صفحه اصلی > اخبار 


نسخه چاپي      ارسال به دوست



 

  تولید سنگک سبوسدار بالاخره اجباری شد!

  اختصاصی/ متاسفانه در این سالها کمتر شاهد تولید نان سنگک واقعی از سوی نانوایان بوده ایم و نان سبوس دار سنگک دیگر فرقی با لواش نداشت رفته رفته با گرایش نانوایان سنگک پز به آرد سفید و تغییر ذائقه جامعه به مصرف نان های بدون ارزش غذایی ( نان سفید) این نان اصیل و سنتی ما ارزش غذایی خود را از دست داد،

            

در این میان برخی نانوایان هم از روی ناآگاهی سبوس را جداگانه به سطح نان اضافه کرده و با عنوان نان سبوسدار راهی سفره های مردم کردند و وضعیت سلامت نان های مصرفی جامعه خطرناک تر شد،  اگرچه متاسفانه هنوز هم شاهد این کار غلط در برخی از نانوایی ها هستیم و در طول این سالها گام های چندان اساسی برای اصلاح الگوی تولید و‌ مصرف نان در کشور برداشته نشده است.
اما ۱۶ فروردین ماه بود که یزدان سیف مدیرعامل شرکت بازرگانی دولتی ایران و معاون وزیر صمت از تولید اجباری سنگک سبوسدار خبر دادو گفت تا سال گذشته این امکان وجود داشت که نانوایان سنگک آردهایی با درصد سبوس گیری متفاوت به جهت روشن شدن نان استفاده نمایند که با تصمیم گیری شورای آرد ونان مقرر گردید از ابتدای سال۹۹ امکان خرید سایر آردها برای نانوایان سنگک در سامانه ممنوع شود، این نانوایان از این پس فقط آردی را می توانند خریداری کنند که منطبق با نان سنگک بوده و در سامانه مشخصا برای نان سنگک طراحی شده است.
امید است این اقدام حرکتی بازدارنده در جهت اصلاح الگوی تولید و مصرف نان بالاخص سنگک ایرانی باشد.
درحال حاضر نانوایان سنگک در سامانه خرید آرد صرفا به آرد ۱۲درصد سبوس گیری شده دسترسی دارند و بدین ترتیب کارخانجات آرد نیز موظف به تولید آرد با درصد سبوس گیری ۱۲ خواهند بود
 
اگرچه خوشبختانه در سنوات اخیر سطح مصرف نان های سبوس دار در سبد غذایی جامعه بالاتر رفته اما متاسفانه به دلیل عدم ارائه یک تعریف مشخص از نان سبوس دار استاندارد، بسیاری از مردم به مصرف نان هایی روی می آورند که به اصطلاح سبوس مال است و نه تنها عاری از ارزش های غذایی است بلکه سلامت مصرف کننده را هم به خطر می اندازد!
امید است کاهش سبوس گیری آرد نان سنگک در سامانه بتواند به جمع آوری نان سبوس دار تقلبی( نان های سبوس مال) منجر شود.
نان اصلی ترین وعده غذایی جامعه است و سهم مهمی در تامین ویتامین ها املاح و مواد معدنی مورد نیاز بدن دارد برخی از متخصصین صنعت نان معتقدند در شرایطی که با بحران کرونا روبرو هستیم باید مصرف نان های مغذی سبوس دار را جایگزین نان های سفید و بدون ارزش غذایی کنیم.

 

                                     تاریخ:      دوشنبه ٢٥ فروردين ١٣٩٩        ساعت:     ٠٨:٥٠

 


خروج




پربازدیدترین

چین برای آمادگی مقابله با موج دوم کرونا غلات بیشتری ذخیره می‌کند

وزارت بازرگانی چین به منظور آمادگی برای موج دوم شیوع کرونا از تمام تاجران دولتی و خصوصی غلات و تولیدکنندگان مواد غذایی خواست مقادیر بالاتری دانه سویا و ذرت تولید‌ و ذخیره کنند.

نرخ ارز

نرخ ارز    ۱۳۹۹/۰۳/۰۳
usd دلار آمريکا ۴۲,۰۰۰ eq
gbp پوند انگليس ۵۱,۱۲۶ down
chf فرانک سويس ۴۳,۲۴۶ down
sek کرون سوئد ۴,۳۴۰ down
nok کرون نروژ ۴,۲۰۰ down
dkk کرون دانمارک ۶,۱۴۱ down
inr روپيه هند ۵۵۳ down
aed درهم امارات ۱۱,۴۳۷ eq
kwd دينار کويت ۱۳۵,۹۴۱ down
pkr100 يکصد روپيه پاکستان ۲۶,۱۵۲ down
jpy100 یکصد ين ژاپن ۳۹,۰۱۸ down
hkd دلار هنگ کنگ ۵,۴۱۵ down
omr ريال عمان ۱۰۹,۲۳۱ down
cad دلار کانادا ۳۰,۰۱۱ down
nzd دلار نيوزيلند ۲۵,۶۱۸ down
zar راند ۲,۳۸۵ up
try لير ترکيه ۶,۱۶۴ down
rub روبل روسيه ۵۸۷ down
qar ريال قطر ۱۱,۵۳۹ eq
iqd100 يکصد دينار عراق ۳,۵۳۰ up
syp لير سوريه ۸۲ eq
aud دلار استراليا ۲۷,۴۵۰ down
sar ريال سعودی ۱۱,۲۰۰ down
bhd دينار بحرين ۱۱۱,۷۰۲ down
sgd دلار سنگاپور ۲۹,۴۷۶ down
bdt100 يکصد تاکای بنگلادش ۴۹,۴۳۹ down
lkr10 ده روپيه سريلانکا ۲,۲۶۳ up
mmk کيات ميانمار (برمه) ۳۰ eq
npr100 يکصد روپيه نپال ۳۴,۳۹۰ down
amd100 يکصد درام ارمنستان ۸,۷۱۵ up
lyd دينار ليبی ۲۹,۵۹۵ down
cny یوان چين ۵,۸۹۱ down
thb100 يکصد بات تايلند ۱۳۱,۶۸۶ down
myr رينگيت مالزی ۹,۶۲۶ down
krw1000 يک هزار وون کره جنوبی ۳۳,۸۵۲ down
jod دينار اردن ۵۹,۲۳۹ eq
eur یورو ۴۵,۷۷۱ down
kzt100 يکصد تنگه قزاقستان ۹,۹۶۱ down
gel لاری گرجستان ۱۳,۱۵۸ up
idr1000 يک هزار روپیه اندونزی ۲,۸۳۶ down
afn افغانی افغانستان ۵۴۸ eq
byn روبل جديد بلاروس ۱۷,۵۰۰ eq
azn منات آذربايجان ۲۴,۷۰۷ down
php100 يکصد پزوی فيليپين ۸۲,۷۵۲ down
tjs سومونی تاجيکستان ۴,۰۹۱ down
vef بوليوار جديد ونزوئلا ۴,۲۰۶ eq
tmt منات جدید ترکمنستان ۱۱,۹۶۶ down
منبع : بانک مرکزی جمهوری اسلامی ایران

گفتگو

رنگ آرد ملاک سبوس دار بودن آرد نیست مدیرکل غله و خدمات بازرگانی زنجان:
تلاش برای حفظ کیفیت در زنجیره گندم، آرد و نان مدیرکل غله و خدمات بازرگانی استان سمنان مطرح کرد؛
اشاعه فرهنگ نان کامل تنها به حرف نیست، باید عملیاتی شود نایب رئیس انجمن علوم و فنون غلات اصفهان:
واسطه‌ها، دردسرساز تولید در گفت‌وگو با غلات نیوز مطرح شد:
کیفیت آرد در تبریز متوسط است مدیرکل غله آذربایجان شرقی:
سنگ‌اندازی‌های اداره دارایی شهرستان، دغدغه‌ای بزرگ برای ما مدیرعامل کارخانه آرد وحدت سراوان مطرح کرد:

نظرسنجی

دلیل استقبال مردم از نان سفید چیست؟

عدم آگاهی مردم
عدم تمایل نانوا به استفاده ار آرد تیره
صرفا زیبا بودن نان

پارس ترک
.
.

 

صوتی

شمس آذر
کنگان
سراوان
کوثر
پارس یزد
جوانه شوشتر
زرین خوشه
آذرغله
نارد
مرشدی
سنبل
فخر زنجان
گل ارد
اتحادیه
فجر سنندج
فدک رودان
مراوه
طراوت
ستاک
روشن نصر
ذهاب
آردیا
شریعت