صفحه اصلی > اخبار 


نسخه چاپي      ارسال به دوست



 

  گفت‌وگو با نانوای سبز، دوستدار سلامت و محیط زیست

  اختصاصی/ در سرزمین ایران، هستند نانوایانی که با خلاقیت‌بخشی به حرفه‌شان،رنگ و بوی دیگری به این شغل سخت و طاقت‌فرسا داده‌اند و گرمای سوزان تنور را تبدیل به گرمایی شیرین و دلنشین کرده‌اند.

            

به گزارش غلات نیوز، علی بهرامی، مدیر واحد نان سنتی ایران زمین در شهرستان خرمدره معروف به نانوای سبز کشور است.این نانوای کارآفرین و خلاق کارش را با حفظ سلامت محیط زیست گره زده و سال‌هاست که حامی محیط زیست است. با وی به گپ‌وگفتی پرداختیم که در ادامه خواهید خواند؛
بهرامی با بیان اینکه 20 طرح خلاقانه کشوری داریم که از میان آن‌ها 3 طرح به عنوان طرح ملی در سراسر کشور اجرایی شده است، اظهار کرد: هدف ما همواره حفظ سلامت جامعه و محیط زیست است. مشتریان ما در قبال استفاده از دستگاه کارتخوان و حمل نان با سفره پارچه‌ای، دو عدد نان رایگان از ما هدیه خواهند گرفت. ما همزمان با شیوع ویروس کرونا در کشور سختگیری‌های بیشتریدر نانوایی‌مان اعمال کردیم.
وی ادامه داد: مشتریان ما الزاماً باید قبل از تحویل گرفتن نان،دست‌هایشان را در روشویی که ما در خارج نانوایی نصب کرده‌ایم، شست‌وشو دهند و دستکش‌های یک بار مصرفشان را در سطل محیط زیستی کنار نانوایی بیندازند. همچنین استفاده از دستگاه کارتخوان این روزها در نانوایی ما اجباری است.
بهرامی افزود: به دلیل ازدحام مشتریان در بعد از ظهرها، ما صف‌ها را به صورت شماره‌گذاری روی زمین مشخص کرده‌ایم و تا زمانی که مشتریان روی شماره‌های مشخص شده نایستند، عرضه نان را انجام نخواهیم داد.مسلماً این اقدام به منظور رعایت فاصله‌گذاری اجتماعی و حفظ سلامت مشتریان است و انتظار داریم مردم نیز در رعایت این مسأله با ما همکاری‌های لازم را داشته باشند.
این نانوای کارآفرین خاطرنشان کرد: به منظور جلوگیری از حضور مردم در نانوایی‌ها و کاهش خطر ابتلا به ویروس کرونا، در نظر داریم فعالیتمان را در آینده نزدیک به حالت غیرحضوری تغییر دهیم، این‌گونه که مراجعه حضوری مشتری به محل نانوایی دیگر لازم نیست و ما از طریق سرویس پیک، نان مورد نیاز مشتریان را در اختیارشان قرار می‌دهیم.
بهرامی در ادامه خاطرنشان کرد: کنار نانوایی تابلوهایی داریم که نقاشی کودکان را روی آن نصب می‌کنیم. کودکانی که به همراه پدر و مادرشان با سفره پارچه‌ای برای خرید نان به نانوایی ایران زمین مراجعه می‌کنند، از ما جوایزی دریافت خواهند کرد و نقاشی‌شان روی تابلوی ما به یادگار ثبت می‌شود تا سال‌ها خاطراتی را از نانوای سبز کشور به یاد داشته و دوستدار محیط زیست شوند.
وی افزود: نانوایی ایران زمین دارای یک ایستگاه مطالعه است که این روزها به دلیل خطر ابتلا به ویروس کرونا و رعایت موارد بهداشتی، آن را جمع‌ کرده‌ایم و به جای آن یک تابلو اعلانات قرار گرفته وجهت ارتقای آگاهی مردم، روزانه مطالب علمی و پزشکی مرتبط با ویروس کرونا روی آن قرار می‌گیرد.
این نانوای خلاق در بخش دیگری از اظهاراتش گفت: نانوایی ایران زمین دارای چندین شعبه در شهرستان خرمدره بود که به دلیل مشکلات متعدد مجبور به تعطیلی شدیم. امیدواریم بتوانیم اولین مجتمع سبز ایران را به زودی راه‌اندازی کنیم و روزی برسد که نانوایی سبز خرمدره در سراسر کشور شعبه داشته باشد.
بهرامی با بیان اینکه هدف ما ارائه نان سالم است، گفت: ما جزو اولین کسانی هستیم که جوش شیرین و نمک را از نانمان حذف کردیم تا محصول سالم‌تری به سفره‌های مردم راه یابد. نان ما به واسطه استفاده از 7 نوع ترکیبات گیاهی جایگزین نمک و جوش شیرین، درمانگر بسیاری از مشکلات گوارشی بوده و ماندگاری بالایی دارد.
وی ادامه داد: در این سال‌ها اگرچه تقدیرنامه‌ها و تندیس‌های فراوانی دریافت کردیم اما نه جوایز مالی به ما تعلق گرفته و نه به سهمیه آرد دریافتی‌مان اضافه شده است اما با این حال از همه مسئولین شهرستان خرمدره که در مسیر فعالیتمان با ما همراه شدند، تشکر می‌کنیم.
در ادامه این گفت‌وگو، نانوای سبز به دغدغه‌ها و چالش‌های پیش روی نانوایان اشاره کرد و خطاب به متولیان نان گفت: یک نانوا قبل از شما از خواب بیدار می‌شود و تنورش را داغ می‌کند تا نان سفره‌ها را به سلامتی تأمین نماید. در طول این سال‌ها به قیمت همه کالاها در کشور چند برابر اضافه شده اما نرخ نان کماکان ثابت مانده و افزایش نرخ ناچیز بوده است. نانوایان در مقابل گرمای تنور سوختند و عمر و سلامتی‌شان را پای تنور سوزان گذاشتند اما دریغ از توجه!
وی افزود: نانوایی از شغل‌های تخصصی و حرفه‌ای است اما هیچ توجهی به این صنف نمی‌شود و نانوایان از نگاه و عنایت مسئولین به دورند!
به گفته بهرامی،یکسان‌سازی نرخ نان باید در کشور اتفاق بیفتد و مسئولین عدالت را در صنف نانوایی اجرایی کنند و به درد دل نانوایان گوش دهند. نانوایان سال‌ها در مقابل تنور می‌ایستند و حتی سلامتی‌شان را از دست می‌دهند و حداقل انتظارشان این است که امتیازی هرچند کوچک به آن‌ها تعلق بگیرد. نانوایان، قشر زحمتکش جامعه،همواره در همه دوران‌ها یار و یاور مردم بوده و می‌مانند.








 

                                     تاریخ:      يکشنبه ٢٨ ارديبهشت ١٣٩٩        ساعت:     ١٠:٤٤

 


خروج




پربازدیدترین

چین برای آمادگی مقابله با موج دوم کرونا غلات بیشتری ذخیره می‌کند

وزارت بازرگانی چین به منظور آمادگی برای موج دوم شیوع کرونا از تمام تاجران دولتی و خصوصی غلات و تولیدکنندگان مواد غذایی خواست مقادیر بالاتری دانه سویا و ذرت تولید‌ و ذخیره کنند.

نرخ ارز

نرخ ارز    ۱۳۹۹/۰۳/۰۳
usd دلار آمريکا ۴۲,۰۰۰ eq
gbp پوند انگليس ۵۱,۱۲۶ down
chf فرانک سويس ۴۳,۲۴۶ down
sek کرون سوئد ۴,۳۴۰ down
nok کرون نروژ ۴,۲۰۰ down
dkk کرون دانمارک ۶,۱۴۱ down
inr روپيه هند ۵۵۳ down
aed درهم امارات ۱۱,۴۳۷ eq
kwd دينار کويت ۱۳۵,۹۴۱ down
pkr100 يکصد روپيه پاکستان ۲۶,۱۵۲ down
jpy100 یکصد ين ژاپن ۳۹,۰۱۸ down
hkd دلار هنگ کنگ ۵,۴۱۵ down
omr ريال عمان ۱۰۹,۲۳۱ down
cad دلار کانادا ۳۰,۰۱۱ down
nzd دلار نيوزيلند ۲۵,۶۱۸ down
zar راند ۲,۳۸۵ up
try لير ترکيه ۶,۱۶۴ down
rub روبل روسيه ۵۸۷ down
qar ريال قطر ۱۱,۵۳۹ eq
iqd100 يکصد دينار عراق ۳,۵۳۰ up
syp لير سوريه ۸۲ eq
aud دلار استراليا ۲۷,۴۵۰ down
sar ريال سعودی ۱۱,۲۰۰ down
bhd دينار بحرين ۱۱۱,۷۰۲ down
sgd دلار سنگاپور ۲۹,۴۷۶ down
bdt100 يکصد تاکای بنگلادش ۴۹,۴۳۹ down
lkr10 ده روپيه سريلانکا ۲,۲۶۳ up
mmk کيات ميانمار (برمه) ۳۰ eq
npr100 يکصد روپيه نپال ۳۴,۳۹۰ down
amd100 يکصد درام ارمنستان ۸,۷۱۵ up
lyd دينار ليبی ۲۹,۵۹۵ down
cny یوان چين ۵,۸۹۱ down
thb100 يکصد بات تايلند ۱۳۱,۶۸۶ down
myr رينگيت مالزی ۹,۶۲۶ down
krw1000 يک هزار وون کره جنوبی ۳۳,۸۵۲ down
jod دينار اردن ۵۹,۲۳۹ eq
eur یورو ۴۵,۷۷۱ down
kzt100 يکصد تنگه قزاقستان ۹,۹۶۱ down
gel لاری گرجستان ۱۳,۱۵۸ up
idr1000 يک هزار روپیه اندونزی ۲,۸۳۶ down
afn افغانی افغانستان ۵۴۸ eq
byn روبل جديد بلاروس ۱۷,۵۰۰ eq
azn منات آذربايجان ۲۴,۷۰۷ down
php100 يکصد پزوی فيليپين ۸۲,۷۵۲ down
tjs سومونی تاجيکستان ۴,۰۹۱ down
vef بوليوار جديد ونزوئلا ۴,۲۰۶ eq
tmt منات جدید ترکمنستان ۱۱,۹۶۶ down
منبع : بانک مرکزی جمهوری اسلامی ایران

گفتگو

رنگ آرد ملاک سبوس دار بودن آرد نیست مدیرکل غله و خدمات بازرگانی زنجان:
تلاش برای حفظ کیفیت در زنجیره گندم، آرد و نان مدیرکل غله و خدمات بازرگانی استان سمنان مطرح کرد؛
اشاعه فرهنگ نان کامل تنها به حرف نیست، باید عملیاتی شود نایب رئیس انجمن علوم و فنون غلات اصفهان:
واسطه‌ها، دردسرساز تولید در گفت‌وگو با غلات نیوز مطرح شد:
کیفیت آرد در تبریز متوسط است مدیرکل غله آذربایجان شرقی:
سنگ‌اندازی‌های اداره دارایی شهرستان، دغدغه‌ای بزرگ برای ما مدیرعامل کارخانه آرد وحدت سراوان مطرح کرد:

نظرسنجی

دلیل استقبال مردم از نان سفید چیست؟

عدم آگاهی مردم
عدم تمایل نانوا به استفاده ار آرد تیره
صرفا زیبا بودن نان

پارس ترک
.
.

 

صوتی

شمس آذر
کنگان
سراوان
کوثر
پارس یزد
جوانه شوشتر
زرین خوشه
آذرغله
نارد
مرشدی
سنبل
فخر زنجان
گل ارد
اتحادیه
فجر سنندج
فدک رودان
مراوه
طراوت
ستاک
روشن نصر
ذهاب
آردیا
شریعت