حفاظت از سلامت با دو لباس متفاوت!
اختصاصی/ بدون شک نانوایان تامین اصلیترین خوراک مردم را بر عهده دارند و بر حسب این مساله نقش بسیار پررنگی در تامین سلامت جامعه بر دوششان است. علی بابایی از نانوایان سنتی کشورمان در لباس پرستاری هم به حفاظت از سلامت جامعه میپردازد. بابایی روزها در لباس نانوایی و شبها در لباس پرستاری، کارش حفظ سلامت ما است.
بابایی که فوق دیپلم پرستاری دارد، ادامه داد: پس از 25 سال کار در نانوایی، به حرفه پرستاری ورود کردم و حالا 14 سال است که یک نانوای کمک پرستار هستم.
وی گفت: در واقع هر دو شغل پرستاری و نانوایی با تغذیه سالم ارتباط مستقیم دارند و گاهی بیمارانی به ما مراجعه میکنند که به دلیل تغذیه نامناسب سلامتیشان دچار مشکل شده است.
متاسفانه غالب افراد جامعه درگیر بیماری دیابت هستند و نان کامل، بیشترین نقش را در تامین سلامت بیماران دیابتی ایفا میکند.
بابایی میگوید که به بیماران دیابتی مصرف نان کامل را توصیه میکند و حتی بسیاری از آنها مشتری نانواییاش شدهاند.
این نانوا درباره سختیهای کار نانوایی و پرستاری اظهار کرد: هردو کار نانوایی و پرستاری، عاشقی میخواهد و سختیهای خودش را دارد.
یک نانوا باید صبح خیلی زود چراغ نانواییاش را روشن و خمیر را برای پخت نان صبحگاهی آماده کند. مسلما پخت نان خوب، فوت و فنهای خودش را دارد و نانوا باید در پخت نان کامل، به اصطلاح «اوستا» باشد. اگر عشق به این کار نداشته باشیم، سختیهایش اصلا به درآمدش نمیارزد.
بابایی ادامه داد: پخت نان کامل نسبت به نانهای دیگر نیاز به دقت و البته تخصص بالایی دارد. مدت زمان عملآوری خمیر در نان کامل خیلی مهم است و اگر این مرحله درست انجام نشود، اصلا نان خوبی به عمل نخواهد آمد. به همین دلیل، تولید نان کامل از حوصله خیلی از نانوایان امروزی خارج است. شعار ما همواره این است؛ «به فکر سلامت خود و آینده فرزندانتان باشید، تغذیه سالم در بدن سالم».
این نانوا بیان کرد: خوشبختانه مردم شهرستان قهدریجان به فواید نان کامل پی بردهاند و بسیار از نان ما استقبال میکنند و ما حتی مشتریان بسیاری از استان اصفهان داریم.
در طب سنتی و علم پزشکی، بر مصرف نان کامل بسیار توصیه میشود و علاوه بر فواید بسیاری که برای بدن دارد، از زخم معده و سوء تغذیه جلوگیری میکند، پروسه جذب نان کامل در بدن به مرور اتفاق میافتد و پروتئین آن به طور کامل جذب بدن میشود ضمن اینکه نان کامل دشمن دیابت و چاقی است.
بابایی با بیان اینکه امیدوارم روزی همه نانوایان کشور فقط با آرد کامل نان بپزند، تصریح کرد: به امید تحقق جامعه سالم، نه جامعهای که بیماری در آن موج بزند! اما تا زمانی که آرد سفید، پخت اصلی نانوایان باشد، بیماری دیابت هم با مردم همراه است.
چاشنی همه مردم ایران نان است و غالب غذاهایی هم که ما ایرانیان مصرف میکنیم، وابسته به نان است پس باید مصرف نان کامل را در جامعه نهادینه کنیم و تلاش ما اصلاح الگوی نان و جایگزینی نان سالم و کامل در سفرههای مردم است تا در نهایت جامعهای سالم داشته باشیم.
این نانوا معتقد است بدون عشق نمیتوان نانوا بود. نانوایی مهمترین شغل دنیا است و تغذیه و سلامت مردم ایران در دست نانوایان است...
تاریخ: شنبه ١٠ خرداد ١٣٩٩ ساعت: ١٠:٥٢
پربازدیدترین
گزارش
آخرین اخبار
نرخ ارز
گفتگو
نظرسنجی
|