صفحه اصلی > اخبار 


نسخه چاپي      ارسال به دوست



 

  تولید سنگک سبوسدار بالاخره اجباری شد!

  اختصاصی/ متاسفانه در این سالها کمتر شاهد تولید نان سنگک واقعی از سوی نانوایان بوده ایم و نان سبوس دار سنگک دیگر فرقی با لواش نداشت رفته رفته با گرایش نانوایان سنگک پز به آرد سفید و تغییر ذائقه جامعه به مصرف نان های بدون ارزش غذایی ( نان سفید) این نان اصیل و سنتی ما ارزش غذایی خود را از دست داد،

            

در این میان برخی نانوایان هم از روی ناآگاهی سبوس را جداگانه به سطح نان اضافه کرده و با عنوان نان سبوسدار راهی سفره های مردم کردند و وضعیت سلامت نان های مصرفی جامعه خطرناک تر شد،  اگرچه متاسفانه هنوز هم شاهد این کار غلط در برخی از نانوایی ها هستیم و در طول این سالها گام های چندان اساسی برای اصلاح الگوی تولید و‌ مصرف نان در کشور برداشته نشده است.
اما ۱۶ فروردین ماه بود که یزدان سیف مدیرعامل شرکت بازرگانی دولتی ایران و معاون وزیر صمت از تولید اجباری سنگک سبوسدار خبر دادو گفت تا سال گذشته این امکان وجود داشت که نانوایان سنگک آردهایی با درصد سبوس گیری متفاوت به جهت روشن شدن نان استفاده نمایند که با تصمیم گیری شورای آرد ونان مقرر گردید از ابتدای سال۹۹ امکان خرید سایر آردها برای نانوایان سنگک در سامانه ممنوع شود، این نانوایان از این پس فقط آردی را می توانند خریداری کنند که منطبق با نان سنگک بوده و در سامانه مشخصا برای نان سنگک طراحی شده است.
امید است این اقدام حرکتی بازدارنده در جهت اصلاح الگوی تولید و مصرف نان بالاخص سنگک ایرانی باشد.
درحال حاضر نانوایان سنگک در سامانه خرید آرد صرفا به آرد ۱۲درصد سبوس گیری شده دسترسی دارند و بدین ترتیب کارخانجات آرد نیز موظف به تولید آرد با درصد سبوس گیری ۱۲ خواهند بود
 
اگرچه خوشبختانه در سنوات اخیر سطح مصرف نان های سبوس دار در سبد غذایی جامعه بالاتر رفته اما متاسفانه به دلیل عدم ارائه یک تعریف مشخص از نان سبوس دار استاندارد، بسیاری از مردم به مصرف نان هایی روی می آورند که به اصطلاح سبوس مال است و نه تنها عاری از ارزش های غذایی است بلکه سلامت مصرف کننده را هم به خطر می اندازد!
امید است کاهش سبوس گیری آرد نان سنگک در سامانه بتواند به جمع آوری نان سبوس دار تقلبی( نان های سبوس مال) منجر شود.
نان اصلی ترین وعده غذایی جامعه است و سهم مهمی در تامین ویتامین ها املاح و مواد معدنی مورد نیاز بدن دارد برخی از متخصصین صنعت نان معتقدند در شرایطی که با بحران کرونا روبرو هستیم باید مصرف نان های مغذی سبوس دار را جایگزین نان های سفید و بدون ارزش غذایی کنیم.

 

                                     تاریخ:      دوشنبه ٢٥ فروردين ١٣٩٩        ساعت:     ٠٨:٥٠

 


خروج




آسیابانان ایرانی پشت چراغ قرمز قوانین دولتی صادرات آرد!

کشور ایران بیش از 300 کارخانه آردسازی با تکنولوژی روز دنیا دارد. متأسفانه در سال‌های اخیر به دلیل صدور مجوزهای بی‌رویه و غیرکارشناسانه، بیش از 20 میلیون تن ظرفیت مازاد آسیابانی در کشور ایجاد شده در حالی که هم‌اکنون فقط از نیمی از این ظرفیت استفاده می‌شود.

نرخ ارز

نرخ ارز    ۱۳۹۹/۰۶/۳۱
usd دلار آمريکا ۴۲,۰۰۰ eq
gbp پوند انگليس ۵۴,۴۳۸ up
chf فرانک سويس ۴۶,۱۷۳ up
sek کرون سوئد ۴,۸۰۷ up
nok کرون نروژ ۴,۶۳۴ up
dkk کرون دانمارک ۶,۷۰۰ up
inr روپيه هند ۵۷۳ up
aed درهم امارات ۱۱,۴۳۷ eq
kwd دينار کويت ۱۳۷,۵۲۵ up
pkr100 يکصد روپيه پاکستان ۲۵,۳۲۵ up
jpy100 یکصد ين ژاپن ۴۰,۲۷۳ up
hkd دلار هنگ کنگ ۵,۴۲۰ eq
omr ريال عمان ۱۰۹,۲۳۳ up
cad دلار کانادا ۳۱,۸۸۶ up
nzd دلار نيوزيلند ۲۸,۴۵۶ up
zar راند ۲,۵۸۲ up
try لير ترکيه ۵,۵۴۵ down
rub روبل روسيه ۵۵۶ up
qar ريال قطر ۱۱,۵۳۹ eq
iqd100 يکصد دينار عراق ۳,۵۲۳ down
syp لير سوريه ۸۳ eq
aud دلار استراليا ۳۰,۷۵۳ up
sar ريال سعودی ۱۱,۲۰۰ eq
bhd دينار بحرين ۱۱۱,۷۰۲ eq
sgd دلار سنگاپور ۳۱,۰۱۳ up
bdt100 يکصد تاکای بنگلادش ۴۹,۴۲۰ down
lkr10 ده روپيه سريلانکا ۲,۲۶۴ down
mmk کيات ميانمار (برمه) ۳۲ eq
npr100 يکصد روپيه نپال ۳۵,۵۸۴ up
amd100 يکصد درام ارمنستان ۸,۷۲۱ up
lyd دينار ليبی ۳۰,۵۴۷ down
cny یوان چين ۶,۲۱۶ up
thb100 يکصد بات تايلند ۱۳۵,۴۲۰ up
myr رينگيت مالزی ۱۰,۲۱۹ up
krw1000 يک هزار وون کره جنوبی ۳۶,۱۹۷ up
jod دينار اردن ۵۹,۲۳۹ up
eur یورو ۴۹,۸۵۸ up
kzt100 يکصد تنگه قزاقستان ۹,۹۷۱ up
gel لاری گرجستان ۱۳,۰۴۲ down
idr1000 يک هزار روپیه اندونزی ۲,۸۶۴ up
afn افغانی افغانستان ۵۴۷ eq
byn روبل جديد بلاروس ۱۶,۳۱۱ down
azn منات آذربايجان ۲۴,۷۲۱ up
php100 يکصد پزوی فيليپين ۸۶,۸۴۷ up
tjs سومونی تاجيکستان ۴,۰۷۱ up
vef بوليوار جديد ونزوئلا ۴,۲۰۶ eq
tmt منات جدید ترکمنستان ۱۱,۹۶۶ eq
منبع : بانک مرکزی جمهوری اسلامی ایران

گفتگو

استاندارد دستگاه‌های پخت نان رها شده است در گفت‌وگو با غلات نیوز مطرح شد؛
جهش تولید فقط با حمایت میسر می‌شود در گفت‌وگو با غلات نیوز مطرح شد:
حمل آرد بزرگترین چالش ما مدیرعامل کارخانه آرد اتحاد مطرح کرد:
وقتی کاهش نمک هم مشکل نانوایان را حل نمی‌کند! در گفت‌وگو با غلات نیوز مطرح شد:
رنگ آرد ملاک سبوس دار بودن آرد نیست مدیرکل غله و خدمات بازرگانی زنجان:
تلاش برای حفظ کیفیت در زنجیره گندم، آرد و نان مدیرکل غله و خدمات بازرگانی استان سمنان مطرح کرد؛

نظرسنجی

دلیل استقبال مردم از نان سفید چیست؟

عدم آگاهی مردم
عدم تمایل نانوا به استفاده ار آرد تیره
صرفا زیبا بودن نان

.
.

 

صوتی

اینستا
کنگان
سراوان
سپهر آسیا
پارس یزد
جوانه شوشتر
زرین خوشه
آذرغله
نارد
مرشدی
سنبل
فخر زنجان
گل ارد
اتحادیه
فجر سنندج
فدک رودان
مراوه
طراوت
ستاک

گالری ویدئو آرشیو ...