عمان ۱۰۹,۲۳۱ down
cad دلار کانادا ۳۱,۶۵۴ up
nzd دلار نيوزيلند ۲۷,۸۷۴ down
zar راند ۲,۴۲۵ up
try لير ترکيه ۵,۹۶۰ down
rub روبل روسيه ۵۷۷ up
qar ريال قطر ۱۱,۵۳۹ eq
iqd100 يکصد دينار عراق ۳,۵۲۲ down
syp لير سوريه ۸۳ up
aud دلار استراليا ۳۰,۲۳۴ up
sar ريال سعودی ۱۱,۲۰۰ eq
bhd دينار بحرين ۱۱۱,۷۰۲ down
sgd دلار سنگاپور ۳۰,۶۵۹ up
bdt100 يکصد تاکای بنگلادش ۴۹,۶۱۲ up
lkr10 ده روپيه سريلانکا ۲,۲۷۳ up
mmk کيات ميانمار (برمه) ۳۱ eq
npr100 يکصد روپيه نپال ۳۴,۸۹۴ up
amd100 يکصد درام ارمنستان ۸,۷۲۰ down
lyd دينار ليبی ۳۰,۶۵۲ up
cny یوان چين ۶,۰۴۸ up
thb100 يکصد بات تايلند ۱۳۵,۱۱۸ down
myr رينگيت مالزی ۱۰,۰۲۳ up
krw1000 يک هزار وون کره جنوبی ۳۵,۴۴۵ up
jod دينار اردن ۵۹,۲۳۸ down
eur یورو ۴۹,۸۶۹ up
kzt100 يکصد تنگه قزاقستان ۱۰,۰۴۰ up
gel لاری گرجستان ۱۳,۶۸۳ down
idr1000 يک هزار روپیه اندونزی ۲,۸۸۰ down
afn افغانی افغانستان ۵۴۸ up
byn روبل جديد بلاروس ۱۷,۲۳۰ up
azn منات آذربايجان ۲۴,۷۲۱ eq
php100 يکصد پزوی فيليپين ۸۵,۶۰۶ down
tjs سومونی تاجيکستان ۴,۰۷۵ down
vef بوليوار جديد ونزوئلا ۴,۲۰۶ eq
tmt منات جدید ترکمنستان ۱۱,۹۶۶ eq
منبع : بانک مرکزی جمهوری اسلامی ایران

گفتگو

حمل آرد بزرگترین چالش ما مدیرعامل کارخانه آرد اتحاد مطرح کرد:
وقتی کاهش نمک هم مشکل نانوایان را حل نمی‌کند! در گفت‌وگو با غلات نیوز مطرح شد:
رنگ آرد ملاک سبوس دار بودن آرد نیست مدیرکل غله و خدمات بازرگانی زنجان:
تلاش برای حفظ کیفیت در زنجیره گندم، آرد و نان مدیرکل غله و خدمات بازرگانی استان سمنان مطرح کرد؛
اشاعه فرهنگ نان کامل تنها به حرف نیست، باید عملیاتی شود نایب رئیس انجمن علوم و فنون غلات اصفهان:
واسطه‌ها، دردسرساز تولید در گفت‌وگو با غلات نیوز مطرح شد:

نظرسنجی

دلیل استقبال مردم از نان سفید چیست؟

عدم آگاهی مردم
عدم تمایل نانوا به استفاده ار آرد تیره
صرفا زیبا بودن نان

.
.

 

صوتی

شمس آذر
کنگان
سراوان
کوثر
پارس یزد
جوانه شوشتر
زرین خوشه
آذرغله
نارد
مرشدی
سنبل
فخر زنجان
گل ارد
اتحادیه
فجر سنندج
فدک رودان
مراوه
طراوت
ستاک
روشن نصر
ذهاب
آردیا
شریعت