صفحه اصلی > اخبار 


نسخه چاپي      ارسال به دوست



 

  نان تنوری یا دستگاهی؟!

  اختصاصی/ در کنار مواد اولیه و مهارت نیروی انسانی به عنوان عوامل تأثیرگذار بر کیفیت نان، روش پخت عاملی است که در سلامت نان نقشی اساسی دارد. استفاده از حرارت مستقیم در تولید نان‌های سنتی یکی از نقاط ضعف واحدهای نان سنتی است که سال‌هاست بر رفع آن تأکید می‌شود و با جایگزین حرارت غیرمستقیم در واحدها این ضعف قابل جبران خواهد بود.

            

طبق گفته کارشناسان در تنورهای سنتی به علت قرار گرفتن خمیر در مقابل شعله مستقیم، مواد مضر ناشی از سوخت مواد سوختی با نان تماس پیدا می‌کند و شاخص‌های بهداشتی و سلامت نان را تحت تأثیر قرار خواهد داد.
سال‌هاست سازمان استاندارد بر حذف حرارت مستقیم در واحدهای سنتی و تولید نان با حرارت غیرمستقیم تأکید دارد اما متأسفانه همچنان شاهد فعالیت واحدهای صنفی با تنورهای سنتی حرارت مستقیم هستیم. نانوایان سنتی معتقدند جذب آب خمیر در تنورهای گلی بهتر اتفاق می‌افتد و در این صورت رطوبت اضافی خمیر گرفته شده و نان مغزپخت‌تر می‌شود.
اما تجهیزات پخت نان مشمول اجرای استاندارد اجباری هستند و در استاندارد ملی شاخصه‌های استاندارد دستگاه پخت نان با جزئیات تعریف و مدون شده است. بر اساس این استاندارد، جنس صفحاتی که خمیر در تماس با آن قرار می‌گیرد مهم بوده و باید از فلزات مخصوص صنایع غذایی استفاده گردد. نوع حرارتی که به نان می‌رسد حتماً باید از نوع حرارت غیرمستقیم باشد. شعله نباید نمایان باشد و مواد حاصل از سوخت توسط خمیر جذب نشود.
یک کارشناس استاندارد در این‌باره به غلات نیوز گفت: آنچه که به عنوان سند اجرایی و استاندارد ملی در کشور تدوین شده پخت نان با حرارت غیرمستقیم است و تنورهای گلی غیربهداشتی هستند. اینکه برخی نانوایان بر سلامت و بهداشت تنورهای حرارت مستقیم تأکید دارند بیشتر جنبه تبلیغاتی داشته و باید تأکید کرد که نان‌هایی که با حرارت مستقیم تولید می‌شوند خطر سلامتی را برای مصرف‌کننده به دنبال دارد.
این کارشناس اظهار کرد: سازمان استاندارد رهنمون‌های کلی را برای رعایت استاندارد روش‌های پخت در واحدهای نانوایی ارائه می‌دهد. ضمن اینکه دستگاه‌های پخت نان در مرحله ساخت و در محل نانوایی‌ها توسط سازمان استاندارد کنترل می‌شوند.
وی ادامه داد: البته در کنار سازمان استاندارد بحث کنترل تجهیزات پخت در واحدهای صنعتی بر عهده کارگروه گندم، آرد و نان در هر استان است که البته در برخی از نقاط کشور این مسأله کنترل می‌شود. مثلاً در استان اصفهان اتحادیه خبازان مجاز به صدور پروانه کسب یک واحد جدید با تنور حرارت مستقیم نخواهد بود. ضمن اینکه برای واحدهای تنوری مهلت چند ماهه صادر می‌شود تا واحد مذکور نسبت به جایگزینی حرارت غیرمستقیم و استاندارد اقدام نماید.
این کارشناس در ادامه با تأکید بر اینکه طبق نظر استاندارد نانی که با حرارت غیرمستقیم طبخ شود از سلامت برخوردار است، ابراز کرد: الزام سازمان استاندارد استقرار تجهیزات حرارت غیرمستقیم در واحدهای صنفی پخت نان است. واقعیت این است که گازهایی که از شعله سوخت تنور ایجاد می‌گردد به خمیر انتقال یافته و در تعیین سلامت نان خطرناک است.
به گفته وی، علاوه بر حفظ سلامت نان نصب دستگاه‌های حرارت غیرمستقیم در واحدهای نانوایی به کنترل مصرف سوخت در واحدها و هزینه‌های جانبی آن کمک کرده و نیز راندمان تولید را بالا می‌برد.

 

                                     تاریخ:      چهارشنبه ٢١ اسفند ١٣٩٨        ساعت:     ١١:٢١

 


خروج




دستورالعمل خرید توافقی گندم در سال۱۴۰۳ ابلاغ شد

دستورالعمل خرید گندم داخلی توسط بخش غیر دولتی (خرید توافقی) در سال ۱۴۰۳، برای اجرا در مراکز خرید ۳۱ استان کشور، توسط معاون وزیر جهاد کشاورزی و مدیرعامل شرکت بازرگانی دولتی ایران ابلاغ شد.

نرخ ارز

نرخ ارز    ۱۴۰۲/۰۹/۱۸
usd دلار آمريکا ۴۲,۰۰۰ eq
gbp پوند انگليس ۵۲,۶۵۵ down
chf فرانک سويس ۴۷,۶۶۸ down
sek کرون سوئد ۴,۰۰۴ down
nok کرون نروژ ۳,۸۴۸ up
dkk کرون دانمارک ۶,۰۵۳ down
inr روپيه هند ۵۰۴ eq
aed درهم امارات ۱۱,۴۳۷ eq
kwd دينار کويت ۱۳۶,۱۷۲ up
pkr100 يکصد روپيه پاکستان ۱۴,۷۸۲ up
jpy100 یکصد ين ژاپن ۲۸,۹۸۷ up
hkd دلار هنگ کنگ ۵,۳۷۸ up
omr ريال عمان ۱۰۹,۰۹۲ up
cad دلار کانادا ۳۰,۸۸۸ down
nzd دلار نيوزيلند ۲۵,۶۹۰ down
zar راند ۲,۲۱۳ down
try لير ترکيه ۱,۴۵۰ down
rub روبل روسيه ۴۵۷ up
qar ريال قطر ۱۱,۵۳۹ eq
iqd100 يکصد دينار عراق ۳,۲۱۱ up
syp لير سوريه ۰۴ eq
aud دلار استراليا ۲۷,۵۸۵ up
sar ريال سعودی ۱۱,۲۰۰ down
bhd دينار بحرين ۱۱۱,۷۰۳ down
sgd دلار سنگاپور ۳۱,۲۹۸ down
bdt100 يکصد تاکای بنگلادش ۳۸,۱۸۰ up
lkr10 ده روپيه سريلانکا ۱,۲۸۴ down
mmk کيات ميانمار (برمه) ۲۰ eq
npr100 يکصد روپيه نپال ۳۱,۴۴۰ down
amd100 يکصد درام ارمنستان ۱۰,۴۶۰ down
lyd دينار ليبی ۸,۷۱۴ down
cny یوان چين ۵,۸۶۲ down
thb100 يکصد بات تايلند ۱۱۸,۲۱۹ down
myr رينگيت مالزی ۸,۹۹۹ up
krw1000 يک هزار وون کره جنوبی ۳۱,۸۳۷ down
jod دينار اردن ۵۹,۲۳۹ down
eur یورو ۴۵,۱۳۰ down
kzt100 يکصد تنگه قزاقستان ۹,۱۵۳ up
gel لاری گرجستان ۱۵,۷۶۱ up
idr1000 يک هزار روپیه اندونزی ۲,۶۹۹ down
afn افغانی افغانستان ۶۰۷ up
byn روبل جديد بلاروس ۱۲,۷۴۷ eq
azn منات آذربايجان ۲۴,۷۰۷ up
php100 يکصد پزوی فيليپين ۷۵,۶۴۸ down
tjs سومونی تاجيکستان ۳,۸۴۵ up
tmt منات جدید ترکمنستان ۱۱,۹۸۸ down
منبع : بانک مرکزی جمهوری اسلامی ایران

گفتگو

کیفیت آرد ونان در استان مطلوب است مدیرکل غله و خدمات بازرگانی استان هرمزگان:
از سال ۸۸ تا کنون حتی یک ریال هم بابت طرح اجباری غنی‌سازی آرد با آهن دریافت نکردیم مدیرعامل کارخانه آرد فجر سنندج در گفت‌وگو با غلات نیوز:
ترویج فرهنگ نان کامل در جشنواره نان مدیرکل غله و خدمات بازرگانی استان کرمان مطرح کرد:
اجرای طرح غنی‌سازی آرد و نان در سطح خراسان جنوبی معاون غذا و دارو دانشگاه علوم پزشکی بیرجند خبر داد:
نگران نانوایی های سوپر آزاد هستیم! مدیرعامل اتحادیه خبازان استان گلستان:
با اصلاح قیمت نان موافق هستیم استاندار همدان خبر داد:

نظرسنجی

دلیل استقبال مردم از نان سفید چیست؟

عدم آگاهی مردم
عدم تمایل نانوا به استفاده ار آرد تیره
صرفا زیبا بودن نان

.
.

 

صوتی

مرشد گوهر
اینستا
کارخانه آرد سپیدان
آرد سفید ارمغان
آرد جوانه
آرد جیرفت
طراوت میاندوآب
آرد بیژن بجنورد
شرکت توان الکترونیک
ماشین سازی لک
بهمنی
خوشه ذهاب
آرد سرچشمه شاهرود
سرو
بهنان
آرد گرگان
میلاد آذربایجان
شمس آذر
مرشدی
رفیعیان

گالری ویدئو آرشیو ...